Marraskuu 2016

perjantai 2. joulukuuta 2016
Marraskuu alkoi lähes helteisessä säässä Espanjassa.

Minä ja lapset saavuimme Espanjasta lumiseen ja kylmään Suomeen marraskuun 8. päivä. Mies oli tullut kotiin jo aiemmin. Matkalaukkuja jouduimme odottamaan normaalia pidempään vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi. Vähän aikaa saimme nauttia talvesta ja totutella yli 20 asteen lämpötilaeroon. Sitten sainkin taas kaivaa kuravaatteet esiin ja koko ajan oli pimeää ja märkää. Marraskuun viimeisinä päivinä nautittiin taas talvesta, lumesta ja mäenlaskusta. Aurinkokin pilkisti. Jopa kahtena päivänä peräkkäin!

Marraskuussa vietettiin perinteistä päiväkodin ja koulun lyhtyjuhlaa. Sen verran oli kylmä, ettei kännykälläkään pystynyt montaa kuvaa ottamaan, mutta ihana perinne ja ihana tunnelma!
Osallistuin perinteisiin naisporukan pikkujouluihin. Seura oli hyvää ja ruoka maukasta ja sitä oli paljon! Blogiverkoston pikkujoulut minulta jäivät välistä flunssan takia.


 

Juhlimme Mikkelin Kenkäverossa miehen 90 vuotiasta mummia. Kenkäveron jouluruuat olivat maukkaita. Ja toki oli mukava nähdä miehen sukulaisia pitkästä aikaa. Lapset lauloivat onnittelulaulun suomeksi, englanniksi ja saksaksi. Miinusta tuli flunssaisesta olosta.Marraskuussa sain valmiiksi yhdet villasukat ja puikoilla on kahdet keskeneräiset. Blogiin kuvia sukista tulee vasta joulun jälkeen. Ymmärrätte varmaan miksi.

Lomalukemisena minulla oli Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän. Tätä kirjaa suositteli Sutkautuksia blogin ihana Elisa. Jos joku tuttu tästä kirjasta kiinnostuu, niin saa tulla hakemaan kirjahyllystä eikä tarvitse palauttaa. Laitetaan hauska kiertoon. Luin myös Laura Lähteenmäen kirjan nimeltä Kaaso.Voitin Taikasaappaat blogin arvonnasta Taru Kasandran kirjan Norsu nimeltä Roby. Minun oli tarkoitus lukea tämä lapsille iltasaduksi, mutta koska minulta lähti ääni niin mies sai toimia lukijana. Hieman kateellisena kuuntelin miehen ja lasten keskusteluja kirjan aiheista eli erilaisuudesta ja kiusaamisesta. Vaikka en ole kirjaa lukenut, niin voisin tätä suositella. Tärkeä aihe lasten kanssa keskusteltavaksi!
Mukavaa joulukuuta!

2 kommenttia

  1. Siis miten teidän marraskuu näyttääkin noin pirteältä?? :D Minusta tuntuu että tämä kuukausi on mennyt minulta täysin ohi! Heh. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marraskuun alku oli pirteä ja reissussa saadut auringonsäteet auttoivat aika pitkälle. Niiden teho ei kyllä riittänyt koko marraskuuksi!

      Poista

Instagram