Viime viikon parhaat

maanantai 7. syyskuuta 2020

Mukavaa uutta viikkoa! Minä palailen vielä viime viikon tapahtumiin ja tunnelmiin muistelemalla parhaita paloja. 



Viime viikolla tuli todettua muun muassa se, etteivät lokasuojat ole polkupyörissä vain koristeena. Pyöräilen töihin lapseni pyörällä. Viime maanantaina satoi rankasti ja pyöräilin sateessa hiekkatieta mennen tullen. Rapa roiskui joka puolelle. Olin likomärkä ja kurainen. Lapseni kuulemma kiinnittää suojat pyörään vain silloin kun sataa. Mitä jos onkin toisella puolella kaupunkia sateen sattuessa?! En ymmärrä teinien logiikkaa! Eikö olisi helpompaa antaa lokasuojien olla paikallaan koko ajan.



Viikon oma hetki

Kävin kampaajalla. Sain hiuksiin uuden värin ja leikkauksen. Myös kulmat laitettiin kuntoon. Hiusvärin vaikutusta odotellessani luin kirjaa ja join teetä. Hiustenpesupaikalle melkein nukahdin. Arjen luksusta! Nyt jo melkein odotan, että hiukset kasvaisivat ja pääsisin taas kampaajalle. Tällä kertaa kävin kampaajalla Lahdessa BD-roomilla. Kampaamon lisäksi BD-roomilta löytyy kauneushoitola ja kauppa. BD-room on hiljattain avannut myös verkkokaupan. Koodilla minna10 saat 10% alennusta verkkokaupan ostoksista syyskuun ajan. Vuosi sitten olen tehnyt blogiyhteistyön BD-roomin kanssa. Linkistä voit käydä lukemassa kokemuksestani hoitolassa: 

 Hemmotteluhetki Esse-hoitolassa.




Tyttöjen kanssa vietimme pienen hemmotteluhetken kotona. Meillä oli yksi laama ja kaksi pantteria. Nämä eläinmaskit löysin naurettavan halpaan hintaan Rustasta. Välillä on hauska vähän hupsutella. 



Kiireisen aamupala 

Olin lähdössä viikonloppuna aamuvuoroon. Yleensä syön aamuisin miehen keittämää puuroa. Mies nukkui, joten puuroa ei ollut. Päätin syödä mysliä. En mielelläni juo tavallista maitoa, joten valitsin jääkaapista miehelleni ostamani kahviin tarkoitetun kauramaidon. Ajattelin, että ei kai sillä ole väliä, laitanko mysliin kahvimaitoa vai tavallista kauramaitoa. Itse en juo ollenkaan kahvia. Olinkin ostanut vahingossa kahvijuomaa! Purkissa luki kaurajuoma, kahvi ja minä oletin sisällön olevan kahviin tarkoitettua kauramaitoa. Tarjolla oli siis mysliä kahvilla. Ehkä joku kahvinjuoja voisi tällaisestä tykätäkin. Kiireisenä aamuna kahvi ja mysli samassa. Miltä kuulostaa?




Viikon muut kokkaukset onnistuivat huomattavasti paremmin. Testasin HK:n uutuustuotetta, herneestä ja härkäpavusta valmistettua jauhista. Tuotetta käytetään jauhelihan tapaan. Valmistin jauhiksesta tomaattisen kastikkeen. Paketissa on 270g jauhista, joka vastaa 400g jauhelihaa. Jauhis ei kutistu paistettaessa samalla tavalla kuin jauheliha. 


*Jauhis saatu

Jauhis yllätti positiivisesti. Koostumus ja suutuntuma olivat hyviä. Jopa nirsot kasvistuotteisiin epäluuloisesti suhtautuvat lapset söivät jauhiskastiketta mukisematta. Tunnistivat kyllä tuotteen ei-jauhelihaksi. Suurella todennäköisyydellä ostan jauhista jatkossa. HK lanseerasi Jauhiksen kanssa samaan aikaan Vihreät kasvissarjaan myös paistettavat burgerpihvit, kasvispullat ja kasvisnuggetit. Tähän mennessä olen maistanut jauhiksen lisäksi myös nuggetteja ja burgerpihvejä. Kaikki ovat yllättäneet positiivisesti! Tuotekehittely on onnistunut. Helppoa kasvisruokaa, joka maistuu myös lihansyöjille.






Viikon lehtikatsaus

Vapaapäivänä vietin rauhallisen aamuhetken teetä juoden ja kaverilta lainaamiani Kotivinkkejä lukien. Arjen luksusta tämäkin.




Aurinkoa ja iloa uuteen viikkoon! 


14 kommenttia

  1. Sulla on niin kivan rento ja hauska tyyli kirjoittaa, että näistä postauksista ei voi kuin tulla hyvälle tuulelle! 🤗

    VastaaPoista
  2. Nää on kyllä niin kivoja postauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jää itselle asioita muistiin. Julkinen päiväkirja.

      Poista
  3. Voihan teinit ja lokarit, ota heidän logiikasta nyt sitten selvää :)
    Luulen, että kahvimysli jäisi syömättä, vaikka kovasti kyllä olenkin aamukahvien perään :)
    Ihanaa uutta viikkoa sinulle Minna <3

    VastaaPoista
  4. Jos olis pakko valita, ehkä kuitenkin söisin mieluummin mysliä kahvilla kuin kaalilaatikkoa vaniljakastikkeella :) (kuvittelin taannoin työpaikkaruokalassa lappavani lautaselle omenakaurapaistosta, joka on AINA ennen ollut siinä, missä nyt olikin yhtäkkiä kaalilaatikko..).

    Mua harmittaa noissa kasvisjutuissa vähän se, että se sisältö millä niitä mainostetaan ja myydään (esim herneproteiini tai kaura tai sienet tai mikä milloinkin), on kuitenkin koostumuksessa vaan pienessä roolissa. Loppu sitten usein sellaista, mitä en joko tunnista tai välttämättä haluaisi syödä. Esim. bambukuitua. Mutta HooKoohon valmistajana kyllä luotan.

    Mukavaa alkusyksyä pantterille perheineen <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalilaatikko on hyvää. Samoin vaniljakastike, mutta en todellakaan yhdistäisi niitä! Kasvisjutut tosiaan voivat sisältää kaikenlaista, mutta niin varmasti myös lihaa sisältävät einekset. Siksipä eineksiä vain silloin tällöin.

      Mukavaa syksyä!

      Poista
  5. Saisinkohan itse aikaiseksi varailtua tässä joskus taas kampaajalle aikaa, alkaisi olla aika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se kampaajan varaaminen onkin välillä niin vaikeaa?!

      Poista
  6. Sinulla on ollut mukava viikko. Kampaajalla käynti on aina luksusta! Tuo jauhisoli mielenkiintoinen tuote, pitääpä joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  7. Jauhis on mulle vielä vieras, pitääkin joku kerta napata kokeiluun. Mukavalta kuulostaa viikkosi 😊

    VastaaPoista

Instagram