Huikea kesäkuu 2020

perjantai 3. heinäkuuta 2020

Kesäkuu 2020


Kesäkuu oli ihana, aurinkoinen ja haikea. Kesäkuuhun mahtui niin paljon tapahtumia, että se tuntui jatkuvan ikuisesti. Toisaalta samaan aikaan kesäkuu myös hujahti ohi nopeasti.
Kesäkuussa

- Ostinme kaksi sup-lautaa
- Kävin monta kertaa suppaamassa
- Saunoimme ja uimme Herrasmannin leirintäalueella useamman kerran
- Nautin helteistä
- Lopetin työni perhepäivähoitajana
- Kävin päiväristeilyllä Tallinnassa Tallink Silja Oy:n kutsumana
- Kuuntelin (vain) 4 äänikirjaa

Kesäkuun kirjat
Maaret Kallio: Voimana toivo

Maaret Kallion kirja keskittyy toivoon, joka on merkittävä hyvän elämän tekijä. Kirja saa lukijan pohtimaan, mistä oma toivo syntyy ja keiden kanssa se kasvaa. Yleensä tämän tyyppiset kirjat jäävät minulta kesken, mutta tämän kuuntelin loppuun ilman, että se teki edes tiukkaa. Tykkäsin erityisesti siitä, että Maaret Kallio lukee kirjan itse.

Matilda Gustavsson: Yhdeksästoista jäsen

Kirjallisuuden Nobelia jakava Ruotsin akatemia joutui kriisiin syksyllä 2017. Kohu alkoi #metoo-kampanjan aikana, kun 18 naista kertoi yhden akatemian jäsenen puolison harjoittaneen yli 20 vuotta seksuaalista häirintää. Ruotsalainen toimittaja Matilda Gustavsson oli Dagens Nyheterissä julkaistun lehtijutun takana. Gustavssonin kirja Yhdeksästoista jäsen - Ruotsin Akatemian romahdus paljastaa tapahtumat ja taustat lehtijutun tekemisestä. Kiinnostavaa ja järkyttävää kuunneltavaa, mutta hyvä että asiasta puhutaan.

Leila Tuure: Väistyvän veden kaupunki

Mikä olisikaan parempaa kuunneltavaa kesällä kun romanttinen historiallinen romaani? Tänä kesänä ilmestyy ääni- ja e-kirjana Leila Tuuren Kauppamies-sarja. Ensimmäinen osa, Väistyvän veden kaupunki on jo ilmestynyt äänikirjana. Neliosaisessa sarjassa seurataan porilaisen Weberin kauppiassuvun vaiheita 1700–1800-lukujen Suomessa. Lisäksi sarjaan kuuluu itsenäinen jatko-osa nimeltään Hatuntekijä. Väistyvän veden kaupunki aloittaa Tuuren historiallisen kirjasarjan. Kokematon korvessa kasvanut Johanna joutuu piiaksi rikkaan porvarin, Joachim Weberin taloon Poriin. Johanna tulee isännälle raskaaksi ja joutuu palaamaan kotiinsa. Johanna naitetaan nopeasti leskelle, jolla on ennestään neljä lasta ja siitä alkaa Johannan raskas ja loputon työsarka. Yllättäen Joachim Weber tuleekin noutamaan ainoaa poikaansa. 
(Äänikirja saatu)

Kevin Kwan: Ökyrikkaat aasialaiset

Kevin Kwanin kirjoja on kehuttu paljon ja niistä on käsittääkseni tehty elokuvakin. Kehut eivät ole turhia. Viihdyin mainioisti tämän kevyen ja överin hömpän parissa. Kirja kertoo ökyrikkaista aasialaisista, jotka enemmänkin huvittivat, kun aiheuttivat kateutta yksityisine lentokoneineen ja huonosta palvelusta ärsyyntyneinä ostamine hotelleineen. Kirja aloittaa trilogian, joka sopinee kevyeksi lomakuunneltavaksi. 


Kesäkuun luetuimman blogikirjoituksetKirjoitukseni perhepäivähoitajana lopettamisesta. Kerron myös siitä, miksi aikoinaan aloitin perhepäivähoitajana.Kävin jo maaliskuussa aurinkoisessa ja talvisessa Jyväskylässä bloggaajamatkalla. Ennen kuin ehdin kirjoittaa Jyväskylästä ja sen kiinnostavista kohteista iski korona. Siksi vasta kesäkuussa julkaisin postauksen. Edelleen suosittelen postauksen kohteita! Toimivat kesälläkin ja ovat taas auki!Minä olen superinnoissani meidän uusista sup-laudoista. Useampana kesänä olen kokeillut suppausta ja nyt ostimme omat laudat. Viikkoraportti, jossa sarjasuosituksen lisäksi mm. viikon asu, viikon peli  ja viikon ostos. Tämä erikoinen kevät sai ihmiset innostumaan puutarhanhoidosta. Minullakaan ei ole koskaan ollut niin paljon kesäkukkia kuin tänä kesänä. Voitin Instagram-arvonnassa lahjakortin Kaijansinkon puutarhalle. Onneksi! Oli niin upea paikka. Ensi vuonna aion ehdottomasti suunnata kesäkukkaostoksille suoraan puutarhalle.


Hei hei kesäkuu! 

Tervetuloa heinäkuu! 


Mitä sinulla jäi mieleen kesäkuusta?

13 kommenttia

 1. Minulle kesäkuu ei ollut hyvä kuukausi, muuten kuin säiden osalta. Töissä on ahdistanut olla ja olenkin saikutellut ennen kuin jäin lomalle. Olen kuitenkin nähnyt ystäviäni ja käynyt uimassa yms. Toivottavasti nyt saadaa uusi helleaalto tänne ja pääsee taas nauttimaan kesästä uudestaan ja uudella innolla.
  Kaunista heinäkuun alkua sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ja aurinkoista heinäkuuta sinulle! Hellettä tosiaan on ikävä! Ikävä kuulla, että töissä ahdistaa. :(

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on suuria muutoksia. Lempeitä tuulia tulevaan ❤️

  VastaaPoista
 4. Mitäs mä tein kesäkuussa? Oli kesänuokulla, kokkileirillä, eläinleirillä ja animaatioleirillä. Eli töitä paiskin kuin mielipuoli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit välillä tehdä muutakin kun töitä!

   Poista
 5. Huikea kesäkuu ja hei wow nuo suppailulaudat, on varmaan kivaa. Kesäkuusta jää mieleen aurinkoiset säät, Riian risteily, kesämökkeily, mummin/äidin menetys, tyttären skobon hankinta ja paljon muuta. Ihanaa viikonloppua Minna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on mahtunut kesäkuuhusi tapahtumia! Mukavia ja vähemmän mukavia. Aurinkoista ja iloista heinäkuuta!

   Poista
 6. Täytyy myöntää etten oikein edes huomannut, että ollaan luiskahdettu jo heinäkuun puolelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä yksi heinäkuussa synttäreitään viettävä laskee päiviä. Pysytään muutkin kartalla. Ainakin ajoittain.

   Poista
 7. No oottepas te ehtineet! Odottelen innolla aikaa kun ehdin taas lukemaan kirjoja. Kesäkuusta jäi mieleen poikkeuksellisen lämpimät viikot ja veneily Helsingin saaristossa poikien kanssa.

  VastaaPoista

Instagram