Kesäretki Mikkeliin

torstai 6. elokuuta 2020


Mieheni on Mikkelistä kotoisin. Me olemme tavanneet miehen kanssa Mikkelissä 21 vuotta sitten. Muutimme miehen töiden takia Lahteen 18 vuotta sitten. Apua, miten tämä aika kuluu nopeasti! Miehen vanhemmat ja siskot perheineen asuvat Mikkelissä. Niinpä Mikkelissä tulee käytyä ainakin kerran kesässä. Pari viikkoa sitten kävimme Mikkelissä. Yövyimme miehen siskon perheen luona. Lapset saivat viettää aikaa serkkujensa kanssa. Heidän ohjelmassaan oli muun muassa frisbeegolfia ja pihapelejä. Lisäksi kävimme Kaihulla ja Pankalammella uimassa. Kaihulta löytyy hyppytorni ja Pankalammelta ponnahduslauta. Kaihulla parkkipaikalta on jonkin verran kävelymatkaa uimarannalle, mutta kauniiden maisemien ansiosta kävely rannalle on mukavaa. Maisemien kauneus ei täysin välity alla olevista kuvista. 
Minä ja mies aloitimme vierailun Mikkelissä Mikkelin valokuvakeskuksesta, jossa oli Stefan Bremerin näyttely. Näyttely on nähtävissä 19.9.2020 saakka. Bremerin valokuvat ovat koskettavia ja ajatuksia herättäviä. Valokuvat olivat niin kiinnostavia, että ostimme näyttelystä Bremerin Keskeltä ja täysillä Velocity-valokuvakirjan. 

Stefan Bremer (s. 1953, Helsinki) kuuluu Suomen merkittävimpiin ja tunnetuimpiin valokuvataiteilijoihin. Hän aloitti kuvaamisen jo teini-ikäisenä lehtikuvauksen parissa. Hän on opiskellut valokuvausta Taideteollisessa korkeakoulussa. Pitkän ja tuotteliaan uransa aikana Bremer on osallistunut aktiivisesti näyttelytoimintaan yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä julkaissut useita kirjoja.
Valokuvakeskuksessa oli nähtävillä myös Leo Montosen (1905-1968) valokuvia. Hänen kuviensa kautta pääsee retkelle suomalaiseen kulttuuriperintöön. Montonen kuvasi Puumalan saaristossa. Leo Montosen lasinegatiivit löydettiin sattumalta mikkeliläisen omakotitalon vintiltä syksyllä 2018.Mikkelin valokuvakeskus sijaitsee kauniissa suojelurakennuksessa yliopistokampuksella kävelymatkan päässä Mikkelin torilta.


Minä, miehen sisko ja neljä lasta vierailimme Kenkäverossa. Osa porukasta valitsi golfin ja frisbeegolfin. 

Kenkävero on kaunis pappilamiljöö, josta löytyy muun muassa myymälöitä, ravintola ja näyttelytila. Elokuun lopulle saakka esillä on makramee-töitä. Pihalla oli kanoja ja lampaita.Toki vierailuun Mikkelissä kuului myös perinteiset torikahvit. Kävimme Ramin konditorian torikahvilassa. Minun valintani oli jäätelömunkki tuoreilla mansikoilla. Munkki, suolapähkinäjäätelöä ja mansikoita. Nälkä ei yllättänyt aivan heti tämän välipalan jälkeen! Annokseen sai itse valita haluamansa jäätelön.


Varpunen nappasi puolikkaan munkin nuorimman lautaselta, kun tyttö poistui hetkeksi paikaltaan. Harmi vaihtui iloon, kun Ramin konditorian työntekijä toi tilalle uuden munkkirinkilän. Mahtavaa palvelua!Onko Mikkeli sinulle tuttu kaupunki?

Mihin kaupunkiin sinä tekisit kesäretken?

10 kommenttia

 1. Ihanan monipuolinen Mikkeli-loma! Ja hienoa tuo ylltättävä kulttuurlöytö. Loma-Siomi on yllättävän monipuolinen

  VastaaPoista
 2. Ei ole Mikkeli tuttu, pitäisi joskus tutustua! En tiedä tuleeko tänä kesänä kovinkaan kummoisia kesämatkoja tehtyä kun tilanne on mitä on.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia Mikkelistä! Kävin viimeksi pari vuotta sitten kun saneerattu Kulttuuritalo Tempo avattiin.Siitä voit lukea tästä tarkemmin
  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2018/01/kultuuritalo-tempo-mikkelissa-tarjoaa.html

  Mikkeli on kiva kesäkaupunki ja tuossa valokuvakeskuksessa en olekaan vieraillut. Stefan Bremer on huikea kuvaaja ja nuo pakolaiset kännyköiden kanssa-kuvat olivat viime kesänä Mäntän Kuvataideviikoilla esillä. Bremerin kuvat, joissa on down nuoria ovat huikeita. Olin muistaakseni 2014 katsomassa yhteisproduktiota, jossa oli DUV-teatteri (9 kehitysvammaista ja 2 näyttelijää) ja tanssikoulu BlueFlamencon (downnuoria) yhteistyössä Helsingin Oopperan kanssa. Minulla on tuosta produktiosta Bremerin valokuvakirja, jossa monia tuolla esillä olleita kuvia.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitääkin käydä lukemassa postauksesi. Bremerin kuvat olivat huikeita!

   Poista
 4. Jotenkin tuo valokuvanäyttely kokonaisuutena vaikuttaa vaikuttavalta ja olisin varmaan tuolla kyllä herkistellyt <3
  Kiva reissu teillä on ollut! Minulla on Mikkelistä mielettömästi hyviä muistoja, yksi parhaista muistoista on luokkaretki Mikkeliin yläasteella :)
  Ihanaa torstaita sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttely oli mahtava! Kauniita ja koskettavia kuvia!
   Rentoa sunnuntaita!

   Poista
 5. En olekaan aiemmin käynyt Mikkelissä. Olipa konditoriolta hienoa palvelua, että saitte varpusen viemän munkin puolikkaan tilalle uuden. <3 :) Me tehtiin tänä kesänä retki mm. Naantliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en ole vuosiin käynyt Naantalissa ja lapset eivät ole käyneet koskaan.

   Poista

Instagram