Kahdestaan - Tukholmassa

keskiviikko 26. elokuuta 2015
Kirjoitinkin jo miehen ja minun kahdenkeskisestä viikonlopusta Kahdestaan-laivalla postauksessa. Nyt luvassa on tunnelmia Tukholmasta.


Laiva saapui sumuiseen Tukholmaan aamulla 6.30. Kävelimme nopeasti laivasta ulos, että ehdimme saada matkatavarat päiväksi säilytykseen. Lokeroita oli paljon tyhjänä niin, että ehkä vähempikin kiire olisi riittänyt. Siihen se kiire sitten onneksi loppuikin. Meillä oli koko loppupäivä aikaa olla Tukholmassa. Paikkoja, joissa halusimme käydä oli niin vähän, että suurin osa ajasta mentiin ihan vain fiiliksen mukaan aurinkoisesta päivästä nauttien.Kävelimme satamasta Urban Deliin (Nytorget 4). Aamupalaa ja Urban Delin aukeamista jouduimme odottelemaan tunnin verran, mutta kyllä se kannatti. Erilaisia sämpylöitä, myslejä, jogurtteja, mehuja, paljon luomua, erikoiskahveja ja teetä. Vieressä oli leikkipuisto, jossa olisi ollut lastenkin kanssa hyvä odotella paikan aukeamista. Jep, lapset tulivat mieleen tässä vaiheessa matkaa.


Olin googlettanut yhden museon, jossa halusin reissun aikana käydä. Fotografiska museet sattui vielä sijaitsemaan Vikingin terminaalin lähellä. Niinpä kävelimme aamupalalta valokuvataiteen museoon. Meidän ei tarvinnut käyttää Tukholmassa julkisia ollenkaan. Käveltyä tulikin sitten aika paljon.


Museossa vaikutuksen meihin molempiin teki Nick Brandtin valokuvat. Ne ovat nähtävillä museossa 13.9 saakka. Voit käydä kurkkaamassa:  Nick Brandtin kuvia Museossa on myös näköalakahvila, mutta sen verran tukeva aamupala oli takana, että emme jääneet museoon syömään tai juomaan. Lisäksi museon kaupassa oli kaikenlaista mielenkiintoista katseltavaa ja ostettavaa.


Museosta kävelimme keskustaan. Etsimme Top Shopia, joka onkin sitten ilmeisesti lopetettu jo useampi vuosi sitten. Ja minun kun oli tarkoitus ostaa itselleni housuja Top Shopin Long-mallistosta. Keskustassa kiertelimme kaupoissa ja söimme lounaaksi sushia.Välipalaksi ostimme mansikoita ja kirsikoita, jotka söimme jossakin puistossa.Kuljeskelimme myös Vanhassa Kaupungissa.


 
 
Tack Stockholm!
 
 
Miten sinä viettäisit päivän rakkaasi kanssa?

2 kommenttia

  1. Tuo 6.30 olisi kyllä itselleni liikaa! Saisi vähän myöhemmin saapua. Luulen, että istuttaisiin pitkään ja hartaasti ravintolassa, niin kuin aina kahdenkeskisillä reissuilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsin aikaa.. Eli 7.30 Suomen aikaa. Mut aikaisin! Toisaalta, jos olisi myöhempää Tukholmassa, niin lähtökin olisi myöhempään. Nyt tuo 21 lähtö oli jo riittävän myöhään.

      Poista

Instagram