Lasten kanssa taidenäyttelyssä

torstai 3. heinäkuuta 2014
Selailin hieman opaskirjaa Pärnun lomamme aikana. Sieltä löytyi nykytaiteenmuseo. Halusin sinne ja päätimme miehen kanssa mennä sinne koko perheen voimin lasten vastalauseista huolimatta. Saimme kuulla napinaa ja narinaa koko matkan näyttelyyn. Ja näyttelyssäkin lapset kyselivät, että joko me lähdetään. Kieltämättä itsekin mietin, että onko näyttelyyn menossa järkeä, kun näin näyttelyn mainoksen museon ulkopuolella. Alastontaidenäyttely! Kassalla vielä varmistin, että onko näyttely lapsille sopiva ja se oli, joten näyttelyyn mentiin. 
 
 
Näyttely on sillä tavalla ajankohtainen, että Pärnun nykytaiteen museo oli muuttanut aikaisempia suunnitelmiaan, jotta sai annettua tukensa Ukrainan taideyhteisölle. Näin ollen suurin osa näyttelystä oli pyhitetty ukrainalaisten taiteilijoiden teoksille. Näyttelyssä oli myös pysäyttäviä valokuvia Maidanin aukiolta Ukrainasta.

 
 
Museossa selvisi se, että siellä on aina kesäisin aiheena mies ja nainen. Nyt jo 21. kerran. Ja minä aion jatkossakin viedä koko perheen vähintään kerran vuodessa taidenäyttelyyn. Viime kesänä lapset olivat innoissaan, kun kävimme Orimattilassa Villa Roosassa katsomassa nykytaiteen näyttelyä, joka olikin täynnä hauskoja ja mielenkiintoisia teoksia. Täällä postaus viime kesältä. Toivottavasti samaa intoa taidenäyttelyä kohtaan löytyy myös joskus jatkossa.

Lähetä kommentti

Instagram