Loma - asiat, joista meidän perhe kaipasi taukoa

maanantai 19. marraskuuta 2018


Lokakuussa vietimme koko perhe syyslomaa jo perinteeksi muodostuneella Espanjan matkalla. Äitini asuu miehensä kanssa talvet Espanjassa ja me olemmekin viettäneet kolme viimeistä syyslomaa Espanjassa. Myös mieheni vanhemmat viettävät useamman kuukauden vuodesta Espanjassa ja hekin olivat samaan aikaan samassa kaupungissa. Lasten serkut olivat myös lomalla Espanjassa. Yksi lasten tädeistä taas oli Espanjassa golfin kisa- ja harjoitusmatkalla. Näimme siis jälleen enemmän sukulaisia Espanjassa kuin mitä näemme normaalisti Suomessa.

Loma oli kauan odotettu ja kaivattu. Päiviäkin laskettiin loman alkuun. Olen huomannut, että lasten kanssa on helpompi matkustaa tuttuun kohteeseen. Lapset tietävät jo mitä odottaa, eikä heitä jännitä niin paljon. Jo etukäteen tiedetään, mitä halutaan tehdä ja missä kaupoissa käydä. Etenkin lyhyillä lomilla tutussa kohteessa on puolensa. Lomailu on kaikille helpompaa ja rennompaa. Me tosin olemme vuokranneet jokaiselle lomalle eri asunnon, joten ihan kaikki ei ole tuttua. Ja lomalta odotettiin tietenkin erityisesti myös isovanhempien ja serkkujen näkemistä.

Meitä kun on kuusihenkinen perhe ja lapset ovat erilaisia ja eri-ikäisiä, niin jokainen odotti lomalta hieman eri asioita. Jälkeenpäin kyselin perheeltäni, että mistä asioista he oikein olivat lomalla. Tässä on pikakyselyni tulos.

Äiti, 40v, perhepäivähoitaja

Lomalla ruuanlaitosta

Mitä tein: lepäsin

Isä, 40v, Business controller

Lomalla töistä ja arjesta


Mitä tein: Lenkkeilin, uin, katsoin Keisari Aarniota
Poika, 12v, koululainen

Lomalla koulusta, Fortniten pelaamisesta

Mitä tein: pelasin biljardia, uin, olin serkkujen kanssa
Poika, 11v, koululainen

Lomalla perheestä

Mitä tein: olin kaikki yöt mummin ja hänen miehensä luona, pelasin koripalloa

Tyttö, 8v, koululainen

Lomalla koulusta, sängyn petaamisesta

Pelasin kahtapakkaa mummin kanssa, uin, pelasin pingistä
Tyttö, 5v, kerholainen

Lomalla ulkovaatteiden pukemisesta, kerhosta

Mitä tein: uin, tein uimahyppyjä, pelasin muistipeliä


Vaikka lomalla vietettiin aikaa erikseen, niin paljon oltiin myös yhdessä. Me kaikki tykkäämme uida, olla ulkona ja urheilla. Tosin minä enemmänkin kuvasin kun muut urheilivat. Lomalla uitiinkin paljon uima-altaalla ja meressä. Lapset pelasivat serkkujen kanssa jalkapalloa. Ja kyllä aikuisetkin välillä peliin osallistuivat.

Näin jälkeenpäin hieman ihmettelin omaa vastaustani. Miksi olin kirjoittanut muistikirjaani vain tuon lepäämisen. Sitten muistin, että loman aikaan olin todella väsynyt. Minulta oli vain joitain päiviä aiemmin diagnosoitu anemia eli minulla on matala hemoglobiini. Olin vasta alkanut syömään rautaa. Toki uin, luin ja touhusin perheeni kanssa, mutta näin jälkeenpäin oikeastaan vasta huomaan miten sumussa olin loman aikaan. Loma tuli todellakin tarpeeseen. Nyt useamman viikon rautakuurin jälkeen huomaan, ettei oloni ole enää ollenkaan niin väsynyt ja pääni sumuinen. Oletan, että rauta-arvoni ovat jo hieman kohonneet. Ainakin olo on paljon parempi ja energisempi. Verikokeisiin menen seuraavan kerran tammikuussa. Anemiasta ja ferritiini-arvoista olen kirjoittanut täällä blogissa.Blogissa Espanja ja Torrevieja ovat olleet aiheena ennenkin. Vanhoista postauksista löytyy muun muassa
Täydellisen loman resepti
Kesäinen Torrevieja vuodelta 2015  - ovatpa lapset kasvaneet sitten tämän reissun!
Muita postauksia löytyy hakusanoilla loma ja EspanjaMistä asioista sinä kaipaisit lomaa?

18 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja tunnelmia. Ja ihan parasta, että saitte kaikki laattua akkuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli tarpeeseen tuo lataus. Loman jälkeen alkoi arki taas rytäkällä.

   Poista
 2. Ihania lomakuvia, lomat on ihan parasta! Meidän perheelle lomalla tärkeitä juttuja on ulkona syöminen, uiminen ja yhteinen aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syöminen, uiminen ja yhdessä olo! Mitäpä sitä ihminen lomalla muuta!

   Poista
 3. Ihana lomaperhe ❤️
  Itse en voisi kuvitella matkustavani aina samaan paikkaan vaan toivoisin näkeväni mahdollisimman monta kolkkaa tästä pallosta.
  Toki ymmärrän sen olevan helppo vaihtoehto monelle ja siinä varmasti saa nopeammin sen lomamoodin päälle kun aikaa ei mene etsimiseen ja ihmettelyyn. 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkään en olisi ennen voinut kuvitella matkustavani samaan kohteeseen uudestaan. Matkakohteet, joissa ollaan reissattu useammin kuin kerran ovat paikkoja, joissa käydään tapaamassa läheisiä. Se, että palaisimme vuodesta toiseen samaan lomakohteeseen ja samaan hotelliin ihan muuten vain. Ei kuulosta mun jutulta.

   Poista
 4. Joskus pieni irtiotto arjesta ja kotiympyröistä tekee terää :)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa kivalta lomalta, jokaiselle on ollut jotain. Varmasti isovanhemmatkin olleet mielissään, kun saaneet teidät sinne käymään.

  VastaaPoista
 6. Hyvät syyt lomailuun ja kivasti olette kaikki saaneet tehdä jotain mistä tykkäätte ja yhdessäkin olette olleet. Hyvän kuuloinen loma ja ihanaa, että lapset ovat samalla saaneet olla mumminkin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava loma ja kaikki keksivät helposti hyviä asioita lomasta, kun niitä kysyin. :)

   Poista
 7. Lasten kanssa tuttu kohde onkin varmaan hyvä valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman matkakohteen valinta johtuu enemmän ulkomailla asuvista sukulaisista kuin lapsista. Mutta onhan tuttu ja turvallinen helpompaa lasten kanssa. Esikoinen tosin jo haaveilee uusistakin matkakohteista. Onneksi hän on niitäkin saanut. Tänä vuonna esimerkiksi Praha ja Riika.

   Poista
 8. Olipas todella mukava postaus ja hauska idea miettiä sitä mistä haluaa olla lomalla! :D Minäkin jo odotan meidän neljän ensimmäistä yhteistä ulkomaanmatkaa. On se reissaaminen piristävää ja rentouttavaa, kun pääsee eroon niistä kotiaskareista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkustaminen on mukavaa! Ja oma perhe on ihan huippua matkaseuraa!

   Poista
 9. Tykkään aina kun on tätä kuvasatoa🧡👌

  VastaaPoista

Instagram