Mitä sinä luet juuri nyt?

keskiviikko 24. lokakuuta 2018
Minä luin ennen paljon kirjoja. Netin käytön ja lasten myötä lukeminen on vähentynyt. Haluaisin lukea enemmän. Viime vuonna  liityin lukupiiriin ja me kokoonnumme kerran kuussa. Jokainen valitsee vuorollaan luettavan kirjan. Lukupiirin ansiosta olen lukenut enemmän kuin viime vuosina ja olen lukenut kirjoja, joita en olisi muuten tullut lukeneeksi. Viimeisin lukupiirin kirja oli Johanna Holmströmin Sielujen saari. Tykkäsin kirjasta todella paljon!


Tulevana viikonloppuna järjestetään Helsingin kirjamessut. Sinne olisi ollut mukava päästä, mutta aikataulut eivät mahdollista messukäyntiä tänä vuonna. Keskiviikkona 24.10 klo 21 saakka voi osallistua kahden lipun arvontaan kirjamessuille instagram-tililläni. Käykäähän osallistumassa instagramissa arvontaan! Minut löytää sieltä nimellä minnakil.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 25.-28.10.2018 Messukeskuksessa. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin 25.-27.10. klo 10-20 ja sunnuntaina 28.10. klo 10-18.Tällä hetkellä kuuntelen Storytelin kautta Riikka Pulkkisen Lasten planeettaa. Lomalukemisena minulla on Renate Dorrensteinin Pojallani on seksielämä ja minä luen äidilleni punahilkkaa. Kesken on myös Sarah Knightin Viis veisaamisen elämänmullistava taika. Yleensä luen tai kuuntelen vain yhtä kirjaa kerrallaan. Tämänhetkinen tilanne on siis poikkeuksellinen.


Yritämme kannustaa myös lapsia lukemaan. Heille on luettu ääneen pienestä pitäen. Myös äitini on lukenut heille paljon. Tytöt kuuntelevat myös äänikirjoja. 8-vuotiaan suosikki on Me Rosvolat ja nuorimman Peppi Pitkätossu sekä Heinähattu ja Vilttitossu.Oletko ajatellut mennä kirjamessuille? 
Mitä kirjaa luet juuri nyt?Kuvat eivät juuri lukemiseen liity. Ovat kännykkäräpsyjä Espanjasta.


18 kommenttia

 1. Pitäisi kyllä lukea enemmän kirjoja, tulee roikuttua vaan netissä lukemassa asioita. Itse luin juuri Noidan Käsikirjan ja se oli kyllä niin pelottava, että painajaisia olen nähnyt :D

  VastaaPoista
 2. Täytyy myöntää, että viime vuosina minulla on kirjojen lukeminen jäänyt oikeastaan täysin. Itse tosin olen lukijana sitä tyyppiä etten malttaisi kirjaa päästää käsistä ennenkuin sen loppuun asti saan luettua, pitäisi ehkä opetella annostelemaan sitäkin pienemmissä määrin niin ei olisi niin suuri kynnys aloittaa uutta kirjaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään hyvää kirjaa malta käsistä irroittaa. Nykyään sellaisia mukaansa tempaavia kirjoja löytyy harvemmin.

   Poista
 3. Juuri nyt en lue mitään, mutta Kate Atkinsonin 'Museon kulisseissa' odottelee vuoroaan.

  Mulla on sama juttu, että ennen luin paljon enemmän. Mutta sitten tuli lapset ja ruuhkaiset vuodet. Ja some. Haluaisin taas päästä siihen moodiin, että lukisin lähes joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lukemiselle löytyisi taas enemmän aikaa!

   Poista
 4. Mulla lukeminen kiihtyy vain; päivissäni alkaa olla aikaa ja tilaa lukemiselle. Kun muksut olivat pieniä, ei samalla tavalla ehtinyt ja jaksanut.

  Tällä hetkellä lukeilla ainakin:
  Esko Valtaojan kolumneja: Maailmanloppu peruttu
  Jennifer Weinerin kolumneja /lyhäreitä: Hungry heart, adventures in life, love and writing
  Ulla-Lena Lundberg: Metsästäjän hymy
  Harkinnassa jaksanko lukea: Satu Pihlaja: Aikaansaamisen taika; Martin-Lugand: Onnelliset ihmiset lukevat ja juovat kahvia. Molemmat on aloitettu, mutta en oikein päässyt alkua pidemmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Toivottavasti itsekin saisi luettua enemmän, kun lapset kasvavat!

   Poista
 5. Meillä lukee koko perhe. On kaikkien rakas harrastus. Poika lukee nyt Shell`s Angels sarjaa ja tyttö tahkoaa kaikkia kirjoja. Itsellä on nyt `vain` tenttikirja aineettoman pääoman johtamisesta menossa. Mies lukee Kyröä. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
 6. Olen joskus lukenut kirjoja enemmän, mutta viime vuosina korkeintaan kirjan vuodessa, jos sitäkään. Mukavaa reissun jatkoa teille! :)

  VastaaPoista
 7. Tällä hetkellä luen vain blogeja ja lehtiä ja vähän pojan koulukirjoja. Aiemmin luin todella paljon, mutta nyt se on vain jäänyt.

  VastaaPoista
 8. Mä oon lapsena ja nuorena ollut ihan himolukija. Sitten on kummasti vähän hiipunut aikapulan vuoksi. Nyt muutaman vuoden taas päässyt melko hyvin lukemaan. Yritän siirtää innostusta myös lapsilleni. Ehkä eivät just nyt vielä ole löytäneet ihan samaa innosutsta kirjoithin, mitä itsellä lapsena oli, mutta jospa sitten isompana tajuaisivat...
  Kivaa lomaa teille ja itse aion yrittää suunnata Messukeskukseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lomatoivotuksista! Minä olin huolissani yhden lapsemme lukemisesta. Tykkäsi kirjoista pienempänä, kun hänelle luettiin. Lukemaan opittuaan ei lukenut muutamaan vuoteen yhtään. Nyt 11-vuotiaana lukee koko ajan ja mieluisia kirjoja löytyy helposti.
   Hyviä messuja!

   Poista
 9. Tällä hetkellä luen *Gangaji - Löydä sisäinen loisteesi* ja BookBeatilta kuuntelin *Eckhart Tolle - Läsnäolon voima* juuri loppuun ja seuraava kuunneltava on mietinnässä. Nautin kirjojen lukemisesta, kuuntelen ainoastaan silloin kun teen käsitöitä (kudon villasukkaa tai virkkaan).
  Iloista loman jatkoa sinne aurinkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kuuntelen kirjoja neuloessa. Nyt menossa Storytelin ilmaisjakso.
   Kiitos lomatoivotuksista! Arki jo häämöttää nurkan takana.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Instagram