Perhepäivähoidossa tapahtuu - Pehmolelut ulos pakkasella

maanantai 13. helmikuuta 2017
Olimme lähdössä hoitolasten kanssa ulos eräänä iltapäivänä. Sisällä olisi ollut kiva leikki kesken. Lapsia, varsinkaan omaani ei pukeminen oikein innostanut. Hetken mielijohteesta sanoin, että otetaanpa pehmolelut ulos. Jokainen sai valita yhden. Jo tuli lapsiin vauhtia! Piti päästä nopeasti ulos.
Sen iltapäivän jälkeen meillä on ollut monta kertaa pehmolelut mukana ulkona. Lapset ovat kysyneet lähes joka päivä, että onko ulkona pakkasta. Ja onhan niitä pakkaspäiviä tänä talvena riittänyt. Ja se siis on tarkoittanut, että pehmot saa ottaa ulos. Pehmolelujen kanssa on laskettu mäkeä ja lelut ovat myös saaneet laskea yksin liukurilla. Pehmoleluja on vedetty pulkassa ja työnnetty lapiossa. Niille on rakennettu majoja ja aitauksia. Niitä on myös pelastettu vaarallisista tilanteista esimerkiksi korkealta puusta ja heikoilta jäiltä. Siis leikisti. Ei me oikeasti olla heikoilla jäillä oltu.
Kun lapset ovat saaneet ottaa mieleisen pehmolelun ulos on pukeminen sujunut reippaasti ja ovathan pehmolelut innostaneet myös uusiin leikkeihin.


Mukavia talvipäiviä!

6 kommenttia

 1. Hauska idea - enpäs ole tullut ajatelleeksi tätä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulikin yllättäen tämän talven suosikkileikki. Nyt voisi jo keksiä jotain uutta lapsille.

   Poista
 2. Ihana idea :) Joskus se on niin pienestä kiinni lasten kanssa. Pieni juttu voi olla lapselle iso ja tärkeä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä sen tosiaan huomasi, miten pikku jutusta tuli iso ilo.

   Poista
 3. Ihana, että olette olleet ulkoilutuspuuhissa! En tiedä, oletko joskus postannut aiheesta "aloitus perhepäivähoidossa". Meillä nyt ajankohtainen aihe ja kaipaisin kaikki mahdolliset vinkit, joita vain keksit. Aloittaja on 2-vuotias. -kirmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole aiheesta kirjoittanut perheen näkökulmasta ainakaan. Aloitin vuosi sitten itse perhepäivähoitajana. Lapset olivat tuttuja jo ennestään, mikä helpotti kyllä aloitusta puolin ja toisin. Tsemppiä teille uudenlaiseen arkeen!

   Poista

Instagram