Hiljaisuuden retriitti

maanantai 15. lokakuuta 2018
Viime viikonloppuna olin hiljaisuuden retriitissä. Tämä oli jo toinen kerta minulle. Maaliskuussa olin ensimmäistä kertaa hiljaisuuden retriitissä. Kirjoitin siitä blogiinkin Ekopaastoretriitissä Heponiemen hiljaisuuden keskuksessa. Viikonlopuksi sattui todella kaunis ilma. Sain hiljentyä ja ihastella kaunista syksyistä luontoa.
 Retriitti, johon osallistuin järjestettiin naapurikunnassa Hollolassa. Matka retriittiin oli lyhyt ja leirikeskus tuttu aiemmilta perheleireiltä. Hintakaan ei päätä huimannut. Koko viikonloppu perjantai-illasta sunnuntaihin lounaaseen ruokineen ja majoituksineen maksoi 50 euroa seurakuntalaisille ja 80 euroa ulkoseurakuntalaisille.
Minulla oli viikonlopun ajan puhelin lentokonetilassa. Käytin puhelinta ainoastaan kamerana. Miehelläni oli yhden retriitin vetäjän puhelinnumero siltä varalta, että hänen olisi pitänyt saada minut kiinni. Mitään sellaista ei onneksi tapahtunut. Minä sain levätä ja rauhoittua. Sillä aikaa mies hoiti lapset. Lähetti ja kuljetti pojat säbäturnauksiin ja koristurnaukseen. Oli toimitsijana koristurnauksessa. Kuljetti grillin ja kaasupullon edestakaisin viidennen luokan kanttiiniin. Oli lasten kanssa myymässä kuudennen luokan arpoja. Teki ruokaa ja pesi pyykkiä. Kotikaan ei ollut viikonlopun jälkeen pommin jäljiltä. Huippu mies! Ei kuulemma ehkä selviäisi viikosta yksin lasten, töiden ja lasten harrastusten kanssa. Minä en epäile, etteikö selviäisi. On tämä kuitenkin mukavampaa kahdestaan.


 
Ihanaa lokakuista viikkoa!
 
Muistetaan aina välillä pysähtyä ja hiljentyä!

18 kommenttia

 1. Sinulla taisi olla ihana viikonloppu. Jokainen meistä on sellaisen välillä ansainnut. Ihana, kun miehesi sellaisen sinulle mahdollisti. <3 -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppu oli ihana ja tuli todellakin tarpeeseen.

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia. Ihanaa uutta viikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanat oli maisematkin! Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Varmasti sinulla ollut rentouttava viikonloppu! Ihanat kuvat! :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ihanalta. Hengähdystauot ovat joskus todella tarpeen ja tekevät hyvää mielelle ja kropalle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tuli lähdettyä. Välillä pitää ajatella itseäänkin.
   Ihanaa viikkoa!

   Poista
 5. Ihanan seesteisen kuuloista ja näköistä!

  VastaaPoista
 6. Vau, kuullostaapa ihanalta! <3 Hienoa, että olet saanut varattua ajan, todella tärkeää on osata myös rauhoittua.
  Ja upeita kuvia myös!
  Iloisia syyspäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuli varattua tuo viikonloppu ennen kuin selvisi kaikki muut menot. Ei olisi tullut lähdettyä jos kaikki turnaukset ja talkoot olisivat olleet varaushetkellä tiedossa. Mutta hyvin meni miehellä ja lapsilla!
   Ihania syyspäiviä teille!

   Poista
 7. Olipa edullinen reissu ja varmasti oli ihana ja rentouttava weekend! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurakunnan järjestämät jutut eivät yleensä ole kalliita. :)

   Poista
 8. Päädyin tänne Kotomon Tainan kommenttiboksista ja jotenkin tuli heti sellainen tuttu ja kodikas olo :). Ja kun kelailin vähän alaspäin, niin tajusin, että mehän ollaankin perjantaipallokavereita :). Hauskaa. En vaan osannut tuota Minna M-profiilia yhdistää samaan.

  Aivan ihania kuvia ja retriitti kuulostaa rauhoittavalta ja voimaannuttavalta. Ja musta jotenkin tuntuu, että miehet pystyy venymään vaikka mihin silloin, kun se toinen osapuoli puuttuu. Ja vaikka ehkä olis tehnyt jossain kohtaa mieli soittaa siihen "varapuhelimeen", niin se, ettei mies sitä tehnyt, kertoo ihan varmaan siitä, että olet niin tärkeä, että halusi suoda sulle sen täydellisen rauhan. Ja voin kuvitella, että samalla tuli varmaan itselle siitä hieno fiilis, kun kaikki meni niin kivasti, vaikka kaikenlaista spesiaalia hommaa sattui jaksoon paljon. Niinkuin teillä varmaan muutenkin, kun lapset on sen ikäisiä kuin on. Mun on jo aikuisia ja välillä tunnen oloni ihan tarpeettomaksi, mutta onneksi pojat kuitenkin aina silloin tällöin kääntyy äidin puoleen, kun tarviivat jonkun asian hoitamisessa apua tai mielipidettä. Se tuntuu kivalta. Samoin kuin se, että kaikista kivoista ja tärkeistä jutuista pätkähtää whatsappiin viesti tai kuva.

  Ja PS. Vaikkei tää nyt ollutkaan ferritiiniaiheinen postaus, niin omasta kokemuksestani kerron, että mittautin oman arvoni aikanaan, kun epäilin sen olevan liian matala, mutta tulos olikin päinvastainen. Ferritiiniarvo oli liian korkea ja on tarkkailussa, koska voi käydä niin, että ylimääräinen rauta varastoituu väärään paikkaan ja alkaa tuhota maksaa, sydäntä tai keuhkoja. Ei kovin kiva ja kyllä mua toi alati hermostuttaa. Hoidetaan tarvittaessa poistamalla verta säännöllisin väliajoin, että arvo pysyisi aisoissa.
  En vaan ikinä ollut aiemmin kuullutkaan koko ferritiinistä ennenkuin joku siitä vinkkasi. Ihmettelen vähän, ettei sitä koskaan ehdoteta otettavaksi samalla, kun mitataan hemoglobiiniarvo.

  Mutta nyt tää meinaa venyä liian pitkäksi. Piti vaan lyhyesti kirjoittaa. Pahoittelut siitä ja mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua koko poppoolle :) t. anukkaleena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne! Minäkin kävin jo vastavierailulla! Ihana, kun jaksoit vastata pitkästi! Mieheni tekee paljon myös silloin, kun olen kotona. Eli minun ei onneksi tarvinut olla ollenkaan huolissaan hänen pärjäämisestään. Toki kivahan se olisi, jos välillä olisi vähemmän menoja ja hoidettavia asioita. Onneksi tänään alkaa syysloma ja harrastukset ja työt ovat hetken tauolla. 
   Kiitos kun kerroit kokemuksestasi ferritiinin suhteen! Kirjoitan varmasti aiheesta nyt kun tämä tämänhetken "muotivaiva" koskettaa myös minua, vaikka eivät terveyskeskuksessa suostu minulta ferritiiniä mittaamaankaan.
   Mukavaa viikonloppua!
   Ps. Ehkä tänään perjantaipalloillaan!

   Poista

Instagram