Ekaluokkalaisen ajatuksia

torstai 17. elokuuta 2017
Uusi koulu on kiva ja siellä on kavereita. Se on Steinerkoulu. Eskarin ollessa remontissa kävimme koululla syömässä. Olen käynyt koululla katsomassa näytelmiä eskarin ja oman perheen kanssa.

Koulun alkamisessa odotan eniten, että näen kavereita. Melkein koko luokka on tuttu jo eskarista. Paras kaverini on samalla luokalla. Haluan oppia laskemaan tosi hyvin.

Silkkiportista meno jännitti. Enää ei jännitä mikään.

Sellaisessa koulussa viihtyy, missä on kavereita ja kivoja opettajia.
Minun oli tarkoitus kysellä enemmänkin kysymyksiä ekaluokkalaiselta. Hän odotti kovasti koulun alkamista. Laski päiviä koulun alkuun ja  toivoi kesällä useammankin kerran loman loppumista. Ennen ensimmäistä koulupäivää en ehtinyt haastattelua tehdä. Ja sitten ekaluokkalainen sairastuikin rajuun vatsatautiin. Koulu alkoi keskiviikkona ja vasta maanantaina tyttö jaksoi mennä seuraavan kerran kouluun. Toisaalta onneksi tauti alkoi vasta torstaina aamuyöstä. Reipas ekaluokkalaisen pääsi ensimmäisenä koulupäivänä kävelemään yhdeksäsluokkalaisten tekemän silkkiportin läpi kättelemään opettajaa. Olimme koko perhe paikalla. Mies, minä ja nuorin katsomassa. Pojat kuorossa laulamassa. Ja olihan paikalla myös mummot ja  lasten serkku.
Hyvää kouluvuotta kaikille koululaisille ja etenkin kaikille ekaluokkalaisille!

Miten teillä on lähtenyt uusi kouluvuosi käyntiin? Onko muita ekaluokkalaisten vanhempia?


12 kommenttia

 1. Siis ihan itkettävän liikuttavan ihana tuo silkkiportti! <3 Vau. Hieno tapa toivottaa ekaluokkalaiset koulumaailmaan :)

  Meillä myös ekaluokkalainen. Poitsu on ottanut aika coolisti. Ei myöntänyt, että olisi jännittänyt, mutta kyllä se vähän taisi jänskättää silti :) Ekat läksyt olivat riemun aihe. Voi kun säilyisi tuo asenne mahdollisimman pitkään...

  Hyvää kouluvuotta pienille ja arkitsemppiä isoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo silkkiportti on <3
   Erityisen hyvää kouluvuotta myös teidän ekaluokkalaiselle ja suuret tsempit muille!

   Poista
 2. Voi miten ihana ekaluokkalainen <3

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo silkkiportti :) Meillä ei ole vielä koululaisia pariin vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silkkiportti on ihana perinne. Koko koulu on vastaanottamassa uusia eksluokkalaisia. Seuraavaan koululaiseen meillä on kolme vuotta.

   Poista
 4. Aaws! Muistan vieläkin ensimmäinen koulupäiväni - olin unohtanut riisua kengät mennessäni luokkaan ja melkein itku pääsi asian takia! :D Oman lapsosen koulun alkuun on vielä 5 vuotta, mutta sitäkin olen ehtinyt jo miettimään..

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tuntunut isolta asialta tuo kenkien unohtaminen pienestä koululaisesta! Itse en erityisesti muista ekaa koulupäivääni. Saa nähdä, miten omat muistavat. Tähän mennessä kolme vanhinta on silkkiportista kävellyt.

   Poista
 5. Ihanaa ja turvallista kouluvuotta teidän ekaluokkalaiselle :-) tuli jopa vähän haikea olo, kun omasta koulutien aloituksesta on jo niin pitkä aika :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kerron toivotukset ekaluokkalaiselle. Omasta ekaluokasta on kyllä jo pitkä aika! Esikoinenkin on jo vitosella.

   Poista
 6. Onpa ihana tapa tuo silkkiportti, tekee kouluun astumisesta todellisen juhlahetken jonka varmasti muistaa <3
  Meidän kotikaupungissa on seurakunnalla tapana kutsua kaikki 10v täyttävät yhteisille kymppisynttäreille joko seurakuntakotiin tai kirkkoon. Toissa vuonna vein esikoistani kymppisynttäreille ja pakko oli kaverille laittaa viesti, että eikö me oltu ite siellä justiin?!?! Aika juoksee!
  Mutta niinhän sen kuuluu mennä, elämän eteenpäin :)

  Kivaa viikonloppua!

  T. Äiti kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että aika vaan juoksee nopeampaa mitä vanhemmaksi tulee... Kiva perinne nuo 10v synttärit.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Instagram