Uusi herkku brunssille

perjantai 3. toukokuuta 2019
Järjestimme ystäväperheen kanssa yhteisen brunssin vappupäivänä. Ystäväni kertoi tuovansa bageleita ja niihin täytteitä. Me teimme miehen kanssa salaatin, namastesämpylöitä, kroisantteja, munkkeja ja 9-vuotias leipoi mutakakkua. Tarjolla oli myös perunasalaattia, paistettuja ja keitettyjä kananmunia sekä pekonia. Ruoka ei loppunut kesken tällä brunssilla. Meitä oli neljä aikuista ja 8 lasta.

Brunssin ehdottomaksi hitiksi nousi bagelit. Tilannetta kuvaa parhaiten se, että ainoat ottamani ruokakuvat brussilta ovat bageleistä. Ystäväni oli tehnyt onneksi pieniä bageleitä, joten niitä pystyi syömään monta erilaisilla täytteillä. Perinteisesti bagelit keitetään ja paistetaan. Ystäväni oli kuitenkin löytänyt ohjeen helppoihin bageleihin, jotka vain paistettiin. Nopealla googlauksella löysin yhden ohjeen, jossa bagelit on vain paistettu.



Yläkuvassa on tuorejuustoa, ilmakuivattua kinkkua, sinihomejuustoa, rucolaa ja versoja. Alapuolella taas on tuorejuustoa, lohitahnaa, kylmäsavulohta ja versoja.




Makeana versiona maistui bagel kinuskituorejuustolla, banaanilla, kinuskikastikkeella ja suolapähkinällä.




Lisää ehdotuksia täytteeksi


Tuorejuusto, parmankinkku, mansikka, versot
Tuorejuusto, pesto, tomaatti, mozzarella, basilika
Tuorejuusto, pesto, kana, parmesanlastut, rucola, versot
Tuorejuusto, meetwursti, juusto, tomaatti, jääsalaatti
Tuorejuusto, artisokansydämet, tomaatti, aurinkokuivattutomaatti, salaatti


Lapset vallottivat kesähuoneen ja söivät siellä. Me aikuiset viihdyimme monta tuntia pöydän ääressä mukavasti sisätiloissa. Ei tehnyt mieli picnicille ulos, niin kuin joskus nuorempana. Iltapäivällä kävimme koko seurueen ja yhden koiran kanssa metsälenkillä. Metsään oli hyvä purkaa energiaa. Tässä vielä kuva yhden lapsen lautaselta. Lautasella gluteenittomat leivät.





Miten sinä täyttäisit bagelisi?

Tuleeko sinun järjestettyä brunsseja?




14 kommenttia

  1. Näyttääpä herkullisilta nuo bagelit. Brunssista tulikin mieleen, että voisin itsekin huomiseksi järjestää Brunssin syntymäpäiväksi ja toteutan kyllä tän reseptin ehdottomasti siellä <3. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea synttärisankarille ja mukavaa juhlapäivää!

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköisiä nämä. Pitää joskus testata itsekkin.

    VastaaPoista
  3. En ole koskaan päässyt kokemaan brunssia. Näyttää kyllä todella hyvältä ja itse läjtisin kyllä testaamaan sellaista missä olisi yrttejä ja versoja jne. Ovat sellaisia mistä minä tykkään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssit on ihania! Liian harvoin tulee järjestettyä. Saati, että kävisi muualla brunssilla.

      Poista
  4. Niin niin hyvää. Voisin laittaa tuorejuustoa, mansikoita, ilmakuivattua kinkkua, Brie-juustoa ja yrttejä. Mutta kaikki käy bagelin väliin, nams.

    Ihanaa viikkistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa sinun bagelisi.

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Pitäisikin kokeilla leipoa itse gluteenittomia bageleita. Minä laittaisin täytteeksi fetaa, oliiveja, salaattia ja jotain valkosipulitöhnää eli kreikkalainen bagel :D

    VastaaPoista
  6. Oi nam! Ei olis pitäny tulla lukemaan nälkäsenä 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kun bagel-tilausta miehelle. Sunhan pitää nyt syödä hyvin. :)

      Poista
  7. Kerran ollaan meillä brunssiteltu ja kerran olen toisaalla ollut brunssia syömässä. Kiva idea nuo bagelit. Oman bagelini täyttäisin jollain hyvällä tuorejuustolla ja suolaisella naudanlihalla. Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa sinunkin valintasi.

      Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista

Instagram