Tavallinen tiistai

keskiviikko 8. lokakuuta 2014
7.38 Heräsin ja katsoin kelloa kännykästä. Nousin herättämään lapset kerhoon ja kouluun. Mies oli jo lähtenyt töihin.

8.00 Taapero heräsi ja hain hänet aamupuurolle. Hän söi itse. Myös me muut olimme syömässä.

8.10 Pojat lähtivät kouluun.

8.40 Lähdimme taaparon kanssa viemään neljävuotiasta kerhoon.9.00-10.00 Kävelimme kaverin kanssa kerholta kotiin rattaita työnnellen. Hän tuli katsomaan löytyisikö meidän poikien vanhoista vaatteista jotain käyttökelpoista hänen pojalleen. Yksi takki löytyi. Lopulta hän auttoi minua viemään vaatekasseja koululle lauantaina olevaa kirpparia varten.

10.15-11.00 Soitin lapsuuden ystävälleni ja puhuimme pitkästä aikaa ja pitkään. Samalla tein sosekeittoa. Taapero viiletti pitkin yläkertaa puuhaillen kaikenlaista.

11.10 Söimme taaperon kanssa kasvissosekeittoa ja ruisleipää.11.40 Lähdimme taaperon kanssa hakemaan siskoa kerhosta kävellen.

12.30 Tulimme takaisin kotiin. Ekaluokkalainen oli vastassa. Hän halasi taaperoa ja sanoi, että oli ollut kova ikävä.12.40 Imetin taaperoa ja laitoin hänet päiväunille. Minä ja neljävuotias pötkötettiin myös hetki sängyllä. Ekaluokkalainen leikki legoilla. 
 
 
13.00 Isoveli tuli koulusta. Pojat alkoivat tehdä yhtä aikaa läksyjä. Isompi poikien huoneessa ja nuorempi keittiössä. Minä avasin postin. Saimme kutsun ristiäisiin.
13.30 Minä join teetä. Neljävuotias kiukkusi lounaan takia. Ei ollut mieleistä ruokaa. Ekaluokkalainen kertoi kuulumisiaan. Tokaluokkalainen yritti keskeyttää, mutta päätin kerrankin kuunnella rauhassa, mitä nuoremmalla pojalla on sanottavaa.13.55 Poikien kaveri soitti ja pyysi poikia pelaamaan pesistä. Seurasi väittelyä siitä, mitä vaatteita ulos pitäisi pukea. Minulla ja pojilla oli eri näkemys asiasta. Pojat söivät välipalaa. Tytär kuului leikkivän kuinka legot tekivät toisilleen täitarkastusta. (Meillä ei ole ollut täitä, mutta niitä on kyllä aina välillä etsitty.) Minä yritin ottaa salaa valokuvan, mutta minut huomattiin. Neiti alkoi järjestellä legoja valokuvaa varten ja sanoi, että saan julkaista kuvan blogissa. Hän otti blogin puheeksi, en minä.14.20 Pojat lähtivät pelaamaan pesistä kavereiden kanssa.
14.30 Neiti söi leipää ja yritti lukea Bilteman kuvastoa. Hän on kiinnostunut kirjaimista. Minä neuloin sohvalla.14.55 Neiti katsoi Barbie Mariposa-elokuvan Viaplayn kautta. Viaplay on meillä kuukauden ajan ilmaisessa kokeilussa. Minä menin päiväunille.


15.45 Pojat tulivat kotiin.

15.50 Laiton vanhemmalle pojalle salasanan tietokoneelle. Hän pelasi Moviestar Planetia. Pikkuveli pelasi Wiillä tennistä. (Peliaika oli puoli tuntia)

16.00 Kaverini soitti ja vaihdoimme kuulumiset. Taapero heräsi.

16.30 Neljävuotias lähti ulos edeltä. Mummoni soitti minulle ja isoveli vastasi. Myös minä puhuin mummon kanssa.

16.45 Lähdimme taaperon kanssa ulos. Myös pojat tulivat ulos. Taapero söi ulkona kokonaisen omenan. Siemenkotineen päivineen.17.05 Mies soitti ja kertoi, että töissä menee myöhempään. Lähdin tyttöjen kanssa kävellen lähikauppaan hakemaan täydennystä päivällistä varten. Pojat jäivät ulos.

17.30 Menin taaperon kanssa sisälle tekemään ruokaa. Neljävuotias jäi ulos kaverinsa kanssa.


 
17.45 Lämmitin taaperolle purkkiruokaa. Hän söi itse.
 


18.15 Ruoka oli valmista ja söin lasten kanssa. Aamupäivällä kaverini sanoi tekevänsä tortillalasagnea. Kehui helpoksi, nopeaksi ja hyväksi. Silloin kun mies soitti tulevansa normaalia myöhempään, keksin kokeilla tortillalasagnea. Kannatti. Ohjeen löysin täältä!
18.30 Mies tuli kotiin ja sai ensitöikseen vaihtaa vaipan. Tyttö ja isoveli lähtivät ulos. Toinen poikamme jäi leikkimään legoilla. Söin vielä miehen kanssa ja suunnittelimme ostoslistaa.

18.55 Mies ja taapero lähtivät Lidliin tekemään suuremmat ruokaostokset. Minä siivosin keittiön.

19.00 Isoveli tuli sisälle ja kävi hakemassa myös pikkusiskon sisälle. Lapset söivät iltapalaa. Minä järjestelin paikkoja ja keitin samalla iltapuuron taaperolle.

19.30 Iltasaduksi luin Harry Potteria. Meillä on kolmas Potter menossa.


20.00 Mies ja taapero tulivat kaupasta. Mies tarjoili taaperolle iltapalan ja teki iltapesut. Muille lapsille toivotimme hyvää yötä. Meillä luetaan iltarukous.

Siunaa yöni Isä Taivaan,
niin minä hyppään unilaivaan.
Seilaan sillä aamuun asti,
nukun yöni rauhaisasti.
Aamen  

20.15 Kävin suihkussa. Imetin ja nukutin taaperon.

21-21.30 Katsoin TV:sta Iholla-sarjaa ja neuloin samalla.


 
21.45 Söimme miehen tekemään munakasta karjalanpiirakan kanssa. Samalla katsomme Haapasalo goes Americaa ruudusta.22.15 Pesin hampaat ja menin sänkyyn lukemaan. Mies jäi vielä katsomaan Haapasalon ohjelman loppuun. Minä luin kirjaa.

23.00 Hyvää yötä!Tämä ei ollut ensimmäinen tallainen postaus. Vuosi sitten tein vastaavan kaksiosaisena. Tässä linkit vanhaan blogiini:  Aamupäivä syksyllä 2013 ja Iltapäivästä seuraavaan aamuun syksyllä 2013

Tästä blogista löytyi Huhtikuinen perjantai viime keväältä.

Lähetä kommentti

Instagram