#raivausriennot

sunnuntai 26. elokuuta 2018
Elokuun alussa lähdin mukaan ammattijärjestäjä Laura Holmströmin emännöimään Facebookin Lapsiperheen kodin sisustus ja järjestysvinkit-ryhmän raivausrientoihin. Tätä kutsutaan myös minimalismipeliksi. Kuukauden ensimmäisenä päivänä poistetaan yksi tavara, toisena kaksi, kolmantena kolme. Näin jatketaan kuukauden loppuun. Viimeisenä päivänä poistetaan siis 31 tavaraa. Tavaroita ei heitetä roskiin vaan ne myydään, annetaan tai kierrätetään asianmukaisesti. 
Minun on ollut helppo löytää meille turhia tavaroita ja vaatteita. Raivaisriennot on ollut hyvä motivaattori siivota muun muassa vessan kaapit ja vaatehuone. Yllätyin itsekin mikä määrä tyhjiä rasvapulloja ja muuta roinaa vessankaapit kätkivät sisäänsä. On tässä elokuussa tullut muutenkin siivottua enemmän kuin ikinä. Hullun siivous-, pyykinpesu- ja saunotusoperaation sai aikaan kihomato. Nyt on pesty ja saunotettu kaikki mahdollinen ja ehkä mahdotonkin. Yöllinen taskulamppupartio on kierrellyt ja tehnyt toistaiseksi tuloksettomia tarkastuksia. Toivotaan, ettei uusia matoja löydy. En tiedä kestääkö meidän pesukone ja mun mielenterveys enää uutta samanlaista siivousrumbaa. Mielenkiinnolla odotan elokuun sähkölaskua ja sitä miten nämä saunotukset ja aamusta yöhön pyörineet pesukone ja kuivausrumpu siihen vaikuttavat. Minä olen kuvannut kaikki poistot ja jakanut ne instastoorissani sekä Facebookin #raivausriennot-ryhmässä. Muutenkin olen viime aikoina ollut aktiivisempi instagramin puolella kuin täällä blogissa. Instagramista minut löytää nimellä minnakil


Minimalistiseksi kotimme ei tämän raivausoperaation jälkeen muutu. Järjestystä kotiin, kaappeihin ja omaan päähän tämä toivottavasti tuo.


Miten teillä? Tursuaako kaapit ja tasot tavaraa vai onko kaikki järjestyksessä?
Onko muita raivausrientoihin tai minimalismipeliin osallistuneita?
Lopuksi vielä syksyn eka bingo (Poikien äidit - yhteisisöstä) Meillä ollaan jo ikävän lähellä bingoa.


 

24 kommenttia

 1. Kuulostaa hyvältä haasteelta! Mie innostuin aikanaan Konmrista ja sen jälkeen koti siistiytyi paljon! Meilläkin vessankaapit kätkivät yllättävän paljon roskaa ja rojua sisäänsä - siis nuo pari hassua kaappia, joissa pitäisi olla tarpeellisia tavaroita. Kaikkea sitä löytää :D

  VastaaPoista
 2. Kyllä löytyy ja varsinkin kosmetiikkakaappini olisi sellainen, joka vaatisi kipeästi läpikäyntiä - sinne kun sitä tavaraa on jostain kumman syystä kertynyt aivan järkyttävät määrät xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jemmoja löytyy lähes jokaisesta kaapista.

   Poista
 3. Asiallinen haaste. Minä tein juuri kunnon tyhjennyksen meidän vaatekaappeihin, joten vähän aikaa saan nyt lepäillä :)
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Minna <3

  VastaaPoista
 4. Kuullostaa hyvältä! :)
  Meidän downsizing on jatkunut muutaman vuoden, nyt alkaa olemaan vain ja ainoastaan tarvittavat tavarat ja järjestyksessä. Kuinka paljon sitä kaikkea ylimääräistä tuleekaan hamstrattua ja ihan turhaan.
  Iloa ja energiaa uuteen alkavaan viikkoon <3

  VastaaPoista
 5. Mie taidan toteuttaa tän minimalismi pelin syyskuussa. :) Ja tuosta bingosta meillä on vasta nuha, tosin meillä onkin vain 1 päiväkotilainen ja sekin nuha tuli reissusta eikä päiväkodista :D

  VastaaPoista
 6. Tavaraa olisi,mutta tahtoa ja aikaa tulisi jostain saada,jotta saisin samanlaisen raivausinnon aikaiseksi.jospa joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti aika ja tahto löytyy! Ei ole ihan helppoa saada aika ja raivausinto kohtaamaan.

   Poista
 7. Kop kop, onneksi olen selviytynyt 25 vuoden äitiydestä ilman kihomatoja ja täitä. Toivottavasti niitä ei tulekaan. Mutta nuhaa on miellä ollut ja itselläni kaikkia mahdollisia flunssan oireita.

  Raivausprojekti on kyllä loputon, mutta hyvähän se on jollain konstia aloittaa. Me muutettiin vajaa kaksi vuotta sitten pienempään asuntoon, joten silloin tuli tehtyä hurja karsinta kaikkien tavaroiden suhteen. Mutta niin vain viime viikonloppuna kirpparikassiin kertyi järkyttävä määrä tavaraa. Ja kuinka paljon kylppärin kaapeista löytyi shampoota ja suihkusaippuaa :D Ei tarvii vähään aikaan ostaa, kunhan vain muistaa missä ne on. Nyt ne on onneksi kaikki samassa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jatkossakin jäät paitsi kaikenlaisista loisista! Mulla on ollut vähän taukoa raivaamisessa. Jos tänään taas...

   Poista
 8. Voi kyllä täällä kämppä pursuaa turhaa tavaraa ja Kon Maria lueskellaan jo. Haluaisin myös kaappini, pääni ja järkeni järjestykseen, joten tuo kuulostaa aivan mahtavalta haasteelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä joskus yritin lukea Konmaria, mutta en oikein innostunut. Ehkä voisi kokeilla uudestaan.

   Poista
 9. Onpa hyvä haaste ollut, varmasti lähes jokaisen kodista löytyy ylimääräistä tavaraa liiaksikin. Meillä oli tänä kesänä kirppariprojekti ja sen myötä tuli paljon karsittua ylimääräistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste jäi kesken, mutta aion jatkaa sen loppuun vaikka elokuu vaihtui syyskuuksi.

   Poista
 10. Tämä on kyllä hyvä haaste, johon voisin itsekin lähteä mukaan. Meillä mennään kyllä aika "heitetään kaikki ylimääräinen pois heti" -ajatusmallilla :D Silti sitä tavaraa kertyy esimerkiksi juuri vessan kaappeihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan aikamoisia jemmareita. Tavaraa pääsee kertymään.

   Poista
 11. Mahtava idea, voisin ottaa tuon kokeiluun jahka satokausi on päättynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satokausi kuulostaa ihanalta! Meillä odotellaan omenien kypsymistä.

   Poista
 12. Voi kyllä todellakin pitäisi meilläkin raivata. Aina kun joku vaate jää pieneksi, kuvaan sen fb-kirpparille ja pidän vaatteet kierrossa, mutta lelut ja kengät ovatkin haastavampi asia.

  VastaaPoista

Instagram