Päivä Suomen suurimmassa kyläkaupassa

keskiviikko 22. heinäkuuta 2020


Tämä erikoinen kesä on saanut meidät vierailemaan myös tavanomaisesta poikkeavissa kohteissa. Viime viikolla kävimme oman perheen sekä äitini ja hänen miehensä kanssa Tuurissa Keskisen kyläkaupassa. Kauppaa mainostetaan Suomen suurinpana tavaratalona ja siltä se näyttääkin. Suurta ja överiä oli kaikki! Myös jonot.
Käyntiämme edeltävänä päivänä Vesa Keskinen vietti syntymäpäiväänsä. Asiakkaille oli ilmaista bensiiniä klo 17-24 välisenä aikana. Ilmainen bensiini oli saanut aikaan kilometrien jonot, eivätkä kaikki ehtineet tankata ennen aikarajan umpeutumista. Me näimme Tuurissa käydessämme tubettajia ja television kuvausryhmän, joka kuvasi Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset-sarjaa. Meitäkin kysyttiin ohjelmaan lähettämään terveisiä, mutta lasten toiveesta kieltäydyimme.
Matkamme tarkoitus oli ennemminkin nähdä kyläkauppa kuin tehdä ostosmatka. Toki jotain ostettiinkin. Muun muassa Hymy, jossa oli Vesa Keskisen haastattelu. Lisäksi mukaan lähti pari hupparia, karkuremmi sup-lautaan, Harry Potter-avaimenperiä, Kyläkaupan Onnentähti suklaata, Marimekon paita sekä Marimekon kuppeja ja servettejä. Marmekon outlet on tämän kesän uutuus Kyläkaupassa.
Kaupan kaytävillä on kaikenlaista katsottavaa. Tässä legoista rakennettu pienoismalli kyläkaupan yhdestä sivusta.
Pojat ovat jo kasvaneet Salama McQueen-vaiheen ohi. Minun piti kuitenkin napata kuva Salamasta ohi kävellessäni.

Kyläkaupassa on useita ruokapaikkoja, joihin kaikkiin riitti asiakkaita jonoksi asti. Me kaipasimme jo ulkoilmaa, joten etsimme ruokapaikaa Kyläkaupan ulkopuolelta. Pienen kävelymatkan päästä löytyi Tuurin grilli, Kotipizza ja Subway. Jokainen löysi mieleistään syötävää. Kaikkissa ruokapaikoissa oli jonoa, joten jouduimme odottamaan ruokia.
Tänä kesänä Kyläkaupan pihalla on Tivoli Sariolan laitteet, joihin kaikkiin pääsee ilmaiseksi. Me kävimme koko perhe maailmanpyörässä. Pitkän päivän jälkeen alkoi jo väsymys painaa, niin jätimme muihin laitteisiin jonottamisen suosiolla väliin. Miljoonativoli eli maailman suurin ilmainen tivoli on auki joka päivä klo 13-19 9.8.2020 saakka.
Näin koronakesänä Tuurin ihmispaljous ahdisti. Tavaramääräkin kaupassa oli niin suunnaton, että tällainen huono shoppaaja uupui jo alkumetreillä. Tivolissa turvaväleistä huolehdittiin henkilökunnan puolesta laitteissa ja ainakin maailmanpyörässä pinnat pyyhittiin jokaisen käyttäjän jälkeen.

Meiltä kotoa Tuuriin ajaisi n. 3,5 tuntia, joten päiväreissu ei kotoa käsin onnistuisi. Lomailimme viime viikolla Keski-Suomessa ja sieltä matkaa Tuuriin tuli pari tuntia vähemmän. Niinpä päiväreissu Tuuriin onnistui. Kyläkauppa oli mielenkiintoinen ja näkemisen arvoinen paikka. Tuli olo kuin olisi ollut ulkomailla. Venäjällä tai Amerikassa.
Onko Tuurin Kyläkauppa sinulle tuttu paikka?

Jos ei, niin lisätietoa löytyy:  Tuuri

10 kommenttia

 1. Tuuri onkin paikka, jossa en ole koskaan käynyt. Aikamoisen suurelta näyttää kyllä!
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua sinulle! Enpä olisi ennen tätä kesää ajatellut meneväni Tuuriin.

   Poista
 2. Itse en ole vielä innostunut tuosta paikasta, joten sinne ei ole tullut mentyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en lähtisi pitkän matkan päästä pelkästään kyläkauppaa ihmettelemään.

   Poista
  2. No kokoa sillä ainakin on! Itse en ole käynyt mutta eiköhän sekin joskus matkan varrelle eksy, mukavaa viikonloppua!

   Poista
  3. Kaikki oli suurta!
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Itse olen tuolla kertaalleen käynyt. Ehkä voisi joku vuosi uudelleen sinne suunnistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siellä nähtävää ja ihmettelemistä ja ostettavaakin.

   Poista
 4. Tämä onkin kotiseudullani, joten paikka on tuttu. Niin ja onhan tämä on ollut aikoinaan elämäni ensimmäinen kesätyöpaikka. Silloin kaikki oli vielä pientä ;)

  VastaaPoista

Instagram