Viikko 9 - lomaviikon kuulumisia

maanantai 4. maaliskuuta 2019
Viime viikolla vietimme koko perhe talvilomaa. Tänä vuonna emme viettäneetkään lomaa yhdessä. 11-vuotias poikamme lähti heti loman alussa Espnjaan. Hän lensi sinne yhdessä äitini kanssa. Kotiin hän palaa tänä iltana yksin. Olemme ostaneet hänelle saattajapalvelun koneeseen. Tämä on hänelle ensimmäinen kerta yksin lentokoneessa. En tiedä, kuka jännittää eniten! Minuakin nimittäin jännittää.

13-vuotias esikoisemme oli lomalla Vierumäellä salibandy-leirillä. Samalla hän oli yhden yön kumminsa eli siskoni perheen luona. Samaan aikaan minä, mieheni ja tytöt teimme risteilyn Tukholmaan. Matkan pääkohde oli Junibacken.Lomalla miehen sisko ja lasten serkut tulivat meille kahdeksi yöksi. Ohjelmassa oli lasersotaa Megazonessa,  Raks buffet, uimista uimahallissa ja laskettelua Messilässä. Minä osallistuin lähinnä kuljettamiseen ja syömiseen. Loman alussa iskenyt flunssa esti urheilemisen lomalla.

Lomalla


Oli tämän vuoden ensimmäinen viikko, kun en lukenut yhtään kirjaa loppuun. Minulla on tosin 4 kirjaa kesken.

En hiihtänyt metriäkään.

Monen vuoden haaveeni Junibackenissa käynnistä toteutui. Paikka oli ihana!

Aloin haaveilla käynnistä Astrid Lingrenin maailmassa Vimmerbyssä. Kuulin paikasta ensimmäistä kertaa eilen. 

Juhlimme poikamme 13-vuotissynttäreitä.

Kävimme kummityttömme ja lasten serkun 7-vuotissynttäreillä. 

Yskin ja olin välillä ilman ääntä. 


Onko teillä vietetty tänä vuonna talvilomaa? 

16 kommenttia

 1. Kuulostaapa kivalta lomalta, Junibacken on mainio matkakohde :)

  VastaaPoista
 2. Astrid Lingrenin maailma Vimmerbyssä on tosi kiva paikka! Kannattaa käydä. :)
  Kivan kuulloinen loma teillä ollut, joskus noinkin että perhe ei lomaa vietä yhdessä.
  Nuorille mukava tehdä omiaankin välillä. :)
  Iloista viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vimmerby lisätty matkahaavelistalle. Oli ensimmäinen kerta, kun lomailimme erikseen. Muut palasivat jo arkeen ja kohta saadaan poikakin kotiin. Mies on juuri hakemassa lentokentältä.

   Poista
 3. Täällä meni lomat vähän heikun keikun kun tuppasi olemaan töitä... Mutta toi Junibacken on kyllä ihan huippuihana paikka! Oispa kiva jos ehdittäis näkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junibacken oli ihana! Olisipa hauska nähdä. Odottelen josko Päijät-blogien kautta tulisi jotain tapaamista...

   Poista
 4. Meillä vain poika lomaili ja mies oli välillä seurana. Minusta on aina ihanaa kun lapset on lomalla, vaikka se tarkoittaakin sitä, että ruokaa menee huomattavasti enemmän (mihin mahaan tuo teini syö?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapset lomalla ja minä töissä ei ole ihan paras yhdistelmä. Meillä kun on hoitolapsia ja he elävät kovin eri rytmissä kuin lomaileva teini. Joulun jälkeen omat lapset olivat aamupalalla, kun minä tarjosin hoitolapselle jo lounasta. Lyhyissä pätkissä on ihan ok, mutta pidemmän päälle kiristäisi hermoja.

   Poista
 5. Täällä suunnalla hiihtoloma on tällä viikolla, mutta kun ei vielä koululaisia ole taloudessa niin asiaa ei ole oikein edes muistanut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun perheessä on koululaisia sitä elää lukuvuosien mukaan. Minusta ainakin tuntuu aina, että vuosi alkaa syksyllä uuden lukuvuoden alkaessa.

   Poista
 6. Meillä oli loma viime viikolla. Käytiin perheen kanssa yhdessä Zones by Särkänniemessä sekä sitten erikseen vietin laatuaikaa jokaisen lapsen kanssa. Esikoisen kanssa käytiin tapaamassa mm. tubettajia, vanhimman tytön kanssa käytiin Tampereella shoppailemassa ja kolmevuotiaan kuopuksen kanssa leikittiin kotipuolessa hänen lempi leikkejä ja vietettiin aikaa yhdessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin postauksesi Zones by Särkänniemestä. Vaikutti kivalta paikalta! Kahdenkeskinen aika lasten kanssa on myös ihan huippua.

   Poista
 7. Kuulostaa ihanalta lomalta! Pääsikö poika turvallisesti kotiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojan paluumatka sujui hyvin. Jatkossa uskaltanee lentää myös yksin ilman saattajapalvelua. :)

   Poista
 8. Teillä on vaikuttanut olleen ihana loma! :) Meilläkin hiihtolomaa vietettiin viime viikolla - lomailtiin koko perheen kesken Sveitsissä. Nyt akut ladattuina arkea päin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma oli kaikilla onnistunut, vaikka ei yhdessä lomaa vietettykkään. Teillä on varmasti ollut mahtava loma!

   Poista

Instagram