Ekoja kertoja

torstai 1. toukokuuta 2014
Kaksi viikkoa sitten aloitin elämäni ensimmäiset kirjoneulesukat. Tänään sain viimeiset langat pääteltyä. Sukat ovat valmiit! Arkikuvahaasteen yhteydessä julkaisinkin jo kuvia kirjoneulesukistani.

Tänään eskarilainen halusi kokeilla neulomista ensimmäistä kertaa. Harjoittelussa päästiin silmukoiden luomiseen asti.

 
Pikkusisko halusi opetella sormivirkkausta, vaaleanpunaisella langalla totta kai. Ekaluokkalainen taas halusi purkaa tilkun, jota on neulonut joitakin kuukausia sitten. On kuulemma liian epätasaista. Hän aloitti jo uutta tilkkua, mutta sekin päätyi purkuun. Ei epätasaisen jäljen takia vaan siksi, että ekaluokkalaisen mielestä nelosen puikot ovat liian ohuet. Hän haluaisi neuloa paksummilla, mutta puisilla puikoilla. Vaativainen poika, mutta taidanpa silti jossain vaiheessa suunnata puikko-ostoksille. Puisista puikoista tykkään itsekin.Tässä nopeat kuvat tekemistäni sukista. Lanka on Novitan 7 veljestä ja ohje on Novitan sukkalehdestä. Haamukuvion tosin jätin pois. Se näytti jotenkin oudolta lehden sukissa. Pomppasi silmille. Tosin sittemmin olen nähnyt Khadin lankalabyrintti- blogissa onnistuneesti toteutetut kirjoneulesukat, joiden juju on juuri se minun poisjättämäni haamukuvio.

 
Ensimmäistä kertaa kokeilin nauhakavennuskantapäätä. Tavallinen vahvistettu kantapää on edelleen suosikkini. 

 
 
Värit sukkiin valikoituivat sen mukaan, mitä lankalaatikosta löytyi. Uusia lankoja en ole näitä sukkia varten ostanut.

6 kommenttia

 1. Mahtavat sukat! Mä olen enemmän sitä sormivirkkaus-tyyppiä.. ;D Harmi että teillä sairastettiin vappuna mutta ihan mukavalta menolta näytti noinkin. :)
  Oikein iloista viikonloppua ja toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän sormivirkkauksessa mitään vikaa ole. :) Mukavaa viikonloppua ja toukokuuta myös teille! Täällä sataa räntää.

   Poista

Instagram