Haaste: Kuvaa kirjahyllysi

perjantai 19. syyskuuta 2014
Tämä haaste on napattu ihanan värikkäästä Ikomi-blogista, jonka kirjoittaja Inari on kirjastontäti. Tarkoituksena on siis, kuten jo otsikossa lukee kuvata kirjahylly. Tässä meidän ensimmäiseen omaan kotiimme ostamamme Boknäsin kirjahylly. Laiskoina siivoajina olemme päätyneet silloin yli kymmenen vuotta sitten  ovelliseen kirjahyllyyn. Sitä valintaa en kadu. Ehkä hylly voisi olla toisen värinen. Ja tässä nykyisessä kodissa kirjahylly ei mielestäni ole hyvässä paikassa. Mietin jo koko kirjahyllyn hävittämistä. Toistaiseksi hylly on saanut jäädä olohuoneeseen. Ehkäpä joskus vielä ostamme siihen lisää osiakin. Siihen saakka koitamme olla ostamatta lisää kirjoja. Mies on kirjanosto kiellossa, kunnes saa luettua lukemista odottavia kirjojaan. Minä taas yritän käyttää mahdollisimman paljon kirjastoa.
 
Kuvat kirjahyllystä on otettu ennen siivoamista (valokuvaus oli paljon kiinnostavampaa kuin pölyjen pyyhkiminen) ja mitään kirjoja ei ole piilotettu. Ainoastaan mapeissa näkyvät lasten nimet peitin paperilla.   
 
 
Kirjat eivät ole missään erityisessä järjestyksessä. Ehkä jonkinlaista pituusjärjestystä on ja saman kirjailijan kirjat ovat lähekkäin tai vierekkäin, mutta kun hyllystä jotain otetaan sitä tuskin samalle paikalle palautetaan.
 


Pokkarit ja kirjat, joita en halua muiden näkevän ovat umpinaisten ovien takana. Kannatti siis kuvata ja julkaista netissä. :D Nämä umpinaiset ovet ovat kyllä näppärät. Kätkevät taakseen epäjärjestyksen.


 
 
Ja on siellä vanha eläintietosanakirjasarjakin. Jossain vaiheessa lapset lukivat näitä paljonkin ja nuorempi poika piirsi eläinten kuvia. Nyt nämä vaan vievät tilaa.


Näkymää suljettujen ovien takaa, dvd-levyjä.


Valokuvia.


Mappeja ja tärkeitä papereita.


Ja on kirjahyllyssä salalaatikkokin.Sieltä löytyy valokuvia ja papereita.


Kirjahyllyn päälle ei saa laittaa mitään. Ratsia paljastaa, että sääntöä ei ole toteltu. Vanha lehti, joka odottaa että leikkaisin talteen tärkeän kirjoituksen.


Taulu, sakset, lätkäkortteja ja tabletti. Luultavasti nostettu turvaan taaperolta.Räpsin kuvia myös lasten kirjahyllystä, mutta teen siitä erillisen postauksen.

Nämä kuvat osoittivat ainakin sen, että meidän kirjahylly on järjestelyn tarpeessa. Siellä on paljon kirjoja, joita meillä ei kukaan enää lue. Kristianin nuoruusvuodetkin kahtena kappaleena!

Lähde sinäkin mukaan haasteeseen kuvaamaan ja jakamaan kirjahyllysi tai muu kirjansäilytystapasi! Täältä löytyy alkuperäinen haaste.

4 kommenttia

 1. Nää on ihan parhaita tämmöset hyllyt jotka nielee sisäänsä ison määrän tavaraa ja vieläpä kätkee osan näkymättömiin :) Meidän talon aikuisten kirjat voi laskea sormilla. Ei ole pienintä mielenkiintoa ostella niitä. Tai no, sain Mikolta kihlapäivän lahjaksi kesällä walking dead kirjan ja ostin itse sille joululahjaksi Metallica kirjan. Niin ahkeria kirjojen kuluttajia ollaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Tässä kirjahyllyssä on kyllä puolensa. Minä luin ennen paljon kirjoja. Nykyään liian vähän. Netti ja perhe vievät oman aikansa.

   Poista
 2. Kiva että lähdit mukaan haasteeseen, mun mielestä on ihan parasta nähdä muiden kirjahyllyjä! Olen kateellinen noista ovista, ne ovat todella kätevät. Salalaatikkokin on mainio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva haaste. Tuli katsottua omaa kirjahyllyä uusin silmin ja huomasin, mitä kirjojen ja muun tavaran suhteen pitää tehdä. :) Vielä kun löytyy aikaa ja inspiraatiota järjestelyihin.

   Poista

Instagram