Itsenäisyyspäivän brunssi

torstai 7. joulukuuta 2017


Muutimme maaliskuussa tähän nykyiseen kotiimme. Tätä ennen asuimme melkein vuoden väliaikaisessa asunnossa, jonne ei juuri vieraita kutsuttu. Meitä oli 6 ihmistä 79 neliön kerrostaloasunnossa, joka oli täynnä tavaraa. Meillä ei ollut sohvaa tai olohuonetta. Ennen muuttoa puhuimme miehen kanssa, että tänne uuteen kotiin voimme kutsua ystäviä ja sukulaisia. Aika vähän olemme tänne ketään kutsuneet. Lasten kavereita käy lähes päivittäin, mutta meidän aikuisten kavereita ei juurikaan. Elämä tuntuu kovin kiireiseltä ja ohjelmantäyteiseltä sekä meillä että muilla. Ei ole aikaa kyläilyyn, kyläilyä on jotenkin hankala merkitä kalenteriin. Jotenkin sitä aina miettii, että jos sittenkin tulee joku meno, turnaus, talkoot tai ihan mitä vaan juuri sovitulle ajankohdalle. Ja extempore kyläily se vasta mahdottomalta kuulostaakin! Olenkohan ainoa, joka ajattelee näin?
Itsenäisyyspäiväksi saimme kutsuttua ystäväperheen, jotka ovat myös nuorimman lapsemme kummeja meille kylään. Järjestimme brunssin, koska iltapäivälle ja alkuillalle oli jo muuta ohjelmaa. Ja onhan brunssi meidän perheen tämänhetkinen suosikki. Pojan 10-vuotissynttäreillä järjestimme brunssin samoin isänpäivänä.
Tällä kertaa meidän brunssipöydässä oli tarjolla

Namastesämpylöitä, minicroisantteja, riisipiirakoita ja ruisleipää
Keitettyjä ja paistettuja kananmunia
Paistettua pekonia
Kolmenlaista leikkelettä: lammas, savustettu kinkku ja Gotler
Salaattia, tomaattia, kurkkua
Oltermannia, itsesavustettua oltermannia (emme me vaan kaveri), sinihomejuustoa
Kylmäsavulohta
Ruisnappeja ja kylmäsavuporotäyte
Macaron-leivoksia
Klementiinejä
Omenamehua, appelssiinimehua, kahvia, teetä, kuohuviiniä, alkoholitonta persikkakuohuviiniä
 


Me kehitymme koko ajan näiden brunssien järjestämisessä. Lapsiltakin tulee uusia ideoita. Olen jo pikkuisen alkanut suunnitella seuraavaa brunssia ja ystävien kutsumista meille. Syöminen on aina mukavaa ja vielä parempaa hyvässä seurassa!

16 kommenttia

 1. Tosi hyvän näköisiä macaroneja! :) Mä oon myös huono ekstempore kyläilijä. Pitäisi kyllä enemmän yrittää nähdä ystäviä muutenkin kuin mammatreffeillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilattiin Macaronsit Delicatessilta, jonne mies oli saanut lahjakortin lahjaksi. Joten tulivat vielä kotiinkuljetettuina.

   Poista
 2. Slurps, nyt tuli niin nälkä :P Brunssi on kyllä parhautta <3

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköinen brunssi teillä on ollut tarjolla.
  Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
 4. Siinä on monta erillaista herkkua :)

  VastaaPoista
 5. Ihana herkkupöytä teillä :)

  Olen miettinyt sitä, kun sellanen kylässä käymisen tapa on jäänyt nykypäivänä vähemmälle.. Liekö yksi syy se, että Facebookista tai instagramista voi katsoa tuttujen kuulumiset, pysyy kärryillä itse kunkin elämässä...?! Itse olen vahva kyläilyjen kannattaja, vaikka se näin ruuhkavuosien pyörteissä välillä haasteellista onkin, puolin ja toisin. On kuitenkin ihana kohdata ystäviä /sukulaisia, nimenomaan oikeasti kohdata heitä. Kuunnella ja vaihtaa ajatuksia. Siitä tykkään ja saan voimaa arkeeni niistä hetkistä. :)

  Mukavaa alkavaa viikonloppua :)

  T. Sanniska/äiti kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, mitä kirjoitit! Itse kun olen antiivinen somessa, niin monet tietävät meidän kuulumiset, mutta me emme tiedä muiden. Ja yhteydenpito somen välityksellä ei ole ollenkaan sama kuin kasvokkain.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Kiitos! Oli niin mukava nähdä (ja syödä) ❤

  VastaaPoista
 7. Oi minkä näköinen ja kuuloinen brunssi! Nam!

  VastaaPoista

Instagram