Melkein seitsemän

maanantai 22. syyskuuta 2014

Viikonloppu oli täynnä hulinaa. Ystäväni oli meillä perjantaista maanantaiaamuun 1-vuotiaan lapsensa kanssa. Lisäksi sunnuntaina vietimme etukäteen toisen poikamme 7-vuotissyntymäpäiviä. Samalla myös minua ja miestä muistettiin. Myös meillä on synttärit lähiaikoina. Kakun leipomisessa pääsin helpolla. Meidän 7-vuotiaan lempikakku on mutakakku. Ruma kuin mikä, mutta hyvänmakuinen. Olen tehnyt mutakakusta myös muita versioita, mutta nyt toivottiin nimenomaan tätä perinteistä mutakakkua. Isoveli asetteli kynttilät T-kirjaimen muotoon.



Myös taaperoa juhlittiin. Hän sai muutaman nimipäivälahjan. Nuo kuvassa näkyvät lelut eivät ole uusia, ainoastaan tuo kirja.


Lasten kaikkien riemuksi saimme lainaan wiin. Mukana myös rumpusetti ja kitarat. Itse olen ollut todella tarkka ruutuajan suhteen. Saa nähdä tuleeko tästä minkälaista vääntöä.


Synttäri menu
 
itsetehty perunasalaatti
salaatti
tomaatti
kurkku
paprika
mini mozzarellat
oliivit
kana
kermaviilikastikkeita
patonki ja tuorejuustot
 
mutakakku
perinteinen omenapiirakka
vaniljakreemiomenapiirakka
mustikka-raakakakku
pullakranssi
pikkuleivät
 
Olihan tuossa taas järjestämistä, mutta mukavaa oli. Ensi kertaa varten itselle muistiksi: Tarjoa keittoa ja kakkua! Pääset helpommalla. Esimerkiksi edellisillä synttäreillä meillä oli kasvissosekeitto, leipää, mansikkakakkua (2kpl) ja kookospikkuleipiä. Muuten tuo pullakranssi ja pikkuleivät olivat anopilta. En minä sentään ihan kaikkea itse tehnyt.
 
Raakakakku oli uusi kokeilu. Eikä jää viimeiseksi. Itse tein tällä ohjeella mustikasta. Kaikki raaka-aineet löytyivät tavallisesta ruokakaupasta ja mustikat omasta pakkasesta. Minulla ei ole valokuvia omasta kakustani, joka ei todellakaan ollut kaunis, mutta Syötävän hyvä-blogista näyttää löytyvän hyviä reseptejä ja kuvia! Pitää itsekin tutustua tuohon blogiin paremmin.


4 kommenttia

  1. Mutakakku on kyllä herkkujen herkku - ja kyllä nuoren herran ilme kertoo kaiken oleellisen;)
    Noita raakakakkuja tekee itsekin mieli kokeilla - vielä en ole saanut aikaiseksi, kun pitäisi yrittää välttää kaikenlaista herkuttelua niin kauan, että pääsen taas kävelemään kertyvät rasvat pois;) Melkein olen onnistunutkin!
    Kivaa viikkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raakakakuthan ovat lähes terveellisiä. Eihän ne lihota. ;) Mukavaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Mutakakku on kyllä just tota - ruma ja älyttömän hyvä! (toi sun kakku ei tosin ole niin ruma kuin mun luomukset yleensä) ;)
    Kivan kuulloiset juhlat, on niissä hommaa mutta ihania muistoja jää kaikille. Kuinka suloinen tuo sankari kynttilöitään puhaltamassa! <3
    Mukavaa viikkoa sinne, sateista huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa viikkoa myös teille tuulesta ja sateesta huolimatta! Itse jäin liikaa märehtimään joitakin juttuja juhlista, mutta hyvät oli juhlat! Ja ehkä ne sanojen sanojat eivät ajatelleet mitä sanoivat.

      Poista

Instagram