Miten korona on vaikuttanut meidän elämään tähän mennessä?

perjantai 13. maaliskuuta 2020
Kukaan ei varmaan ole voinut välttyä korona-uutisilta. Osa hoitolapsistanikin on jo kyselleet minulta korona-viruksesta. Torstaihin asti korona ei juurikaan vaikuttanut meidän elämään. Käsienpesua on toki tehostettu ja olen muistuttanut siitä kaikkia erityisesti kotiin tullessa, vessassa käynnin jälkeen ja ennen ruokailua. Oikeasta yskimistavasta on myös puhuttu. Torstaina korona tuli meilläkin astetta konkreettisemmaksi. Vanhimmalla pojalla piti olla perjantaina ja lauantaina säbätreenit sekä sunnuntaina turnaus. Nämä kaikki peruttiin. Lisäksi tuli ilmoitus, että säbäkausi on tältä keväältä ohitse. Mieheni toimii yhtenä joukkueen valmentajista.

Nuorempi poika pelaa korista. Hänen treeninsä on peruttu ainakin seuraavat pari viikkoa. Sarjapelit on peruttu. Lahdessa järjestettävä iso Easter-turnaus on peruttu. Turnaus on vuoden tärkein tapahtuma ja suuri tulonlähde seuralle. Meidän pääsiäiset ovat viime vuosina kuluneet turnauksessa talkoillen. Turnausta yritetään mahdollisesti järjestää syksyllä. Toukokuun turnausmatka Tallinnaan on peruttu. 

Tyttö pelaa futista. Hänellä oli vielä torstaina treenit. Viikonlopun peli Sipoossa on peruttu. Seuran linjauksia treenien jatkosta ei ole vielä tullut.  
Meidän piti talkoilla viikonloppuna koulun kirppiksellä, mutta kirppiksen järjestäminen peruttiin. 

Minun piti tavata lauantaina Päijät-blogien bloggaajia meidän omassa bloggaajatapahtumassa. Päädyimme yhteistuumin siirtämään tapaamista koronan vuoksi. 
Olen yksityinen perhepäivähoitaja ja minulla on tällä hetkellä 4 hoitolasta. Minulla ei ole hoitolapsille varahoitoa. Jos minä tai perheenjäseneni ovat kipeinä, voin kysyä lapsille varahoitoa joltain toiselta perhepäivähoitajalta. Hoitajalla pitää olla ryhmässään tilaa. Meillä ei saa olla yli neljää lasta ryhmässä. Minä korvaan perheille maksun niistä päivistä, kun en pysty lapsia hoitamaan tai järjestämään lapsille korvaavaa hoitopaikkaa. Minä maksan varahoidon toisen hoitajan luona. Meillä on nyt neuvottelu meneillään Lahden alueen yhdistykseen kuuluvien hoitajien kanssa siitä, millaisia korvauksia suositellaan karanteenitapauksissa. Minähän en esimerkiksi voisi ottaa meille lapsia hoitoon, jos joku omasta perheestäni joutuisi karanteeniin. Esikoinen tarvitsi uudet farkut, joten koronaa uhmaten kävimme torstaina ostoskeskuksessa. Vaatekaupoissa tuntui olevan kovin väljää, vaikka menossa oli jonkinlaiset hintakarkelot. Minä en ottanut nuorempia lapsia mukaan. En ehkä olisi kestänyt katsoa, miten nuorin olisi kosketellut kaiteita ja kaikkea mahdollista. Teinit kulkevat turvallisesti kädet taskuissa. Kävimme samalla hakemassa maitoa ja vessapaperia ruokakaupasta. Siellä oli aivan toisenlainen meno, kun muualla ostoskeskuksessa. Kauppa oli täynnä. Monet ihmiset näyttivät hamstraavan tavaraa. Itsellekin tuli olo, että olisiko pitänyt ostaa enemmän kaikkea mahdollista ja erityisesti sitä vessapaperia! 


Miten korona on vaikuttanut teidän arkeenne?


Linkkejä, jotka saattaisivat kiinnostaa:

But I'm a human not a sandwich-blogin Iinan kirjoitus

Virallinen tietoTämän postauksen kuvat ovat kännykkäräpsyjä helmi-maaliskuusta Suomesta ja Espanjasta.

8 kommenttia

 1. Meillä on tällä hetkellä tauti päällä (ei tosin korona), joten se enemmän tässä arkeen viime päivinä vaikuttanut. Paljon kyllä mietityttää seuraukset mitä koronalla on..

  VastaaPoista
 2. Meillä on treenit lopetettu seuran toimesta ja töissä tapahtumat ovat kaikki jäissä. Jatkoa odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ei tässä voi kun elää hetkessä ja odottaa mahdollisia uusia ohjeita.

   Poista
 3. Tuossa sinun tilanteessasi on paljon pohdiskeltavaa ja järjesteltävää, jos korona iskee.
  Teatteriin piti mennä ja sieltä tuli peruutus. Ja kaksi tilaisuutta on peruutettu.
  Sinulle toivotan terveyttä koko perheelle.
  Tilanne taitaa olla jokaisella tarkassa seurannassa.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voitin arvonnassa liput teatteriin, mutta koko kevään esitykset peruttiin.
   Ainakin viikonloppu on ollut tähän mennessä ihanan aurinkoinen.

   Poista
 4. Otettiin lapset kotiopetukseen jo aiemmin, kun itse kuulun monilta osin riskiryhmään ja mies odottaa kiireellistä leikkausta. Nyt ollaan sitten niin sanotusti neljän seinän sisällä koko perhe.

  VastaaPoista

Instagram