Aarteenetsintä lapsille ilman karttaa

maanantai 1. heinäkuuta 2019
Minulla on ollut tapana järjestää hoitolapsille kesäkuun lopussa jonkinlaiset kesäjuhlat. Juhliin on usein kuulunut pelejä ja leikkejä ulkona sekä vähän herkkuja.  Tänä vuonna aloitimme sisällä aasinhäntä-leikillä, tosin meillä laitettiin silmät sidottuina kruunua merenneidolle. Kun kaikki olivat saaneet kokeilla muutaman kerran kruunun laittoa, tippui vihjelappu lattialle. Lapset saivat kuulla peikosta, joka vartioi aarretta. Lapussa oli kuva siitä, mitä tehdään seuraavaksi. Aina kun tehtävä oli suoritettu ilmestyi uusi vihjelappu. 
Meillä oli tekemisenä twist-naru sokkelon läpi menemistä, keilausta, minigolfia, erikokoisten pallojen potkimista maaliin sekä kylmenee-kuumenee etsimisleikki.

Kun kaikki tehtävät oli suoritettu laitoimme kirjaimia järjestykseen ja vastaus antoi vihjeen peikon ja aarteen sijainnista.

Joskus kesäjuhlissa on suunnistettu kartan avulla. Tänä vuonna päädyin tällaiseen vihjelappu-ratkaisuun. Otin koululaiset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tätä hoitolasten kesäjuhla-päivää. Yksi pukeutui peruukkiin sekä karvatakkiin ja sai olla peikko. Kaksi muuta koululaista avustivat rasteilla.

Kun lapset olivat nukuttaneet peikon heittämällä hänen päälleen unihiekkaa avasimme aarrearkun. Lapset saivat ottaa muistoksi muutaman kultaisen sydämen sekä yhden värillisen jalokiven.
Koululaiset avustivat myös lounaan valmistamisessa. Esikoinen paistoi meille makkaraa ja maissia. Jälkiruuaksi meillä oli jäätelöä keksin ja kinuskikastikkeen kera.
Minulla jäi vasta yksi hoitolapsi lomalle, joten työt jatkuvat vielä. Juhlistamme vielä jotenkin sitä, kun jäämme kaikki hetkeksi lomalle.

Mukavia kesäpäiviä!

Oletko järjestänyt lapsille aarrejahteja?
Kerro vinkkisi ja ideasi kommenttiboksissa.

14 kommenttia

 1. Aivan ihania ideoita, täytyy ottaa nämä käyttöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos postauksesta löytyy ideoita ja inspiraatiota.

   Poista
 2. Niin ihana idea! Tulee aina tosi hyvä mieli, kun jaksetaan panostaa hoitolasten kanssa touhuamiseen. 💓💓

  VastaaPoista
 3. Sinulla on varmasti onnellisia hoitolapsia kun kaikkea kivaa järjestät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon perhepäivähoitajat järjestävät kaikenlaista. :)

   Poista
 4. Minä järjestin sellaisen arvoitus rastihommelin. Luin arvoituksen, joka johti taas seuraavan vihjeen luokse. Se oli kiva juttu myös. Ihanaa aarretta peikko on suojellut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerralla voisikin kokeilla luettavia arvoituksia. Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Aarteenmetsästys oli kyllä lapsena ihan parasta! :) Todella ihana että jaksat järkkäillä hoitolapsille tällaisia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäni jätti pieniä viestejä tyyliin etsi maton alta. Maton alta löytyi viesti kurkkaa saunaan jne. Lopulta löytyi tyyliin lakupatukka mikrosta. Ihan huippua. Enpä ole omille lapsille muistanut tehdä.

   Poista
 6. Itse en ole järjestänyt mutta mukana olen ollut. Peli oli simppeli. Jossain kauempana metsässä oli makkaran paisto paikka ja sinne piti löytää seuraamalla karamelleja jotka olivat kiinnitetty puihin. Maaliin ei ollut vain yhtä reittiä vaan useampi, jolloin kaikki lapset saivat makeisia

  VastaaPoista
 7. Näin sun aarrearkun kuvan Instassa ja jalokivet näytti niin houkuttelevilta, että teki mieli itsekin vähän pöyhiä niitä :).

  Mahdi-idea kaikenkaikkiaan ja taatusti lapsille mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli käyttöä kultaisille sydämille, jotka olivat meidän hääkoristeita vuonna 2005. "Timantit" ostin varta vasten askartelukaupasta.

   Poista

Instagram