Risteily, jonka jälkeen laiva lähti telakalle

tiistai 13. marraskuuta 2018

 


Ystäväni ehdotti risteilyä Ruotsiin. Edellisestä Ruotsin risteilystäni olikin jo aikaa. Kävimme miehen kanssa elokuussa 2015 Kahdestaan Viking Gracella. Reissusta on myös postaus Kahdestaan Tukholmassa. Tällä kertaa lähdin risteilylle kaverini, vanhimman poikani sekä kaverin vanhimman pojan kanssa. Pojat ovat 12 ja heillä on tänä syksynä alkanut koulussa ruotsinopiskelu. Jonkinlainen opintomatka siis Ruotsiin ja risteilyelämään.
Vaikeinta tuntui olevan sopivan viikonlopun löytäminen reissulle. Poikani pelaa salibandya ja usein viikonloppuisin on turnauksia. Ja olihan tässä vähän aikaa sitten syyslomakin ja meidän Espanjanmatka. Risteilyviikonlopuksi valittiin viime viikonloppu. Valinta ei mennyt ihan nappiin, sillä eihän tuo viikonloppu täysin vapaa ollutkaan. Lauantaina olisi nimittäin ollut työlauantai koulussa. Sinne olisi pitänyt osallistua sekä oppilaiden että vanhempien. Ja olihan viime viikonloppuna myös isänpäivä. Isiltä kyllä kysyttiin luvat risteilylle ja sellaiset saatiin.

 


Mitä me sitten risteilyllä tehtiin? Syötiin, käveltiin, naurettiin ja shoppailtiin. Esiteinit ovat oikein mukavaa matkaseuraa. Seisovassa pöydässä he osaavat jo hakea itse ruokansa ja juomansa. He jaksavat kävellä pitkiä matkoja,  jopa 18000 askelta päivässä. Esiteinejä ei tarvitse koko ajan vahtia. Välillä yhteyttä pidettiin whatsapp-viestien avulla. Matkustaminen esiteinien kanssa on helppoa, kun vain free wifi toimii. ;)


Whatsapp-keskustelu
 
MINÄ: Missä olette?
POIKA: 3 kerros
MINÄ: Ok me vielä alhaalla
POIKA: Ok
POIKA: missä ootte nyt?
MINÄ: Miss olet?
POIKA: Ruotsissa
MINÄ: Missä nyt?
POIKA: Tulkaa miesten osastolle ku ootte valmiit.

Minulla ei ollut mitään suunnitelmia tai toiveita Tukholmaan. Ystäväni halusi käydä Arket illa. Niinpä menimme satamasta metrolla keskustaan. Siellä kiertelimme päivän ja iltapäivällä palasimme metrolla satamaan.


Jos ihmettelet tämän postauksen otsikkoa, niin Silja Serenade lähti meidän risteilyn jälkeen Naantaliin telakalle. Silja Linen Instagram-tililtä Silja Line Suomi voi seurata Silja Serenaden remonttia ja muitakin kuulumisia. Remontin edistymistä voi seurata tallennetuista stooreista Silja Serenade-nimellä. 
Milloin sinä olet viimeksi käynyt risteilyllä?
Kenet sinä valitsisit risteilyseuraksi?18 kommenttia

 1. Me käydään aika usein! 🙈
  Ihan vaan koska grace on tässä vieressä ja se on pars tapa nähdä ystäviä kunnolla kun kenenkään eivtarvotse tyhjentää kotia tai miettiä aamun krapulaa lasten kanssa. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa kivalta! Täältä lähteminen ei ole noin helppoa, kum satamaan on matkaa.

   Poista
 2. Otsikosta ensimmäinen ajatus oli, että onpa melkoinen risteilu ollut kun laiva on telakalle sen jälkeen joutunut xD

  VastaaPoista
 3. Ei olla hetkeen käyty risteilemässä, siksipä on jouluksi ja kevääksi varattuna risteilyitä :) Meillä pojat tykkää merielämästä.

  VastaaPoista
 4. Viimeksi olen ollut risteilyllä miehen kanssa vuonna nakki ja muussi. Miehen valkkaisin nytkin seurakseni, niin kuin yleensäkin.
  Hauskoja nuo teinipojat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinipojat on hauskoja, vaikka hermojaraastaviakin hetkiä on.

   Poista
 5. Mun viimeisestä risteilystä on ehtinyt kulua useampi vuosikymmen. Täältä on vaan niin pitkä matka isoon satamaan. Jos lasketaan pienemmt alukset, niin Kokkolan edustalla Tankarissa käytiin toissa kesänä. Saapa nähdä millainen uudistettu laiva telakalta palaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teiltä ei ihan helposti risteilemään lähdetä. Meiltä sentään pääsee kohtuullisesti. Nytkin tosin mieheni joutui lähtemään töistä aikaisemmin ja hän hoito muutaman tunnin hoitolapsia, että me ehdittiin laivaan.

   Poista
 6. Edellistä risteilystä onkin aikaa. Lapset ovat toivoneet kovasti pääsevänsä laivalle. Jospa ensi kesänä toteuttaisi sen toiveen. Minusta laivalla on mukavinta kesällä, kun voi nauttia valoisassa kauniista ja erilaista maisemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan monena kesänä menty laivalla Tallinnaan ja jatkettu autolla Pärnuun. Talvisin ei ole juuri laivalla matkattu.

   Poista
 7. Tallinnassa tulee käytyä useammin, kun Helsingistä pääsee niin helposti. Tukholmassa olisi kans kiva käydä pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuisipa Helsingissä... Pääsisi helposti laivalle.

   Poista
 8. Edellisestä risteilystä on jo pitkä aika. Olisi kyllä kiva mennä vaikka kaveriporukalla risteilemään! :)

  VastaaPoista
 9. Teillä on ollut kiva reissu. Pitääpä itsekin lähteä tytön kanssa laivalle heti kun mahdollista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa oli! Laivoilla riittää tekemistä lapsille. Tällä kertaa matkaseurani oli jo sen verran vanhempaa, että en käynyt ollenkaan lasten leikkipaikalla.

   Poista

Instagram