Peurungan kylpylä

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016
Meidän lapset eivät ole koskaan käyneet huvipuistoissa. Kokematta on Lintsi, Särkänniemi ja Tykkimäki. Näyttää siltä, että tänäkään kesänä emme ole huvipuistoon menossa. Tähän mennessä lapset ovat päässeet kesälomallaan jo kaksi kertaa kylpylään. Juhannuksen aikaan kävimme Pärnun Terevise Paradiisissa ja viime viikolla Peurungan kylpylässä.
 
 

 
 
Peurungassa on Wibit-kiipeilyrata, jota minäkin kokeilin. Rata on tarkoitettu uimataitoisille ja meidän kolme vanhinta lasta pääsivät kiipeilemään radalle. Kaikki tykkäsivät. 
 
 

Meidän ehdoton suosikki oli 130 metriä pitkä vesiliukumäki. Isommat lapset laskivat yksin ja nuorin laski minun kanssani. Ja pääsinhän minäkin yksin laskemaan ja kokeilemaan miten nopeasti mäki kulkee. Nopein aikani oli 21,4. Liukumäessä on ajanotto. Saatoin olla vähintään yhtä innoissaan kuin lapset.

Olin kylpylässä neljän lapsen ja äitini kanssa. Kävimme arkipäivänä ja kylpylässä oli hyvin tilaa. Edellisen kerran kävimme muutama vuosi sitten joululomalla ja silloin oli vesiliukumäkeen niin pitkä jono, että emme montaa kertaa jaksaneet jonottaa. Äitini kertoi, että tällä kertaa allasbaarissa joutui odottamaan palvelua varsin pitkään. Ensimmäisellä yrityksellä myyjä ei tullut ollenkaan paikalle. Minähän en allasbaariin ehtinyt, kun piti laskea liukumäestä, kiipeillä ja toki nauttia myös porealtaista.

Kylpylässä on aika pimeää. Tunnelmaa tuo värivalot. Olisi minulle luonnonvalokin kelvannut.Sen verran mukavaa oli, että olen jo googaillut, että mikä voisi olla meidän perheen seuraava kylpyläkohde. Flamingo tai Saimaan kylpylä kiinnostaisivat. Olisiko teillä kokemuksia tai suosituksia?


16 kommenttia

 1. Meillä lapset ovat tykänneet sekä huvipuistoista että kylpylöistä. Tuota Pärnun Tervise Paradiis-kylpylää meillä muistellaan edelleenkin, sen extreme-rataa, joka muitten mielestä oli lälly, mutta mun mielestä kamala. Peurungan Wibit-kiipeilyrata näyttää hauskalta.

  Saimaata monet ovat kehuneet, me ei olla siellä käyty. Flamingossa ollaan käyty kerran ja siitä kerrasta jäi vähän kökkö muisto, kun oli hirveästi ihmisiä ja silloin oli suljettuna useampi vesiliukumäki. Mutta tosi moni tykkää Flamingosta ja meille sattui vähän huonoa tuuria, kun sattui niin moni vesiliukumäki suljetuksi juuri meidän reissullamme. Ikaalisten kylpylässä olemme käyneet ja pidimme siitä silloin, mutta reissusta on tosi monta vuotta aikaa enkä muista enää, mitä isompien lasten juttuja siellä olisi ollut. Pienten lasten allas oli kiva ja pojat viihtyivät siellä hyvin. Turun Caribiassa käytiin pari kesä sitten ja pojat kyllä pitivät. Tuollaiseen kiipeilyrataan en ole vielä törmännyt missään tähän asti käymässämme kylpylässä.

  Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit kokemuksistasi. Edelleen pohditaan, mikä olisi seuraava kylpylässä pulikoiti paikka. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Peurunka näyttää kivalta paikalta.

  Me käymme säännöllisesti Flamingossa, kun se on niin lähellä meitä ja naapuri on ajoittain antanut sinne alennuskuponkeja. Meidän lapset tykkäävät Flamingosta, mutta minusta se on aika tylsä paikka. Siellä on sellaisia suoraan laskevia liukuja 2 kpl, yksi avoputki-liukumäki. Siinä on aina joku pojista myös kolauttanut päänsä. Sitten on sellainen mäki, mihin mennään renkaalla kypärä päässä ja sinne on yleensä pitkä jono.

  Oma suosikkini on Nokian Eden. Siellä ei liukuja ole kovinkaan paljoa, mutta tasatunnein on aaltokone. Liukuja on yksi avoputkimäki ja rengasmäki. Molemmat kivoja. En ole käynyt Saimaalla, kun matka on aika pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni juuri kertoi, että hänen kaverinsa oli satuttanut päänsä aika ikävästi Flamingon kylpylässä jossakin liukumäessä. Olisiko ollut sama mäki kyseessä, missä teidänkin pojat päätään ovat kolauttaneet?! Hurjalta kuulostaa! Edenissä olen käynyt joskus lapsena. Silloin tykkäsin.

   Poista
  2. Meillä taas on päinvastoin, että tykkäämme käydä huvipuistoissa, mutta kylpylöiden osalta olemme melko kokemattomia. Turun Caribiassa olemme käyneet ja tykkäsimme! Reissuun oli helppo yhdistää myös vierailu Turun linnassa, koska olimme Caribiassa pari yötä. Edes Flamingossa emme ole käyneet, vaikka asuimme Suomessa ihan sen lähellä.

   Poista
  3. Turku olisi kyllä kiva kohde. Olisi linnaa ja kylpylää...

   Poista
 3. Ei meidänkään lapset vielä huvipuistoissa ole käynyt. Isompi 6,5v inhoaa eri laitteita. Ei vaan halua, joten se siitä.
  Kylpyläkokemuksia lasten kanssa Eden (ihan ok, mutta ei paljoa liukumäkiä, Aulanko (ei ehkä niin kiva "liukumäki-ikäisten lasten kanssa, koska vain yksi mäki) Laajavuori Jyväskylässä (ei liukumäkiä tms.) Flamingo (tästä me ollaan tykätty) Turun Caribia (Tykättiin) Kaksi viimeistä on liukumäki-ikäisten kanssa parhaat. Flamingossa on hyvänä puolena myös se, että jos sattuu pääsemään niin, että voi itse mennä Spa-puolelle rauhoittumaan ja kellumaan vaikka suola-altaassa... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lapset varmasti tykkäisivät huvipuistolaitteista. Joskus on tivolissa käyty jossakin laitteessa ja etenkin vanhin on ollut innostunut. Aulangon kylpylä on tuttu ja ihana paikka pienten lasten kanssa, mutta ei enää riitä meidän vesipedoille. Minä olen itse käynyt Flamingon aikuisten puolella. Vesiliukumäet jäi testaamatta, koska olin viimeisilläni raskaana. Viime päivinä on uitu niin paljon järvessä, että on jo ihan unohtunut nämä kylpylähaaveet.

   Poista
 4. Näyttää hauskalta kokemukselta :) Me olemme käyneet useamman kerran Flamingossa, se taitaa olla meidän lähin kylpylä-vesipuisto. Tykkään siitä paikasta koska siellä on erityisesti pienille lapsille ihania altaita ja hauskoja kokemuksia. Isommille lapsille siellä ei taida kovin paljon jännää olla. Aikuisille taas siellä on paljon vesijumppaa, alue johon lapset ei pääse jne. Itse taas haluaisin jossain vaiheessa käydä Naantalin kylpylässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flamingossa olen tosiaan käynyt viimeisilläni raskaana, mutta jäi liukumäet testaamatta.

   Poista
 5. Todella hyvältä paikalta vaikutti etenkin lapsia ajatellen. Ja miksei myös aikuisia. Aurinkoisia päiviä koko perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peurunka on kyllä kiva kylpylä.
   Aurinkoisia päiviä myös sinulle!

   Poista
 6. Kylpylät on kyllä kivoja ja mukavaa, että myös lapsiperheet on huomioitu kivoilla liukumäillä ja muilla :) Tuolla ei ole koskaan tullut käytyä, mutta täytyypä tutustua paremmin paikkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään kylpylöistä. Ja laskisin liukumäistä vaikka meillä ei olisi lapsia..

   Poista
 7. Kylpylät on kyllä kivoja! :) Ja näyttää teilläkin olleen mukavaa. Tuo pitkä liukumäki olisi aika huippu, vaikka oma lapseni ei vielä välttämättä olisi samaa mieltä vaikka aika huimapää monessa asiassa onkin :D

  Flamingossa olen käynyt itse noista kahdesta; ilman lapsia ja jotenkin pitänyt sitä aina vähän tylsänä kylpylänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyöpylät on huippuja! Meillä nuorinta sai pitkään houkutella mäkeä laskemaan. Lopulta kun suostui, niin halusi olla koko ajan laskemassa. Paljon sai siis portaita kavuta.

   Poista

Instagram