12 kuvaa vuodesta 2016

perjantai 30. joulukuuta 2016
Facebookin muisto-toiminto muistutti minua tekemästäni valokuvakoosteesta vuodelta 2014. Oli niin mukava katsoa vanhoja kuvia, että päätin tehdä samanlaisen kahdentoista kuvan koosteen myös tästä vuodesta.


Tammikuussa aloitin työni perhepäivähoitajana tai siis virallisestihan olen yksityinen hoitaja. Minä ja mies pääsimme viettämään aikaa aikuisseurassa miehen serkustapaamisessa. Kuvassa näkyy meidän juustosuosikki eli Manchego hunajan ja pilkottujen pistaasipähkinöiden kera. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen yhdistelmä! Loppukuusta meillä jylläsi kunnon flunssa, joka vesitti hyvin alkaneen treenauksen puolimaratonille.
Helmikuussa pojat pääsivät vajaaksi viikoksi isovanhempien luokse Espanjaan. Minä vietin miehen kanssa hääpäivää keilaamalla 1,5 tuntia. Pitkään suunniteltu asuntokauppa peruuntui ja me jouduimme etsimään nopealla aikataululla väliaikaisen asunnon. Kolme vanhinta lasta pääsivät hiihtolomalla serkkujen mökille ja innostuivat siellä hiihtämisestä. Vanhin lapsemme täytti 10 vuotta ja järjestimme hänelle salibandy-synttärit.
Maaliskuussa osallistuin kevään keskeneräiset-haasteeseen, jossa oli tarkoitus tehdä valmiiksi kesken jääneitä käsitöitä. Haaste oli lähtöisin Silmukansaalistus-blogista. Osallistuin myös viikonlopun mittaiselle järjestyskameran perusteet-kurssille ja innostuin valokuvaamisesta. Sairastin lasten kanssa rajun vatsataudin muuttoviikolla. Muutimme väliaikaisesti kerrostalokolmioon. (Ja täällä sitä edelleen asutaan.) Kolmas lapsemme täytti 6-vuotta. Pääsiäisenä pääsimme rentotumaan ja irtautumaan arjesta tätini ja hänen miehensä mökillä Luhangassa.
Huhtikuussa järjestin vihdoin kaverisynttärit 6-vuotiaalle. Hoitolasten kanssa vietimme lempiruokaviikkoa ja osallistuimme Suomen lasten metsäretkipäivään. Pääsin osallistumaan Inspiration Blog Awardseihin, kun Uraäidin ruuhkavuodet- blogin Aino pyysi minua avecikseen. 
Toukokuussa kävimme sirkuksessa. Juhlimme äitienpäivää. Kävin Dr. Hauschkan luonnonkosmetikka-illassa. Teimme hoitolasten kanssa bussiretken Lanu-puistoon. Vietimme kevätjuhlaa hoitolasten ja heidän äitinsä kanssa. Minä irtisanouduin vakituisesta työpaikastani sairaalasta.Kesäkuussa teimme hoitolasten kanssa retken kotieläinpuistoon. Pojilla alkoi kesäloma. Pojat olivat viikon futiskoulussa Mikkelissä ja tyttö oli 2 viikkoa futiskoulussa Lahdessa. Lomailimme viikon Pärnussa.Heinäkuussa lomailimme Äänekoskella Keiteleen äärellä ja "vesiurheilimme" Päijänteen rannalla Luhangassa. Pakastimme mansikoita ja mustikoita. Kokeilin ensimmäistä kertaa suppausta ja ihastuin siihen. Kävimme Peurungan kylpylässä. Nuorin lapsemme täytti 3-vuotta.
Elokuussa mies ja pojat kiersivät Neste Rallyssa. Pojilla alkoi koulu ja tytöllä eskari. Samat hoitolapset jatkoivat minulla. Kävimme hoitolasten kanssa metsäretkillä, mustikassa ja leivoimme pullaa. Minä ja mies pääsimme kahdestaan Turkuun serkkuni häihin. Tyttöjen ja miehen kanssa kävimme Olgan farmilla Iitissä.Syyskuussa olin kolmasluokkalaisten mukana riihessä. Innostuin smoothieista ja joinkin niitä päivittäin. Blogini liittyi osaksi kaksplus blogiverkostoa. Aloitin valokuvauksen peruskurssin. Hoitolasten kanssa leivottiin, askarreltiin, opeteltiin sormivirkkausta ja löydettiin kantarelleja. Toinen poikamme täytti 9-vuotta.

Lokakuussa juhlittiin pojan kaverisynttäreitä. Kävimme hoitolasten kanssa laavulla. Näimme ensilumen satavan ja matkustimme seuraavana päivänä kahdeksi viikoksi Espanjaan.

Marraskuussa sairastin sitkeän flunssan. Osallistuin kaksplus verkostobloggaajien #yllätääiti-haasteeseen. Osallistuin "naapurin tätien" pikkujouluihin. Juhlimme miehen 90-vuotta täyttänyttä mummia.
Joulukuussa sain viettää vuorokauden yksin kotona. Mies järjesti minulle yllätykseksi kasvo- ja jalkahoidon Vierumäen Day spahan. Meidän joulusuunnitelmat peruuntuivat, kun esikoinen sairastui. Joulun aikaan sairastuivat myös kolme muuta lasta ja minä.
Onnea vuodelle 2017!


Osallistun tällä postauksella Pieni Lintu-blogin MakroTex-haasteeseen, jonka aiheena on tällä viikolla Muistoja 2016.


Ps. Vuoden 2014 kuvat löytyvät tästä vanhasta postauksesta:  12 kuvaa vuodesta 2014.

20 kommenttia

 1. Ihana vuosi ollut ja ihanaa tulevaa vuotta sinulle ja perheellesi ❤️

  VastaaPoista
 2. Ihana vuosi teillä on ollut ja on ollut tosi kiva lukea teidän seikkailuista! <3 Jään innolla odottamaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan täällä sinun blogissa! Ihanaa uutta vuotta koko teidän porukalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa uutta vuotta myös teille! Ja samat sanat teidän seikkailujen lukemisesta!

   Poista
 3. Mukava vuosikatsaus :)
  Toivon sulle ja sun perheelle mitä parhainta vuotta 2017! ♥

  VastaaPoista
 4. Näitä vuosikatsauksia on kiva lukea. Paljon on mahtunut teidänkin vuoteen asioita, sekä isoja että pienempiä elämänmuutoksia.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaista on vuoteen mahtunut. Tulen lukemaan sinun vuosikatsauksesi ajan kanssa. Onnekasta vuotta 2017!

   Poista
 5. Ihana vuosikatsaus ja kuvat. ELämän iloa oli paljon.

  Ihanaa uutta vuotta 2017!!

  VastaaPoista
 6. Kyllä vuoteen vaan mahtuu kaikenlaista!teillä on kiva vuosi takana toivottavasti sellainen on myös tämä uusi♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ne kivat jutut tuntuisikaan niin kivoilta ilman pieniä vastoinkäymisiä. Tänään alkaa arki. Sitäkin osaa taas arvostaa, ettei kukaan ole kipeänä. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 7. Ihania kuvia ja muistoja viime vuodelta. Ihan oli aistittavana lasten riemut ja kiljahdukset veden äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä oli kyllä paljon hauskoja hetkiä veden äärellä.

   Poista
 8. Kyllä on ollut aika ihanan näköinen vuosi ❤ Ihanaa uutta vuotta 2017 koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia katsomalla sitä itsekin huomasi, että paljon on ihania asioita mahtunut vuoteen 2016. Ihanaa vuotta 2017 myös teille!

   Poista
 9. Ihana tuo vesiroiskeuintikuva (voi mikä sana) :D

  VastaaPoista
 10. Hengästyin! Luin ja hengästyin! Siis varmaan ihan levollinen vuosi!!! Ali

  VastaaPoista

Instagram