Päivä asuntomessuilla

perjantai 11. elokuuta 2017
Tänä vuonna kävin asuntomessuilla yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Pääsimme miehen kanssa messuille kahdestaan miehen vanhempien ja siskon perheen ansiosta. He vahtivat lapsia, veivät meidät messuille ja yksi vapaalippukin heiltä saatiin. Niin ja olihan meillä vähintään viiden tähden majoituskin miehen siskon perheen luona. En tiedä mikä oli messuilla parasta. Kauniit talot kauniilla paikalla vai kahdestaan vietetty aika. Ehkä tuo jälkimmäinen. Vapauden tunne oli huumaava kun kahdestaan käveltiin porteista messualueelle ja aurinko paistoi kuumasti.

Lähdimme kiertämään messualuetta lopusta alkuun. Messuluettelo unohtui ja fiiliksen mukaan mentiin. Kuvia räpsin sieltä täältä. Rakentaminen tai remontointi ei ole meille tällä hetkellä ajankohtaista ja messuilta lähdettiin hakemaan lähinnä sisustusideoita.
Tässä kuvassa viehätti tuo valkoinen viltti.Valkoinen keittiö. Kaunista. (Tosin ei avohyllyjä meille.)Tässä viehätti maisema, avaruus ja valoisuus.
Tauluun on maalattu Naisvuoren näkötorni. Entisenä mikkeliläisenä oli vain pakko ottaa kuva.
Pyörä.


Meillä on ollut tänä kesänä kova paljukuume. Suunnittelimme jo pikkukaivurin tilaamista ja paljun kaivamista yläpihalle kivimuurin viereen sekä lämmitysluukun poraamista kivimuuriin. Järjen ääni voitti lopulta ja päädyimme toteamaan, ettei se palju ole meidän juttu ainakaan tässä elämänvaiheessa. Hieman jännitti mennä messuille. Olin nimittäin kuullut siellä olevan poreammeita joka pihassa. Pelkäsin, että paljukuume palaa takaisin tai vaihtuu ulkoporeammekuumeeseen. Arvaatteko miten kävi?
Paljusta haaveilu vaihtui haaveiluun jonkinlaisesta ulkotulisijasta. Meillä on ihan hyvänkokoinen kesähuone, mutta siellä ei ole tulisijaa. Ehkäpä yläpihalle puolikuolleen luumupuun paikalle voisi rakentaa jonkinlaisen tulisijan.Meillä ei ole tällä hetkellä sohvapöytää. Tällainen olisi aika hauska.


 
 
Oletteko te käyneet asuntomessuilla?
Mitä jäi mieleen?
Messut ovat nyt viimeistä viikonloppua auki. Vielä ehtii!
 
 
Ps. Teimme myös jonkin verran ostoksia messuilta, mutta niistä tulee erillinen postaus.
Pps. Oman kodin parhaita puolia esittelin blogissa viime huhtikuussa.

8 kommenttia

 1. En ole ikinä ennen käynyt - ehkä sitten kun kämpän ostaminen on ajankohtaista. :) Kauhea asuntokuume näistä kuvista tuli. :D

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkeehän nmasuntomessusisustuksia ja taloja lehdistä ja blogeista. Silti oli kiva kokea messut itse. Kannattaa joskus messuilla käydä, jos mahdollista.

   Poista
 2. Olen käynyt viimeksi Jyväskylän asuntomessuilla. Tykkään kyllä käydä ja kierrellä niissä, aina saa uusia ideoita, vaikka ei rakentaminen ajankohtaista olisikaan. Ihania kuvia! Harmi, ettemme tänä vuonna ehtineet käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jo heti googlasin, missä seuraavat asuntomessut järjestetään. Olisi kiva mennä käymään...

   Poista
 3. Mä olen käynyt joskus lapsena asuntomessuilla :D Ehkä sitten joskus kun alkaa oma asunto ajankohtainen vuokrakämppien sijaan :) Tuo keittiö kuva on aivan ihastuttava varsinkin!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia!

  Tänä vuonna messuilu jäi omalla kohdalla väliin, vaikka oli suunnitelmissa. Onneksi siis pääsee somen kautta katselemaan kuvia :) (Toisaalta ehkä hyvä ettei menty, niin sisustus/asuntokuume ei pahene :D)

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuleehan niitä uusia messuja. ;) Ja kuumeilla voi netin ja lehtien avulla. :P

   Poista

Instagram