Neljä asiaa minusta

tiistai 30. lokakuuta 2018
Facebookissa kiertää tämä neljän asian haaste. Henkilökohtaisella facebook-tililläni olen tähän jo vastannutkin. Minäkö keski-ikäinen? blogin Tiia oli vastannut haasteeseen blogin puolella. Täällä blogissa onkin enemmän tilaa selitellä vastauksiaan sekä mahdollisuus lisätä myös kuvia. Tätä kirjoittaessa muistin, miten rakastin lapsena ystäväkirjoja! Tässä on jotain samaa.
Neljä paikkaa, joissa olet asunut:
1. Kouvola
Passissani lukee syntypaikan kohdalla Kouvola. Olin pieni, kun muutimme sieltä pois. En siis muista Kouvolassa asumisesta mitään.
2. Helsinki
Siellä olen aloittanut koulutieni Oulunkylän ala-asteella.
3. Heinola
Muutimme Heinolaan neljännen luokan jälkeen.
4. Mikkeli
Lukion jälkeen pääsin opiskelemaan Mikkeliin. Asuin ensin Otavassa, koska Mikkelistä ei heti löytynyt opiskelija-asuntoa. Tapasin Mikkelissä nykyisen mieheni.
Neljä paikkaa, joissa olen työskennellyt:
1. Mikkelin keskustan Mc Donald's
Olin kesätöissä mäkissä ennen sairaanhoitajaksi valmistumista. Kuulin vähän aikaa sitten, että keskustan mäkki on lopettanut ja nyt samoissa tiloissa on Burger King.
2. Terveyskeskuksen vuodeosasto
Ensimmäinen työpaikkani valmistumisen jälkeen Mikkelissä oli terveyskeskuksen vuodeosasto. Olin osastolla töissä kesälomien ajan. Syksyllä sopimukseni loppui.
3. Mikkelin keskussairaala
Tein keikkaa jo ennen valmistumista. Vuodeosastolla työskennellyn kesän jälkeen olin töissä korva-, nenä- ja kurkkutautien osastolla noin vuoden verran. Osasto oli viikonloppuisin ja loma-aikoina kiinni. Silloin olin töissä ortopedisellä osastolla.
4. Päijät-Hämeen keskussairaala
Muutin miehen töiden perässä Lahteen. Alkuun tein keikkaa eri osastoille. Pian sain pidempiä sijaisuuksia urologiselta osastolta. Sieltä sain myös ensimmäisen vakituisen työpaikkanikin, josta olen sittemmin irtisanoutunut.

Neljä ohjelmaa, joita seuraan TV:stä:
1. Ex-onnelliset
Ollaan katsottu muutama jakso yhdessä miehen kanssa tätä ilmeisesti toista tuotantokautta, joka pyörii nyt televisiossa.
2. Emmerdale
Aloin katsoa sarjaa jo 90-luvun puolella. 2000-luvun alussa olin koukussa sarjaan monta vuotta. Nyt en ole katsonut Emmerdalea enää useampaan vuoteen.
3. Uutisvuoto
Tätäkin seurasin usean vuoden ajan. Luultavasti yli 10 vuotta. Uutisvuoden viimeisimpinä vuosina en enää ohjelmaa katsonut. Tätä blogitekstiä kirjoittaessa luin netistä, että ohjelma on lopetettu viime keväänä.
4. Ota rahat ja juokse
Mies ja pojat katsovat ohjelmaa aina välillä. Muutaman kerran olen jäänyt sohvalle ohjelmaa katsomaan.

Vastauksista huomaa, että nykyään en juuri televisiota katso. Yleensä katson sarjoja Netflixistä. Tällä hetkellä katson Modernia perhettä. Ihanan kepeä ja hauska! Edelliset katsomani sarjat olivat Rita ja Orange is the New Black. Kaikille näille sarjoille suuret suositukset!

Neljä paikkaa, joissa olen käynyt:
1. Moskova
Äitini oli noin 20 vuotta Neuvostoliitossa/Venäjällä töissä. Kävin Moskovassa Neuvostoliiton aikaan. Mieleen jäi monien korttelien mittainen jono juuri avattuun Mc Donaldsiin ja iltaisin hotellissa monia kertoja soinut Lambada.
2. Pietari
Olen käynyt siellä lukuisia kertoja äitini ja hänen miehensä luona. Nuorena ostin piraatti cd-levyjä ja Miranda-limsaa. Myöhemmin kävimme Pietarissa useasti myös koko perheen kanssa. Yleensä autolla. Pietarissa on todella paljon nähtävää. Ja paljon näillä matkoilla näimmekin omien paikallisoppaiden ansioista.
3. Eilat
Ensimmäinen ulkomaanmatkani lentokoneella. Olimme äidin kanssa kahdestaan joskus 80-luvulla.
4. Torrevieja
Syyslomakohteemme jo monen vuoden ajalta. Äitini viettää talvet Torreviejassa miehensä kanssa. Suolajärvet tekevät kaupungin ilmastosta terveellisen ja miellyttävän. Ensimmäisen kerran kävin Torreviejassa keväällä 1997. Paljon on kaupunki näiden vuosien aikaan muuttunut.
Neljä ruokaa, joista pidän:
1. Tuorepuuro
Voisin syödä aamupalaksi, välipalaksi ja iltapalaksi. Puuron päälle marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä.
2. Kasvisruoka
Yritän vältellä lihan syömistä. Ravintolassa tilaan lähes aina kasvisruokaa. En kuitenkaan ole kasvissyöjä. Etenkään nyt, kun minulla on anemia.
3. Bagel
Arnoldsilla maistoin ensimmäisen kerran joskus 2000-luvun alussa.
4. Juustot
Keksien kanssa tai ilman.
Neljä juomaa, joista pidän:
1. Vesi
Ruokajuomani ja janojuomani.
2. Kivennäisvesi
Tykkään, mutta yritän vältellä. Pitää ajatella hampaiden kiillettä.
3. Smootiet
Olen laiska tekemään smoothieita. Välillä sorrun ostamaan kaupan valmiita smoothieita.
4. Skumppa
Kuiva kuohuviini on valintani.

Oletko sinä lähtenyt mukaan tähän haasteeseen? Kerro, missä vastauksen voi käydä lukemassa. Toki saa vastata myös kommenteissa. Olisi kiva lukea, mitä te vastaatte kysymyksiin!

22 kommenttia

 1. Näitä on hauska lukea. Itse en ole tähän haasteeseen lähtenyt mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös lukea näitä. Vieraammistakin ihmisistä. :)

   Poista
 2. Täähän on hauska! Voisin tän kirjottaa omaanki blogiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulehan kertomaan, jos vastaat haasteeseen. Tulen ehdottomasti lukemaan!

   Poista
 3. Itse en ole tähän vielä vastaillut, vaikka jo useamman kerran onkin vastaan tullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni lukisin vastauksesi, jos tähän mukaan lähdet! :)

   Poista
 4. Taas opin sinusta lisää. Kiva haaste, saatan napata mukaani.
  Ihanaa tiistaita sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun jaksoit lukea. :) Olisipa mukava lukea myös sinun vastaukset.

   Poista
 5. Vau! Oot käynyt Venäjällä! 😊 Ja Eilatissa, sinne olisin halunnut matkustaa nyt joulukuussa, mutta mies ei halunnut. Plaah tylsimys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjälle pääsee nykyään helposti. Täältä Lahdestakin muutamassa tunnissa nopealla junalla. Toista se oli aikoinaan. Hiihtämällä mentiin kesät talvet... (Autolla ja vähintään tunti meni rajamuodollisuuksiin. Eli n. 6h istuttiin lasten kanssa autossa.)

   Poista
 6. Tämä on kiva haaste ja se odottaa minulla luonnoksissa. Näitä on kiva lukea ja aina oppii jotain uutta bloggarista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli pian pääsee lukemaan sinunkin vastaukset! :)

   Poista
 7. Mielenkiintoisissa kohteissa olet kyllä käynyt :) Meilläkin on pieni reissusuunnittelu menossa, sillä haaveissa olisi joku parin yön reissu kaksistaan miehen kanssa :)

  VastaaPoista
 8. Mä oon nähnyt tän kiertävän Facebookissa ja itsekin siellä täyttänyt, tosi kiva haaste kyllä! :) Oppii hauskoja asioita toisista.

  VastaaPoista
 9. Olipas kiva postaus ja vastaukset. Oli kiva oppis susta lisää :)

  VastaaPoista
 10. Nää on mun mielestä niin kivoja kun on helppo lukuisia ja näistä saa paljon infoa bloggaajasta. Taidampa kopioida tän itsellekkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos lähdet mukaan haasteeseen. Tulen ehdottomasti lukemaan. :)

   Poista

Instagram