Eväsretkellä Latviassa

torstai 17. heinäkuuta 2014
Palaan taas tässä postauksessa kesäkuiseen lomamatkaamme. Pärnusta on noin 60 km Latvian rajalle. Rajalla on Ainažin kaupunki. Päätimme ajaa sinne ja käydä katsomassa, miltä Latvian puolella näyttää. Mukaan otimme vähän hedelmiä evääksi. Ainažin läpi oli nopeasti ajettu. Pysähdyimme yhdelle levikkeelle ja sieltä löytyikin tämä kuvissa näkyvä pohjoislaituri. Mies mittasi, että kävelimme yli 800 metriä kivistä rakennettua laituria pitkin eväitä syömään. Mies kantoi vauvaa ja minä eväitä.

Tässä todistusaineistoa, että Latviassa on käyty.


Tietenkin myös jalkapalloa pelattiin Latvian puolella. Kyllä se jalkapallo kuvassa näkyy, kun tarkkaan katsoo.


Lisää syötiin, kun olimme palanneet laiturilta. Levikkeelle oli pysähtynyt turistibussillinen venäläisiä tai muita entisen neuvostoliiton alueen turisteja picnicille. Joku mies tarjosi lapsille suklaasieniä. Olivat ihan aidon sienen näköisiä. Ihmettelin ensin, että mitä lapsille ollaan tarjoamassa!


Taas ajoimme kylän läpi. Kävimme paikallisessa kaupassa ruokaostoksilla. Kaupan pihassa pidettiin sitten taas evästaukoa.Kävimme me jonkin kirkon oveakin nykimässä, mutta lukossa oli.


 
Lasten mielessä Latvian reissu oli kiva. Kyselivät Pärnussa ollessamme, että milloin mennään uudestaan. Ja mitään tämän kummempaa emme Ainažissa tehneet. Eväiden syönti ulkona, pieni retki ja yhdessä olo. Muuta ei täydelliseen päivään tarvita. 

12 kommenttia

 1. Upea eväsretkipaikka! Ja oikeassa olet - eipä niihin onnellisiin ja unohtumattomiin juttuihin muuta tarvitakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kun itsekin muistaisi, että kaiken ei aina tarvitse olla niin suurta ja erikoista.

   Poista
 2. Sulla on kyllä kiva tuo hiusmalli. Niin tekis mieli pätkäistä lyhyeksi, mutta kun oon niin laiska ja takaraivossa 2 pyörtyäistä, niin on hiukset melkeen aina ponnarilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla ei ole koskaan ollut pitkiä hiuksia, joten niistä en osaa sanoa mitään. Mulla tuppaa usein venymään kampaajalla käynnin väli. Eli suurimman osan ajasta nämä hiukset on mallista pois kasvaneet. Näissä kuvissa kampaajalla käynnistä on vain lyhyt aika.

   Poista
 3. Upea laituri evässyöntipaikkana. Varmasti oli kokonaisuudessaankin hieno reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistunut reissu oli. Ja siksi täällä taas ollaankin lomaa viettämässä.

   Poista
 4. Kuulostaa mukavalta reissulta! :) Ja hienoja maisemia kuvissa.

  https://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli mukava ja isommat lapset muistavat sen vieläkin 3 vuoden jälkeen.

   Poista
 5. Kuulostaa mukavalle reissulle! :) Ei sen tarvitsekaan mitään maailmaa mullistavaa olla, jotta se on mukavaa; yhdessäoloa, eväitä, mukava uusi kaunis paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Lasten kanssa ne pienet jutut on yleensä suuria ja tärkeitä.

   Poista
 6. Ihan totta! Ei se paljon enempää tarvitse, riittää jo jännitys että poistuu omista kuvioista! Hauskan näköinen reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava pikkuretki oli! Ehkä tälläkin kerralla voisi Ainazissa käväistä. On tainnut paikka muuttua, kun suomalaiset ja virolaisetkin käyvät siellä nykyään halvempaa alkoholia ostamassa.

   Poista

Instagram