Broken seed

lauantai 25. tammikuuta 2014
Ainakin facebookin "Voihan villasukka!"-ryhmässä olen nähnyt broken seed-sukkia. En katsellut niitä ollenkaan sillä silmällä, että sellaiset voisin tehdä. Kunnes sitten jossakin keskustelussa oli selvät ohjeet tuon pintakuvion tekemiseen. Vaikutti niin helpolta, että pakko oli kokeilla. Tähän saakka olen tehnyt vain perusvillasukkia. Ajatus palmikkoneuleesta tai pitsistä kauhistuttaa, mutta tämähän ei ole kumpaakaan.

 
Sukat valmistuivat nopeasti ja helposti. Ensimmäinen sukka paljon nopeammin kuin toinen. Miten se toisen samanlaisen sukan tekeminen voi ollakkin niin tylsää?!


Lankana näissä sukissa on 7 veljestä luonnonvalkoinen ja joku pätkävärjätty 7 veljestä. Molemmat omista varastoista eli onnistunut jämälankatyö! Sukissa on 12 silmukkaa puikolla ja tein nämä nelosen bambupuikoilla. Tein nilkan kohdalle varmuuden vuoksi joustinneuletta, jotta istuisivat hyvin jalassa. Sukat on tehty lahjaksi.

Broken seed kuvion tein siten, että joka toinen kierros on neulottu valkoisella langalla oikeaa. Ja joka toinen kierros sitten tuolla värillisellä langalla 1o, 1n. Värillisellä kierroksella oikeat ja nurjat tulevat eri kohtiin. Eli ensimmäisellä kerralla 1o, 1n. Seuraavalla kerralla 1n, 1o jne.

2 kommenttia

 1. Seuraavana sitten kuplat. Nekin ovat ihan helpot. Mä teen paria aina samaan aikaan aina vaihe vaiheelta. Näin ollen ei tule sitä tuskaa ettei toinen sukka valmistu. Toisen kun saa valmiiksi, niin toisesta puuttuu vain kärkikavennus. :)
  Mä niin odotan että saan noi kuplat valmiiksi (toisesta vasta varsi tehty, toista vartta alan illalla tekemään), jotta pääsen kokeilemaan broken seediä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... ehkä mun pitäisi niitä kuplia kokeilla. Pitääkin googlailla ohjetta. Nyt tosin on yksi kaulaliina kesken. Tuo molempien sukkien yhtä aikaa tekeminen voisi olla ihan fiksua. Pitäisi olla vain enemmän puikkoja.

   Poista

Instagram