Ostaisitko siivouspalveluja pienyrittäjältä?

keskiviikko 4. maaliskuuta 2020
*Kaupallinen yhteistyö: Mari Siistii Ky
Päijät-blogit
Meillä kävi vuosi sitten säännöllisesti siivoojat. Olimme tyytyväisiä meillä vakituisesti käyneisiin siivoojiin. Välillä meillä kävi eri siivoojat ja silloin emme olleet tyytyväisiä lopputulokseen. Maksoimme aina kuitenkin saman summan oli siivousjälki minkälaista tahansa. Toki annoimme tarvittaessa palautetta suoraan firmaan. Lopetimme siivousfirman vakituisen käytön ja päätimme alkaa siivota oman perheen voimin. Tai siis pitäisikö sanoa, että aloimme jättää siivouksen ajoittain väliin oman perheen voimin.
Minulle tarjottiin Päijät-blogien ja yksityisen siivousyrittäjän Mari Siistii Ky:n kautta mahdollisuutta kokeilla yksityistä siivoojaa. Innostuin asiasta heti! Oma siivouksemme on taas viime aikoina ollut imurointia ja moppausta silloin, kun ehtii. Yksi, kaksi huonetta kerrallaan. Siitä on jo pitkä aika, kun olemme saaneet nauttia kokonaan siivotusta kodista. Siivouspäivämme keskeytyvät usein treenikuskauksiin ja muihin menoihin. Aina jää joku huone tai nurkka odottamaan parempaa hetkeä. Tämä siivouspalvelun kokeileminen oli siis erittäin mieluinen yhteistyö, jolta odotin paljon.Ennen siivousta Mari Siistii Ky:n yrittäjä Mariliis Lill kävi meillä tutustumassa paikkoihin sekä sopimassa siivouksesta minun kanssani. Tämä onkin tärkeää, jotta siivooja tietää, mitä asiakas siivoukselta odottaa ja mitkä ovat asiakkaille tärkeitä asioita siivouksessa. Kodit ovat erilaisia ja niin ovat Mariliis Lillin mukaan ihmisten toiveetkin. Meille tehtiin perussiivous.
Minulla oli mahdollisuus hieman haastatella Mariliis Lilliä pienyrittäjänä toimimisesta. Mariliis kokee, että ihmisillä on paljon ennakkoluuloja pienyrittäjiä kohtaan. Pakko tunnustaa, että emme mekään olleet koskaan ostaneet siivouspalveluja pienyrittäjältä vaan ainakin kolmesta eri siivousfirmasta. Mariliisin kokemus on, että jos pienyrittäjä kertoo juuri perustaneensa yrityksen, niin ihmiset usein ajattelevat yrittäjältä puutuvan kokemusta ja osaamista. Todellisuudessa yrittäjä on voinut tehdä samaa työtä jo useita vuosia palkattuna työntekijänä jossain siivousfirmassa ja hänellä on paljon taitoa ja tietämystä. Asiakkaat tuntuvat luottavan suuriin siivousfirmoihin. Firmojen värikkäät mainokset ja lupaukset houkuttelevat asiakkaita. Mariliis kokee, etteivät ihmiset ajattele suurten firmojen käyttävän alihankintaa. Hän on törmännyt tapauksiin, joissa alihankintana siivouksen tekevä työntekijä ei edes tiedä, mille firmalle tekee töitä ja mitä asiakkaalle on luvattu.
Mariliis kertoo, että hän pystyy yksityisyrittäjänä toteuttamaan paremmin asiakaslähtöisyyttä sekä saavuttamaan paremmin asiakkaiden luottamuksen kuin palkkatyöntekijänä. Hän pystyy myös vastaamaan nopeasti asiakkaiden toiveisiin sekä testaamaan joustavasti erilaisia työvälineitä ja työmenetelmiä. Huonona puolena Mariliis kokee toimitusvarmuuden. Hänelle itselleen on kerran käynyt niin, että hän on joutunut perjantaina perumaan siivouksen sairastumisensa vuoksi. Hänellä oli kuitenkin tarjota uutta aikaa jo seuraavalle maanantaille. Itse huomasin Mariliisin joustavuuden, kun sovimme siivousaikaa meille. Saimme siivouksen lyhyellä odotusajalla ja Mariliis teki siivouksen sunnuntai-aamuna. Se oli meille parhaiten sopiva aika. Minä annan mielelläni siivoojalle työrauhan ja poistun perheineni kotoa siivouksen ajaksi. Meidän ei olisi ollut pakko lähteä pois kotoa.

Pienyrittäjä tekee työnsä itse ja vastaa itse laadusta. Pienyrittäjältä puuttuu ehkä autosta hienot värimainokset sekä työvaatteista firman logo. Hänen toimistonaan voi olla kahvila, kirjasto tai oma koti. Nämä asiat eivät vaikuta siivouksen lopputulokseen, joka ainakin Mari Siistii Ky:n Mariliisin suorittamana oli huippuluokkaa! Meidän koti ei ole ikinä ollut niin puhdas siivousfirman jäljiltä kuin Mariliisin siivoamana.

Ennen siivousta olimme laittaneet tavarat omille paikoilleen. Miten se tavaroiden laittaminen omille paikoilleen heti käytön jälkeen onkin niin vaikeaa? Meillä ainakin kertyy kasoja kaikille mahdollisille tasoille ja jopa lattialle. Muuten emme siivonneet siivousta varten. Ensimmäisillä kerroilla ehkä teinkin sellaista, kun meillä kävi siivooja. Nyt en todellakaan! Osaan arvostaa ja nauttia ammattilaisen siivoamasta kodista!


Tilaisinko jatkossa siivouksen pienyrittäjältä?
Kyllä!


Minulta löytyy Mariliis Lillin yhteystiedot ja aion varata uuden siivouksen häneltä.

Pakko tunnustaa, etten olisi tullut ikinä ajatelleeksi siivouksen varaamista pienyrittäjältä ilman tätä blogiyhteistyötä. En, vaikka itsekin toimin yksityisenä perhepäivähoitajana eli yrittäjänä.


Linkkejä:


15 kommenttia

 1. Melkeinpä mieluummin pienyrittäjältä kuin joltain ketjulta. Itselläni on kyllä jostain syystä kynnys päästää toinen omaa kotiani siivoamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli aluksi, mutta nyt osaan nauttia toisen siivoamasta kodista!

   Poista
 2. En tiedä voisinko koskaan palkata siivoojaa, koska pitäisi siivota hyvin ennen siivoojan saapumista :)
  Jos kuitenkin palkkaisin, niin ehdottamasti joltain pienyrittäjältä tämän palvelun hankkisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ihanaa, jos olisi enemmän aikaa siivota. Eilen siivosin töiden jälkeen. Lapset ja mieskin osallistuivat. Silti jäi vielä yksi huone ja kylppäri + sauna siivoamatta.

   Poista
 3. Olen käyttänyt pienyrittäjän siivouspalveluja ja ehdottomasti suosin heitä jatkossakin. Kiva kun tykkäsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Helppo oli kirjoittaa tämä postaus, kun olin oikeasti tyytyväinen siivoukseen.

   Poista
 4. Ehdottomasti suosisin pienyrittäjää!
  Tällä hetkellä tosin ei ole tarvetta kaksion siivoukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihmisiä ja neliöitä hieman enemmän.

   Poista
 5. Ehdottomasti minäkin haluaisin mieluummin suosia pienyrittäjää hän liiketoiminnassaan. Jos löytää
  vielä hyvän siivojann ja yhteistyö sujuu niin sehän on win-win tilanne.

  VastaaPoista
 6. Voitin arvonnasta viime vuonna 4 tunnin siivouksen kotiin. Otin sen juuri esikoisen syntymäpäiväjuhlia ajatellen. Helpotti kyllä huomattavasti, kun sai keskittyä leipomiseen jne. eikä tarvinnut huolehtia siivouksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti! Mies tilasi meille yllätykseksi siivouksen ennen mun 40-vuotissynttäreitä. Oli ihanaa.

   Poista
 7. Kiitos kivasta postauksesta siivouspalveluihin liittyen. Olen harkinnut siivouksen tilaamista kotiin, sillä olemme olleet todella tyytyväisiä toimiston siivoukseen ja olisi mukavaa tulla välillä yhtä puhtaaseen kotiin. Todella hyviä pointteja pienyrittäjyydestä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksestasi erilaisten siivouspalvelujen kokeilemisesta. Me olemme myös harkinneet siivouspalvelua kotiimme, kun tuntuu, ettei omilta kiireiltä ehdi siivoamaan niin hyvin kuin haluaisi. Luotettava pienyrittäjä on myös meillä haussa. https://kodinsiivouspalvelutannemaarit.fi/siivouspalvelut/

  VastaaPoista
 9. Hyvä tietää, että valitsisit jälleen pienen yrityksen siivouspalveluihin. Mielestäni on hienoa, että kiinteistöpalveluita on olemassa. Se säästää varmasti paljon aikaa ja vaivaa.

  VastaaPoista

Instagram