Vesijärven jäällä

torstai 22. helmikuuta 2018


Viime viikonloppuna meidän sairastaneet lapset olivat siinä kunnossa, että pääsimme koko perhe ulkoilemaan. Ilma oli kaunis. Pakkasta oli jonkin verran, mutta ei onneksi tuulta.
Minä ostin vuosi sitten retkiluistimet ja niillä oli mukava luistella Lokin rannasta Mukkulaan ja takaisin aurattua reittiä pitkin. Jäällä oli paljon muitakin ulkoilijoita. Jäällä luisteltiin, käveltiin, pyöräiltiin ja hiihdettiin. 
Lauantaina meitä oli oman perheen lisäksi jäällä miehen vanhemmat ja lasten serkku. Sunnuntaina luistelin kahdestaan nuoremman poikamme kanssa. Hän viiletti hokkareilla ja minä yritin pysyä retkiluistimilla perässä. En ottanut sauvoja, kun ajattelin meneväni niiden kanssa liian lujaa. Turha luulo! Ihan tosissani sain luistella, että pysyin 10-vuotiaa perässä.
 
Alun perin meillä piti olla viikonloppuna kahden lapsen yhteiset sukulaissynttärit, mutta kun yhdellä lapsella oli torstaina lämpöä, niin juhlat peruttiin. Viime aikoina jyllänneiden pitkään kestäneiden kuumeiden takia oletimme, että lapsi olisi sairastanut koko viikonlopun. Onneksi olimme väärässä taudin keston suhteen ja lapsella oli lämpöä vain yhtenä päivänä.
Vielä perjantai arkea ja sitten lapsilla ja miehellä alkaa talviloma. Minulla ei tänä(kään) vuonna ole talvilomaa, mutta eiköhän me jotain yhdessä perheen kanssa ehditä tekemään myös työpäivieni jälkeen. Ainakin valoisuus on lisääntynyt, joten töiden jälkeen ehtii ulkoilla valoisassa. Ja saanhan minä ulkoilla myös töissä.


Lomaillaanko teillä?
 
Mukavia talvipäiviä!

20 kommenttia

 1. Meillä ei lomailla. Mutta toivon, että löytäisin aikaa meren jäällä luistelulle ensi viikon aikana! :) Näyttää hauskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren jäällä luistelu kuulostaa ihanalta! Nyt on ollut kyllä tosi kauniita talvipäiviä! Lisää näitä! Tosin pakkasta ei tarvisi olla niin paljon.

   Poista
 2. Kylläpä näyttää tuo "baana" mahtavalta. Retkiluistelua olisi tosi mukava kokeilla joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kokeilin retkiluistelua viime talvena. Heti piti ostaa omat luistimet. Tylsästi luistelen aurattua reittiä. Mihinkään uusille jäille en ole uskaltautunut.

   Poista
 3. Meillä lapsilla on ollut lomaa tämä viikko, miehem kanssa ollaan oltu töissä. Ihanaa viikonloppua sinulle Minna ja mukavaa alkavaa lomaa lapsille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset varmasti osaavat nauttia lomasta! Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 4. Täällä alkaa hiihtoloma ja ekaa kertaa ikinä lomaillaan koko perhe! Aiemmin minä olen ollut lasten kanssa hiihtolomalla kokonaan tai osittain, mutta ei se aina ole lomalta tuntunut, kun mies on kuitekin ollut kiinni töissä ja minä ollut koko perheen huushollaaja. Nyt ehkä pääsee itsekin paremmin niihin lomafiiliksiin :)

  Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomat kotona ainoana lomailevana aikuisena eivät kyllä ole lomia! Työleirejä ennemminkin.
   Ihanaa lomaa teille!

   Poista
 5. Pitäisi itsekin päästä luistelemaan, viime kerrasta on niin paljon aikaa! Näiden kovien pakkasten aikaan tulee enemmänkin puuhasteltua sisällä, vilukissa kun olen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan siis kauniita ja ei niin kovin kylmiä talvipäiviä!

   Poista
 6. Lomaillaan vasta viikolla 10, kun pohjoisen hiihtolomat pyörähtävät käyntiin. Silloin lähdetäänkin jo toivottavasti hieman keväiseen Italiaan. Ulkona on kuitenkin käyty liki joka päivä. Oulun Nallikarin rantaa rakentuu juuri isoja jääveistoksia, joita pitää viikonloppuna käydä ainakin katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italian matka kuulostaa ihanalta! Itse en ole siellä koskaan käynytkään. Jääveistokset ovat varmasti hienoja. Itse mietin olisiko Heinolassa vielä veistoksia, joita käydä katsomassa. Siellä oli kai viikko sitten jääveistoskilpailut.

   Poista
 7. Ei lomailla meilläkään tällä viikolla! Upeita talvikuvia ja tuosta retkiluistelusta olen haaveillut jo pidemmän aikaa.
  Tänään näin paljon jäällä liikkujia tässä työpaikkani lähellä Lauttasaaressa ja mietin, että jos itsekin jäälle
  viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia talvipäiviä! Lauttasaaressa on varmasti hienot maisemat.

   Poista
 8. Ei lomailla meilläkään! Aivan upeita talvikuvia.
  Aurinko on paistanut todella ihanasti tällä viikolla täälläkin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kännykällä räpsin, kun ei tarkene järkkäriä ulkoiluttaa.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 9. Ei täälläkään mitään lomailla, sairateltiin alkuviikko ja nyt loppuviikko töitä.
  Ihania kuvia, retkiluistimia olen aina halunnut kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sairastelut on takana! Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Upeita talvikuvia :)
  Meillä meriarkea takana 45 päivää ja edessä vielä monta päivää. Maaliskuun ennen puoltaväliä sitten pääsemme lomalle <3
  Iloa ja valo sunnuntaihin, sekä uuteen alkavaan viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Upeita pakkaspäiviä on ollut. Eipä ole enää pitkä aika teidän lomaan.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista

Instagram