Lapsiperheen menovinkit Pärnuun

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014
Jos meidän lapsilta kysytään, niin parasta oli ehdottomasti Terevise Paradiis vesipuisto. Mukavaahan siellä oli. Kaksi kertaa kävimme loman aikana "kylpylöimässä". Aikuisen silmin Terevise Paradiis kaipaisi jo remonttia. Aika vanhan ja ruostuneenkin oloista jo osin, mutta kyllä sitä itsekkin innostui vesiliukumäistä ja villivirrasta laskemaan! Kylpylän kahviossa haisi voimakkaasti rasva. Meillä on ollut aiemmilla Pärnun lomilla tapana syödä letut uinnin jälkeen kahviossa. Tällä kertaa mies paistoi meille asunnolla letut. Ei huvittanut istuskella siinä rasvankäryssä ja lapsetkin olivat jo väsyneitä. Lisäksi itse paistettuna saatiin mahat täyteen suolaisia ja makeita lettuja pikkurahalla.
Pärnun rannat ovat pitkät ja vesi on todella matalaa. Sopii siis loistavasti lapsiperheelle. Muutaman kerran päästiin loman aikana rannalle uimaan. Yleensä emme uineet päärannalla, vaan vähän sivummassa lähellä majapaikkaamme. Mies ja esikoinen kävivät kerran aamulenkillä ja juoksivat rantaa pitkin pääuimarannalle ja takaisin.
Rannan tuntumassa oleva leikkipuisto oli lapsille mieleen. Siellä olisi voinut normaalien puistojuttujen lisäksi vuokrata polkuautoja, hyppiä pomppulinnassa tai pelata minigolfia. Tästä puistosta minulla ei ole yhtään valokuvaa. Pärnussa on myös muita leikkipuistoja ja toki niissäkin käytiin "laitteet" testaamassa. Keskustan tuntumassa olisi ollut skeittiramppi. Sain kuulla monta kertaa siitä, että miksi meillä ei ollut scootit eli potkulaudat mukana! Lisäksi meidän perheen miesväen on vallannut jalkapalloinnostus. Palloa potkittiinkin sitten joka välissä ja joka paikassa. Ei niin pientä nurmikkoa tai muuta aluetta, etteikö siinä olisi voinut yhtä Aasi-peliä ottaa.


 
 
Hieman Pärnun ulkopuolella on Valgerannan seikkailupuisto. Kävimme siellä vain katselemassa, kiipeämässä ilmaiseen näkötorniin ja syömässä omia eväitä. Olisi siellä ollut pieni kahvila/ravintolakin. Lastenlistan "Pakkomiellemakkarat" jäivät tällä kertaa kokeilematta. Listan teossa lienee käytetty googlekääntäjää. Pojat halusivat mielummin uudestaan kylpylään kuin kiipeilemään puiden latvoissa, joten emme sitten sen enempää heitä kiipeilemään suostutelleet. Jää jotain uutta kokeiltavaa seuraavaankin lomaan.

5 kommenttia

 1. Kaverini kävi myös Pärnussa ja olivat tykänneet kovasti :) Ehkä voisi ensi kesälle harkita reissua sinne. Me ollaan parin viikon päästä lähdössä Ruotsiin Mikon kotikulmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pärnu sopii kyl lapsiperheelle. Mukavaa reissua teille Ruotsiin!

   Poista
 2. Kiitos tästä postauksesta! Me on aikanaan käyty esikoinen tekemässä Pärnussa (sori jos on "too much information") ;) mutta lasten kanssa ei oo käyty. Täytyy tosiaan pistää korvan taakse!
  Aurinkoista iloista heinäkuuta sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista heinäkuuta myös teille! Aivan ihanat kuvat ja postaus oli blogissasi teidän reissusta! Niin ja on meilläkin yksi "Pärnun tuliainen" aiemmalta reissulta... ;)

   Poista

Instagram