Mustaa ja valkoista - Kontrasti

tiistai 13. syyskuuta 2016Osallistun näillä kuvilla Nauran auringolle-blogin Mustaa ja valkoista-haasteeseen. Tällä kertaa aiheena on kontrasti. Sunnuntaina kävin kävelyllä tyttöjen kanssa kodin lähellä. Minä yritin räpsiä mustavalkoisia kuvia, vanhempi tyttö sai kokeilla ensimmäistä kertaa Pokemon-peliä minun puhelimellani ja nuorin touhusi kaikenlaista. Söi aroniamarjoja, keräsi käpyjä ja kukkia.
Minä olen ollut nyt pari kertaa valokuvauksen peruskurssilla ja tuntuu, että mitä enemmän kuulen uutta sitä vähemmän enää osaan mitään. Näistä kuvista kaksi ensimmäistä on otettu kameran mustavalkokuvauksella ja kaksi viimeistä on muutettu tietokoneella mustavalkoisiksi. Niin ja mitään kuvankäsittelyohjelmaahan minä en ole ladannut tälle tietokonevanhukselle vaan klikkasin paria nappia valokuva-albumissa.

Valokuvauskurssilla ei ole puhuttu vielä mitään mustavalkokuvien ottamisesta, mutta hyviä vinkkejä löytyi Nauran auringolle-blogista.

8 kommenttia

 1. Kivaa kun tulit taas mukaan! Tykkään kovasti noista kahdesta ekasta, ehkä kun niissä on mukavan lämmin mv-sävy! Rohkeaa kuvata kuollutta lintua, eipä tulisi kovin monelle mieleen. Kuvauksellinen sekin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdesta ensimmäisestä kuvasta minäkin tykkään enemmän. Tällä kertaa meni vähän sivuun tuon tehtävänanon suhteen. Opettelua vielä tämä valokuvaus.

   Poista
 2. Jännästi kuvissa on erilaiset lämpösävyt, ehkä siksi ensimmäiset kuvat tuntuvat kivemmiltä. Lapsi on niin ihanan aito kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että värillinen kuva lapsesta ja tuosta ilmeestä ei olisi koskaan blogiin päätynyt. Mustavalkokuvat on jotenkin niin eri juttu kuin värikuvat.

   Poista
 3. Tuo ylin kiva on nappi.
  Sävyt ovat todellakin erilaiset, ylemmät ovat enempi bandicon-sävyä, hieman lämpimämpää, joka toimii hyvin mv-kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bandicon?! Sitä sanaa en ole koskaan kuullutkaan.

   Poista
 4. Katsoin seepiaksi kaksi ylintä kuvaa ensin.
  Upea kontrasti ylimmässä kuvassa, selkeästi nousee taustasta esiin.

  Hellyttävä kävyn poiminta kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minunkin piti kamerasta vielä tarkistaa, että todella otin mustavalkoasetuksilla kuvat enkä seepialla.

   Poista

Instagram