Toinen viikko koronakotoilua

maanantai 30. maaliskuuta 2020
Se olisi nyt kolmas viikko alkamassa kotikoulussa ja etätöissä. Minulla työt jatkuvat entiseen malliin. Tosin vain kahdella hoitolapsella. Edellisessä postauksessa kirjoitin siitä, miten päivät ja viikot sekoittuvat tässä uudenlaisessa arjessa. Viikonloput sentään erottuvat arkipäivistä. Viikonloppuisin ei tule hoitolapsia, eikä mies tee töitä. Koululaisetkaan eivät opiskele, joitain pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. 

Viikon askartelu 

Tein 4- ja 6-vuotiaan kanssa pääsiäismunat silkkipaperimaalauksella. Lapset piirsivät ja leikkasivat munat itse. Silkkipaperimaalaus tehdään repimällä silkkipaperin palasia valkoisen paperin päälle. Silkkipaperinpalaset kastellaan suihkepullolla. Näin silkkipapereista lähtee väriä paperille. Kun paperi kuivuu, niin silkkipaperit irroitetaan. Kannattaa varmistaa etukäteen, että silkkipaperista lähtee väriä, kun sen kastelee.Viikon ostos

Ostin lahtelaiselta Rae Factorylta koivuvaneriset Pikku kettu-korvakorut. Ihastuin näihin instagramissa ja nämä oli pakko saada. Katselin myös yrityksen maatuska korvakoruja vähän sillä silmällä. Minulla on tavoitteena opetella käyttämään taas korvakoruja useamman vuoden jälkeen. Nämä korvikset pääsevät mukaan harjoitteluun.Kevät etenee

Viikonloppuna lapset kokosivat trampoliinin, minä haravoin ja mies kaivoi maasta kurtturuusua. Kurtturuusut pitäisi hävittää, koska ovat haittakasveja. Meidän pihasta löytyy kaksi kurtturuusua. Raparperi on alkanut kasvaa (kuvassa) Koskahan saadaan raparperipiirakkaa?!
Yhteistä aikaa ja omaa aikaa lenkillä

Kävelylenkit jatkuvat yksin ja yhdessä. Onneksi säät ovat suosineet ulkoilua. Olen käynyt kävelemässä yksin ja välillä minulla on ollut joku lapsista mukana. Viikonloppuna kävimme koko perheen voimin metsässä. Viikon leipä

Minun oli tarkoitus leipoa sämpylöitä sosekeiton kaveriksi. En vain ole löytänyt kaupoista sämpyläjauhoa. Kotoa löytyi onneksi vehnäjauhoja ja ruisjauhoja. Ruisjauhopaketin kyljessä oli ohje ruisruutuihin. Resepti vaati vain aineiden sekoituksen, kohotuksen ja taikinan levityksen pellille. Msistui hyvältä sosekeiton kanssa. 

Ruisjauhopussien lisäksi myös netistä löytyy ohjeita ruistuutuihin. Lisäsin yhden linkin reseptiin tämän blogipostauksen loppuun.Viikon kirja


Elizabet Strout, Nimeni on Lucy Barton

Vähäeleinen kirja, jossa Lucy Barton joutuu olemaan pitkään sairaalassa. Aviomies ei pidä sairaaloista ja yksinäinen Lucy saa yllättäen vieraakseen äitinsä. Hän ei ole ollut äitinsä kanssa vuosiin tekemisissä. Äiti ja Lucy keskustelevat ja lukijalle paljastuu lähinnä rivien välistä asioita Lucyn köyhästä lapsuudesta ohiolaisessa kylässä.Sinua saattaisi kiinnostaa myös: 


RuisruudutVoimia tähän uuteen viikkoon! 

10 kommenttia

 1. Yhteinen aika on ollut ihan parasta kyllä :) Vielä pitää jaksaa, mä tosin pyyhällän töihin seuraavaksi vuorossa ja sitten olenkin taas pojan kanssa kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman perheen kanssa on tosiaan tullut vietettyä aikaa.

   Poista
 2. Mä katsoin nopealla vilkaisulla, että tuossa yhdessä kuvassa olisi ollut korvasieni :D

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen ihaillut niitä maatuska korviksia, onhan minulla muutenkin maatuskoita kotona :)
  Ihanan näköisiä ruisruutuja, tuolla olisikin ruisjauhoja vielä kaapissa.
  Mukavaa viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa kivalle viikolle siinä mielessä, että on vaikuttanut tekemisen puolesta monipuoliselta! TOivon jo kovasti että kevät alkaa pian koittaa entistä vahvemmin!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppu olikin ihanan aurinkoinen. Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 5. Ihanaa kotoilua! Itse on myös tullut enemmän leivottua ja ulkoiltua nyt kotona ollessa ☺️ Näyttää hyvälle nuo ruisruudut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kertaa olen ruisruutuja tehnyt. Nopeasti on pellillinen ruutuja kadonnut...

   Poista

Instagram