Asenne ratkaisee - viime viikon kuulumiset

maanantai 13. heinäkuuta 2020


Viime viikolla mies teki 60 tuntia töitä. Minua taas vaivasi PMS. Ei siis mikään paras yhdistelmä. Voi lapsi parkoja! Minua ärsytti, kiukutti ja harmitti se, ettemme voineet tehdä mitään yhdessä koko perheen kanssa. Oma lomalla olokin ärsytti. Välillä mietin jopa sitä, että olisin tehnyt mielummin töitä kuin ollut lomalla. Hoitolapset olisivat tuoneet rytmiä päiviin ja pakottaneet tekemään terveellistä ruokaa, ulkoilemaan sekä keksimään järkevää ja kehittävää tekemistä sisällä.

Nyt kun katson puhelimesta kuvia viime viikolta, niin minähän tein vaikka mitä lasten kanssa ja meillä oli kivaa. Silti muistan vahvana ärsytykseni siitä, että mies teki pitkiä työpäiviä emmekä juuri tavanneet muulloin kuin ruokapöydässä. Olisin nauttinut viime viikosta enemmän, jos en olisi keskittynyt murehtimaan ja ärsyyntymään niin paljon miehen pitkistä työpäivistä. Niihin kun en voinut vaikuttaa. Toisaalta en edes tiennyt etukäteen, miten paljon mies tuli töitä tekemään. Joka päivä petyin siihen, että työpäivä jatkuikin aina vain pidempään ja pidempään. Loppuviikosta yli puolen yön.

Kivoja juttuja mahtui viikkoon paljon. Tässä muutamia kohokohtia ja suositusten arvoisia asioita. 

Viikon elokuva

Aika jonka sain

Koskettava elokuva, joka sai minut itkemään useammankin kerran. Elokuvan aikana sain tuntea epätoivoa, surua, pelkoa ja vihaa, mutta myös  iloa, toivoa, ylpeyttä ja uskoa tulevaan.

Tuukka Temosen ohjaama elokuva kertoo kilparatsastaja Jaana Kivimäen tarinan. Jaana halvaantui onnettomuudessa ja palasi kilpakentille pararatsastajana. Elokuva alkaa ajasta ennen onnettomuutta ja päättyy ensimmäisiin paralympialaisiin. Olga Temonen näyttelee pääosan ja tekee todella huikean roolisuorituksen.
Viikon kaupunki

Heinola

Tein lasten, ystäväni ja hänen lastensa kanssa päiväretken Heinolaan.

Kesäpäivä Heinolassa lasten kanssa

-vinkkejä ilmaiseen tekemiseen
Viikon ostos


Minä olin torstaiaamuna Lidlin ovella heti, kun kauppa aukesi. Meiltä löytyy nyt kolmet sukat ja rantasandaalit. 


Viikon herkku


Helppo mansikkakakku

Kaksi valmista marenkipohjaa
2 purkkia kuohukermaa
1 banaani
1 l mansikoita
1-2 lasta valmistamaan kakku

Alemman marenkipohjan päällä on kermavaahtoa, viipaloitua banaania ja mansikoita. Kakun päällä on kermavaahtoa ja mansikoita. 
Viikon kohokohta


Sunnuntaina aurinko paistoi ja Vesijärvi oli tyyni. Mies kantoi vihdoin työkoneen varastoon. Mikä sen parempaa ajanvietettä kun ottaa eväät mukaan ja lähteä koko perheen kanssa suppaamaan. 

Aurinkoista alkanutta viikkoa!

12 kommenttia

 1. Suppailu on kyllä ihan parasta kesäpuuhaa, varsinkin just aurinkoisina päivinä. Mut sateella suppailussakin on oma tunnelmansa. Ja kovalla tuulella, sen jälkeen kun oli selvinny rantaan, niin oli aika voittajafiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suppailu on kivaa! Jonkinlaisen märkäpuvun hankkimista olen miettinyt. Ei jäisi suppailukausi niin lyhyeen.

   Poista
 2. Ärsytyksestä huolimatta sinulla on ollut mukava viikko. Olen itsekin suuntaamassa Heinolaan omalla lomallani jossain vaiheessa. Heinola on muuten aika monille tuntematon paikka, joka yllättää monet erittäin positiivisesti tarjonnallaan. Nyt alkoi tehdä mieli mansikkakakkua tai pavlovaa kun katsoin tuota herkkukuvaa. Tänä kesänä onkin vielä kunnon kakku tekemättä. Mansikoita olen muuten popsinut urakalla. Suppailijoita näkyy todella paljon. Itse en ole vielä uskaltautunut laudalle :D

  VastaaPoista
 3. Mukavan kuuloinen viikko takana. Itse olen vain töissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista kivaa tuli tehtyä ärsytyksestä huolimatta.

   Poista
 4. Tuo mansikkakakku sai veden herahtamaan kielelle :D

  VastaaPoista
 5. Voi että toi mansikkakakku! Olen aivan heikkona kaikkiin marenkijuttuihin ja tuo kelpaisi samantien itsellenikin ❤️

  Toivottavasti tämä viikko parempi, ihanaista heinäkuun viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole itse vielä uskaltautunut marenkia tekemään. Pitäisi kokeilla.

   Poista
 6. Ihan kivan kuuloinen viikko kuitenkin ollut, vaikka vähän oli ärsytystäkin ilmassa.
  Ihanaa viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ihmetyttää, miten olinkin niin ärsyyntynyt.

   Poista

Instagram