Viiru ja Pesonen teatterissa

sunnuntai 25. helmikuuta 2018
Viime viikon torstaina oli Lahden kaupunginteatterissa Ystäväni Viiru-näytelmän ensi-ilta. Sain tuttavaltani kaksi lippua loppuunmyytyyn näytökseen. Koska lippuja oli vain kaksi, niin valitsin teatteriseurakseni 4-vuotiaan kuopuksemme. Kaikki muutkin lapsemme olisivat varmasti näytelmästä tykänneet. Ja ainakin yksi koululaisistamme on menossa näytelmää luokkansa kanssa katsomaan. Kuopuksemme oli todella innoissaan teatteriin menosta. Huolella valittiin vaatteet ja hiuspompulat ennen teatteriin lähtöä.  Kun odottelimme katsomoon pääsyä, sattui Pesonen kävelemään ohitse ja hän kysyi tytöltäni, että onko tämä nähnyt pientä kissaa. Jännityksestä huolimatta tyttö uskalsi vastata. Tämän pienen kohtaamisen jälkeen tyttö odotti näytelmän alkamista entistä innokkaammin.
Minä olen lukenut kaikki Viiru ja Pesonen kirjat aiemmin vanhemmille lapsillemme ja nuorin on nähnyt Viirun ja Pesosen Pikku kakkosessa. Tiesimme siis molemmat mistä on kysymys. Nyt esityksen jälkeen olen lukenut Viirua ja Pesosta nuorimmalle sekä hoitolapsille. Kettujahti on oma suosikkini.

Näytelmä oli vähintään yhtä ihana kuin kirjatkin. Ystäväni Viiru oli jotenkin ihanan rauhallinen, mutta hauska. Lavasteet sopivat näytelmään loistavasti ja olivat kaikin puolin upeat, sopivan vanhanaikaiset, mielenkiintoiset ja "ViirujaPesosmaiset". Erikoistehosteet saivat 4-vuotiaan haltioitumaan. Ja hienoja ne olivat minunkin mielestäni.

En tiedä miten kuvailisin näytelmän henkilöitä. Pesonen, Viiru ja Rilla olivat juuri sellaisia kuin pitääkin. Pesonen hieman hajamielinen keksijä ja maalaisukko. Viiru energinen ja vilkas kissa. Rilla höpsö ja kaakattava kana.Suosittelen ehdottomasti hankkimaan liput näytelmään Lahden kaupunginteatterin sivuilta. Teatterissa menee myös Tatun ja Patun Suomi. Sen kävimme katsomassa viime syksynä kaikkien lasteni ja äitini kanssa. Kirjoitin näytelmästä viime syksynä blogiinkin.
Teatterissa käynti oli ihana kokemus. Aivan liian harvoin tulee käytyä.

Milloin sinä olet viimeksi käynyt teatterissa?

17 kommenttia

 1. Mä en edes muista koska oon viimeksi ollut teatterissa!!pitäisin pitkästä aikaa mennä.
  Viiru ja Pesonen kirjat on meillä kaikkien lasten lemppareita, niitä on itsekin kiva lukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä viikolla on ollut ihan huippua, kun olen saanut lukea lapsille Viirua ja Pesosta, Heinähattua ja Vilttitossua sekä Me Rosvoloita. Viihtyy itsekin!

   Poista
 2. Viiru ja Pesonen ovat mahtavia! Niin kuin toki koko Nordqwistin suomennettu tuotanto. Teatterissa todella tulee käytyä liian harvoin, vaikka se tarjoaa hienoja kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urheiluhommat on varsin hyvin hoidettu meidän perheessä, mutta teaterissa käynnissä ja muissa kulttuurijutuissa on parannettavaa.

   Poista
 3. Jaa...Mitähän me ollaan käyty kattomassa viimeksi? Siitä on kyllä tuhottomasti aikaa... Oisko ollut Osmo Merirosmo 90-luvulla joskus? Aina pitänyt mennä mutta ei ole vaan menty. Asuttu ihan kesäteatterin vieressäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelisin kyllä teatterissa käyntiä teille! :)

   Poista
 4. Minulla on mennyt tämä Viirun ja Pesosen ohi omassa lapsuudessani, tai no tuskin se 70-luvulla telkussa pyöri? Mutta ohi Viirun ja Pesosen on mennyt kyllä omien lapsienikin kanssa. Pojat ovat nyt jo teinejä, eli syntyneet 2002 ja 2004.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 80-90-luvulta taitaa olla Viiru ja Pesonen-kirjat. Eli eivät ole vielä 70-luvulla telkussa pyörineet. :)

   Poista
 5. Lasten kanssa on ihana käydä teatterissa ja monesti lastenteatteri on todella laadukasta. Minulla on aivan upeita muistoja monesta esityksestä. Harmi, kun pojat ovat jo niin isoja, etteivät suostu lähtemään enää katsomaan lasten esityksiä. Itse kävin teatterissa kaksi kertaa viime syksynä, viimeksi aika lähellä joulua, kun kävin Kom-teatterissa katsomassa MyBaby-esityksen.

  Oletteko käyneet Mikkelissä katsomassa Kirkkopuiston Jääfestivaali-teoksia? Mukavaa uutta viikkoa teidän koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikkelissä ei ole nyt lomailtu, mutta Heinolan jääveistokset käytiin viime viikonloppuna katsomassa.

   Poista
 6. Kuulostaa hauskalta näytelmältä! :) Me ollaan varmaan viimeksi käyty katsomassa lastenooppera joskus viime kesänä. Nyt ollaan menossa ensi kuussa katsomaan Peppi Pitkätossu Helsingin Kaupungin teatterissa. Sitä odotan tosi paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävin katsomassa Peppi Pitkätossun Helsingin kaupunginteatterissa 3 vuotta sitten. Oli ihana! <3

   Poista
 7. Kuulostaapa kivalta näytelmältä! Meillä esikoinen rakasti pienenä Viiru ja Pesonen elokuvia ja niitä katseltiin yhdessäkin monet kerrat. Minulle tulee aina jostain syystä näistä kahdesta mieleen vanhempieni kesäkissa, jonka nimi oli Pesonen��
  Edellisestä teatterikäynnistä on liian pitkä aika. Pitäisi viedä lapset katsomaan jotain kivaa näytelmää. Pitääpä tutkia olisiko kesäteatterissa jotain tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin esikoisesi tykästymistä Viiruun ja Pesoseen. Ovat ihania! <3

   Poista
 8. Kuulostaa ihanalta testterilta :). Itse menen seuraavaksi katsomaan Taru sirmusten herrasta näytelmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru sormusten herrasta kuulostaa mielenkiintoiselta.

   Poista

Instagram