Näin järjestät lapsille hauskan leffahetken kotona

torstai 18. heinäkuuta 2019

Järjestin viime viikolla lapsille leffailtapäivän meillä kotona. Tai oikeastaan lapset järjestivät leffahetken lähes kokonaan itse.

Olimme antaneet jo vuosi sitten naapurissa asuvalle lasten kaverille synttärilahjaksi leffahetken meillä kotona. Suurta saamattomuutta oli olla järjestämättä tuota leffahetkeä. Onneksi lahjan saaja jälleen kerran kyseli, että milloinkohan hän saa lahjansa. Olimme yhdessä poimimassa mustikoita, kun minulta kysyttiin mahdollista leffahetken ajankohtaa. Kerrankin oli kalenterissa tyhjää ja leffahetki sovittiin jo samalle päivälle.


Lapset aloittivat heti ideoinnin. He suunnittelivat yhdessä leipovansa mustikkapiirakkaa syötäväksi leffahetkeen. Tuli muuten mustikanpoimintaan vauhtia!


Lapset valitsivat leffaksi Netflixistä Emoji-elokuvan. Se sopi myös 6-vuotiaille pikkusisaruksille, jotka otettiin mukaan leffahetkeen.


Kun mustikat oli kerätty ja lounas syöty, 10- ja 9-vuotiaat leipoivat naapurissa mustikkapiirakan. Minulla jatkui vielä työpäivä ja mustikkaretkellä mukana ollut hoitolapsi sai nukkua rauhassa päiväunet.


Leffahetkeä varten lapset tekivät myös leffaliput. Meidän (ihan kohta) 6-vuotias rakastaa piirtämistä, joten hän piirsi erilaisia leffajuhlisteita elokuvateatteriin eli meidän olohuoneeseen.


Aina taiteilijan visio ja piirustuksen lopputulos eivät kohtaa. Kuvassa on onneksi äänetöntä huutoa ja hoitolapsi sai nukkua rauhassa päiväunia.


Ennen leffan alkua lapset myivät toisilleen vuorotellen leffaliput ja herkut. Kaikki saivat olla myyjänä ja ostajana. Meillä oli leikkikassakone myyntiä varten. Sitten valittiin paikat sohvalta ja leffahetki alkoi.

Meidän leffahetken menu


Mustikkapiirakka (G), vaniljavaahto
Popcorn
Karkit
Limsa, omenamehu

Vinkit

- Kannattaa rullata matto, etenkin jos aikoo tarjota mustikkapiirakkaa
- Lapset ehdottomasti mukaan suunnitteluun ja toteutukseen
- Myös terveellisemmät herkut maistuvat
Esim. kasvistikut + dippi ja hedelmät paloiteltuina

Millaisia vinkkejä sinulta löytyy lasten leffahetkeen?



10 kommenttia

 1. Ihana leffahetki :) ja ihan älyttömän kiva idea. Tuo maininta "kannattaa rullata matto" pätee myös meihin aikuisiin.
  Aina kun itse syön vaikkapa juuri mustikkapiirakkaan onnistun jotenkin tiputtamaan sitä myös lattialle. Ja kaikkein
  oudoilta on se, että mustikkapiirakka ei koskaan putoa matottomalle lattialle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä onkin, että kaikki sotkeva aina tippuu. Ja just siihen matolle.

   Poista
 2. Kiva leffahetki teillä on ollut. Meillä oli leffahetkissä aina tärkeää, että joku sai laittaa valot kiinni. Pimeää piti olla, niin kuin leffateatterissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minultakin pyydettiin pimennysverhoja ja teippiä niiden kiinnittämiseen. :)

   Poista
 3. todella kiva idea ja lapset varmasti tykkäsivät leffatuokiosta!

  VastaaPoista

Instagram