Sairastuvan joulu

tiistai 27. joulukuuta 2016
Äitini tuli miehensä kanssa Suomeen jouluksi ja meidänkin piti viettää joulua heidän kanssaan Keski-Suomessa. Joulu omassa kodissa ei pitänyt olla minkäänlainen vaihtoehto. Tämä meidän väliaikainen kerrostalokolmio on täynnä tavaraa. Olohuonetta, sohvaa tai edes pientä paikkaa kuuselle ei ole.  
 


Toiseksi vanhimmalla todettiin keskiviikkona angiina ja koko perhe passitettiin nieluviljelyyn. Vanhimmalla alkoi kuume keskiviikkona heti nieluviljelynäytteen ottamisen jälkeen. Kuume oli korkea vielä aatonaattona, joten emme päässeet lähtemään joulunviettoon alkuperäisen suunnitelman mukaan. Äitini oli ehtinyt jo tehdä jouluruokia ja ostaa herkkuja jouluksi. Niinpä minä ajoin aatonaattona Hartolaan, jossa vaihdoimme paketit huoltoaseman pihassa ja me saimme monta kassillista jouluruokia. Oli kassissa myös jouluinen pöytäliina ja vähän joulukoristeita. Siinä vaiheessa ajattelimme, että ehkä jonakin joulupäivänä ajelemme Keski-Suomeen. Kuinka väärässä olimme siinäkin asiassa.
Emme voineet hankkia joulukuusta tilanahtauden takia. Mies osti sentään kauppareissulla joulutähden. Eskarilaista harmitti joulukuusen puuttuminen myöhään aatonaatto iltana. Hetken mielijohteesta teippasin tytön sängyn yläpuolelle washiteipeistä joulukuusen. Aattoaamuna teippikuuseen teipattiin vielä muutama koriste.Aatonaaton ja jouluaaton välisenä yönä sairastui nuorin. Jouluaattona minä. Joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä 6-vuotias. Tapaninpäivän iltapäivänä kuume nousi toiseksi vanhimmallekin, vaikka hän oli syönyt jo kuusi päivää antibioottia. Vaikuttaa siis siltä, että meidän perheessä jyllää kaksi tautia. Kolmella on angiina ja heillä sekä kahdella muulla myös viruksen aiheuttama flunssa. Mies on toistaiseksi säilynyt terveenä. Meidät muut tauti on kaatanut sänkyyn ja patjoille meidän parisängyn ympärille. Haaveilen nyt yöstä, jolloin kukaan ei herättäisi. Yksi kuumeinen ja yksi oksenteleva pitivät esimerkiksi viime yönä huolen siitä, ettei yhtäjaksoista unta tullut kahta tuntia enempää.

Joulu on nyt ohi, mutta sairastelut jatkuvat vielä. Ainakin Facebook tuntuu olevan täynnä vertaistukea. Kovin monessa perheessä sairastetaan juuri nyt. Toisaalta paljon näytti olevan myös "kaikista paras ja onnistunein joulu"-päivityksiä. Toivottavasti sinulla oli mukava joulu. Meidänkin joulu oli olosuhteisiin nähden ihan kelvollinen.


Terveyttä vuoden viimeisille päiville!

16 kommenttia

 1. Oivoi! kuulostaa aika hurjalta! Nyt on tosiaankin todella paljon sairauksia liikkeellä. Meidän työpaikalla jyllää ainakin influenssa. Pikaista paranemista sinne teidän porukalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä käynyt mielessä tuo influenssan mahdollisuus. Esikoinen 5 päivää yli 39 asteen kuumeessa. Kiitos paranemistoivotuksista!

   Poista
 2. No teillä on ollut ainakin ikimuistoinen joulu, omalla tavallaan.. ensi vuonna sitten taas toisella tavalla! ;)
  Terveyttä ja onnellisuutta tulevalle vuodelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä joulu kyllä muistetaan. Ehkä tälle joskus vielä nauretaankin.

   Poista
 3. VOI EI. I feel your pain, meilläkin on mennyt monia pyhiä sairaana ja suunnitelmat ovat muuttuneet. It just sucks.

  Toivottelen paranemisia ja valoisampaa viikkoa- uuteen nousuun! Eikö niin :)!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon tosiaan, että seuraavaksi olisi vuorossa jotain tervettä ja mukavaa!

   Poista
 4. Öy nöy! :( Mut hei, meilläpäs on oksutauti! Ihanat pyhät ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Oksennustauti on ihan kamala! Toivottavasti paranette pian!

   Poista
 5. Voi ei, jouluna on niin kurja sairastaa. :(
  Paranemisia sinne.♥

  VastaaPoista
 6. Voi harmitus - toivottavasti olet jo saanut levättyäkin <3
  Meidän joulusta kirjoitan jos jaksan - ei sekään mennyt niin kuin ajateltu oli. Mutta hyvä joulu oli kuitenkin.
  Terveempiä päiviä loppuvuodeksi teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen maannut jouluaatosta tiistaihin. Tosin olo ei ole hirveän levännyt, kun öisin heräilee lasten vuoksi ja oman yskän ja päivät torkkuu. Nyt kerään voimani ja lapset ja lähdetään lääkäriin. Harmi, kun teilläkin ollut ilmeisesti vastoinkäymisiä jouluna. Hyvää loppuvuotta!

   Poista
 7. Voi sentään, melkoinen tautien arsenaali on teidät tavoittanut😕. Nyt lepoa ja lepoa, ehkä uusi vuosi vaihtuu jo terveemmissä merkeissä! Kivan kuusen olet kuitenkin ideoinut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levätty tässä onkin ja vielä lepo jatkuu. Mies tosin palasi jo töihin ja vanhin oli tänään ekaa kertaa ulkona.

   Poista
 8. Siis voi ei, niinkö sen teidän joulun sitten kävi? Olin niin toiveikas, että pääsisitte joulunviettoon ihan normaalin menoin. Tänä vuonna teillä onkin ollut hurjasti vertaistukea - minusta tuntuu, että oma Facebook-feed on täyttynyt pelkästä ystävien sairastelusta ja hetkittäin olin ihan sydän syrjällään joulupatojen kimpussa, kun tiesin naapurin uittavan päätä vessanpöntössä. Sielläkin tauti alkoi ennen joulua, kiersi hitaasti jokaisen perheenjäsenen ja nyt ovat palanneet elävienkirjoihin. Itse koin pari vuotta sitten elämäni uudenvuoden, kun sairastuin uudenvuoden alla angiinaan ja uudenvuodenaattona se muuttuikin oksennustaudiksi ja kuumeeksi. Kyllä sitä aina toivoisi olevansa terve juhlapyhien aikaan, mutta sitten tuleekin näitä muuttujia... Jos tässä jotain hyvää, niin se että ensi jouluna se juhla tuntuu teistä entistä hienommalta, kun tämä joulu vähän skippaantui. Onnea, iloa ja terveyttä uuteen vuoteen <3

  VastaaPoista

Instagram