Kaikille paikoille tavara

lauantai 4. helmikuuta 2017
Olen lukenut jonkin verran Marie Kondon Konmari - siivouksen elämänmullistava taika sekä Konmari - Iloa säkenöivä järjestys kirjoja. Anne te Velde-Luoman kirjoittaman Kaaoksen kesyttäjän olen lukenut kaksikin kertaa. Lehdistä ja internetistä tulee myös luettua lähes aina tavarakaaosta ja järjestelyä koskevat jutut. Teorian pitäisi siis olla aika hyvin hallussa.

Yhtenä päivänä selitin miehelle, jotain tavaroihin ja järjestykseen liittyvää ajatusta ja painotin lausetta: "Kaikille paikoille pitää olla tavara". Hetken hiljaisuuden jälkeen naurettiin molemmat vedet silmissä. Lopulta mies sanoi, että nyt hän viimein ymmärtää tämän sisustusfilosofian joka meillä vallitsee.

Vahingosta on tullut meillä yhteinen vitsi. Vaikka tällä hetkellä tuo lause on täyttä totta. 79,5 neliötä ja 6 ihmistä. Lapsilla on kirjoja, leluja ja harrastuksia eli harrastusvälineitä riittää. Löytyy salibandymailaa, lätkämailaa, monoja, luistimia, sisäpelikenkiä, pieniä maaleja, nopeustutka, monta jalkapalloa. Ja nämä tavarat siis löytyvät täältä meidän asunnosta. Erikseen on häkkivarasto, pyörävarasto ja autotalli. Eli jokaiselle paikalle on tavara tai kaksi!

Vinkkejä vasta-alkajille
 
 
Jos epäilet, pystytkö todella täyttämään kaikki paikat tavaroilla, niin tee kuten me. Muuta pienempään asuntoon. Mielellään vähintään 2 ihmistä / huone. 
 
Tavarat kannattaa säilyttää helposti saatavilla ns. käden ulottuvilla. Hyviä säilytyspaikkoja ovat pöydät, erilaiset tasot ja lattia.
 
Älä hävitä mitään. Voit tarvita sitä jo vaikka huomenna.
 
 
 
Muuttoon on 20 päivää. Uudessa kodissa haastetta luo se, että asuin neliöt lisääntyvät huimasti. Toisaalta me olemme harjoitelleet tätä Kaikille paikoille tavara-metodia jo melkein vuoden ja lapsetkin ovat oppineet tämän nopeasti. Uskon siis, että tämä onnistuu myös jatkossa.
 
 
 
 
Tai ehkäpä sittenkin kokeilemme uudessa kodissa jotain muuta.... 
 
 
 
 
Mukavaa viikonloppua!
 
 
 
 
 
Kuvat ovat mieheni ottamia. Hänellä on Huawei Honor 7 puhelin. Ylemmässä kuvassa on eteinen. Alemmassa leikkihuone. 


13 kommenttia

 1. LOL! :D :D :D Kuulostaa ihanan arkiselta "konmaritukselta"! :D :D :D

  VastaaPoista
 2. Älä sure - kun noin hyvin olette harjoitelleet, sujuu se oppi uudessakin kodissa. Nimimerkillä "kokemusta on";)
  Asumme tällä hetkellä isännän kanssa kahden 5 huoneen ja keittiön rivarissa ja aina kuvittelin, että kun lapset tästä muuttavat pois, tulee sitä avaruutta ja tilaakin. Höpön höpön - ihan yhtä täyttä täällä on edelleenkin ja vapaa-ajan koti Sauvossa (tätäkin asuntoa suurempi talo) on myös täynnä rojua. Voi perikunta-parkaa sitten aikanaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevista sanoistasi! Nyt suhtaudun luottavaisesti tulevaisuuteen enkä enää valvo öitäni tätä murehtien. ;)

   Poista
 3. Muahahahha! Meillä on sama metodi! 😂 Mutta ei tää nyt niin paha ole. Ainakin aika kuluu kivasti, joka päivä etsitään jotain. 😜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ajankäyttöä en ole tullutkaan ajatelkeeksi. Olisi varmaan ihan liikaa aikaa, jos ei tarvitsisi joka päivä etsiä kadoksissa olevia tavaroita, vaatteita ja papereita. Mitä sitä silläkin ajalla tekisi?! Paniikin sävyttämistä etsintätuokioista en kyllä luovu! Mikäs sen mukavampaa puuhaa pienessä kiireessä, kun pitäisi olla jo menossa.

   Poista
  2. Nimenomaan! Musta ois ihan hirveetä lähteä ilman paniikkia. Eihän se lähteminen enää tuntuisi miltään. Parhaita on ne hetket, kun lähtöpaniikissa etsit puhelin ja huomaat puhuvasi siihen... 😂

   Poista
 4. Kiitoksia! Mukavaa kevätsiivousta teille sitten kun sen aika on! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana sisustusfilosofia ja ihan tutun oloinen meilläkin! :D Tää on just tätä oikean elämän (kon)marinoimatonta todellisuutta.

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Heh.. meidän sotkuisuuden ajdistus loppui heti kun näin teidän kuvat 😬😀 meil ei mitään huippusiistiä oo mut mä oon enemmän järjestyksen ihminen kun kaaoksen. Meillä lapset siivoaa joka ilta huoneensa. Tänää ku veekäyrä nous lasten romutavaroista jotka oli keittiössä niin tylysti nakkasin roskikseen. 😀 Muutenkin synttärit tulos ni aattelin et käyn kattoo lelut läpi et josko sielt joutais roskikseen/kierrätykseen taas leluja ja rokua ja rompetta. Mä oon muutenkin semmoi et tylysti roskikseen/kierrätykseen/myyntiin jos ei olla tyyliin vuoteen tarvittu jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun voin toimia ahdistuksen helpottajana! :P

   Poista

Instagram