Evääksi töihin - ruokaisat salatit

keskiviikko 16. syyskuuta 2020



Olen kohta ollut kuukauden töissä uudessa työpaikassani. Ennen söin lounaani kotona hoitolasten kanssa. Söimme itse tekemääni peruskotiruokaa. Elokuun puolessa välissä lähdin töihin kodin ulkopuolelle. Etukäteen haaveilin syöväni työpaikan ruokalassa jonkun toisen tekemää ruokaa. Olin erittäin kyllästynyt ruuanlaittoon. Mutta kuinkas kävikään? En ole vielä kertaakaan käynyt työpaikan ruokalassa. Lähes joka päivä olen tehnyt itse eväät töihin. Pari kertaa minulla on ollut miehen tekemää ruokaa eväänä sekä muutaman kerran kaupan valmissalaatti.
 



Salaattini teen yleensä Tuopperwaren eväsrasiaan, jossa on tiivis kansi. Tämä rasia kestää myös mikron. Rasian kannessa on pieni ilma-aukko, jonka voi avata jos ruuan laittaa mikroon. Kantta ei siis tarvitse poistaa lämmityksen ajaksi. 

Teen evässalaatin aamulla samaan aikaan, kun teen itselleni aamupalaa. Pohjalle revin salaattia ja pilkon kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Sitten on proteiinin vuoro. Usein minulla on edellisen päivän lounaalta jäänyttä kanaa tai kalaa. Joskus kinkkua ja kananmunaa. Päälle juustoa, oliiveja tai vaikkapa viinirypäleitä. Suunnitelmissa on kokeilla jonkinlaista texmex-salaattia jauhelihasta, pavuista ja tortillasipseistä.




Mitä minä laitan evässalaattiin? 

Salaattipohja:

-salattia
-kurkkua
-tomaattia
-paprikaa

Proteiini:

-kanaa
-lohta (itse savustettu, kylmäsavu)
-tonnikalaa
-lihapullia
-kananmunaa
-kinkkua
-papuja

Päälle koristeeksi ja makua antamaan:

- fetaa
-oliiveja
-mozzarellaa
-juustoa kuutioina
-raejuustoa (ei oma suosikki)
-pähkinöitä
-viinirypäleitä
-ananasta
-avocadoa
-suolakurkkua




Tämän blogipostauksen ensimmäisessä kuvassa on mieheni tekemä lämmin salaatti. Salaattipohjan päällä on grillattua sipulia, kesäkurpitsaa ja grillijuustoa. 


Mikä on sinun lempisalaattisi? 
Kaikenlaiset salaatti- ja eväsvinkit otetaan ilolla vastaan! 




14 kommenttia

  1. Aiv itsit mitä herkkusia sulla on siinä :) Nälkä tulee...

    VastaaPoista
  2. Kiitos lounasvinkistä, jota hyödynnän nyt ollessani työttömänä. Myötätuulta uusin haasteisiin myös <3

    VastaaPoista
  3. herkullisen näköistä. NÄin ilmojen viiletessä haluaisin kyllä lämpimiä salaatteja. Niitä on hankalampi tehdä mukaan töihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimän salaatin laittaisin kahteen rasiaan. Kylmänä syötävät osat yhteen ja lämmitettävät osat toiseen rasiaan.

      Poista
  4. Yksi mun simppeli lämmin lemppari (en tiedä, voiko sitä sanoa salaatiksi) on napakaksi keitettyä parsakaalia + punasipulia + kirsikkatomaatteja + kanasuikaleita, jotka maustan luomusoijakastikkeella ja pienesti mustapippurilla. (Sipulit ja tomaatit pyöräytän pannulla kanasuikaluiden jälkeen vähän pehmeiksi ja lämpimiksi). Hyvä pikaruoka!

    VastaaPoista
  5. Ihan perus fetasalaatti on hyvää, mutta jos pitäisi valita vain yksi lemppari niin se olisi vaikeaa. Texmex-kanasalaatti on ikisuosikki ja rakastan myös pastasalaatteja.
    Herkullista keskiviikkoa sinulle Minna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen söinkin fetasalaattia.
      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  6. Itse otan usein mukaan edelliseltä päivältä jäänyttä ruokaa tai teen hieman vastaavalla tyylillä salaattia. Tänään olin laiska ja hain kaupasta valmissalaatin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin valitsin valmissalaatin 16.9. :) Joskus ei vain ehdi muuta.

      Poista

Instagram