Synttärit - ei kai se ole niin päivän päälle...

torstai 20. huhtikuuta 2017
Kuukausi sitten meillä juhlittiin esikoisen 11-vuotissynttäreitä noin kuukauden myöhässä ja kolmannen lapsen 7-vuotissynttäreitä aika lähellä oikeaa syntymäpäivää. Nyt noin kuukausi juhlista minä saan laitettua blogiin muutaman kuvan yhteissynttäreistä. 7-vuotiaan kaverisynttäreistä en ottanut yhtään kuvaa ja 11-vuotiaan kaverisynttäreitä ei ole vielä edes juhlittu.
 

 


Lasten synttärit olivat samalla myös uuden kotimme tuparit.

 


Menu
 
Saaristolaisleipä
lohilevite
kasvislevite aurinkokuivatustatomaatista
feta-tomaattipiirakka
riisipiirakat
mansikkakakku
mutakakku
mustikkapiirakka
rahkapiirakka
pulla
pikkuleivät
Jos joku tuon menun nähdessään ajattelee, että oltiinpa me ahkeria... Niin tällä kertaa oltiin ennemminkin fiksuja ja pyydettiin lähisuvusta leipomisapuja. Itse tehtiin saaristolaisleivät, suolainen piirakka ja tahnat leivän päälle. Riisipiirakat olivat kaupasta.
Jatkossakin juhlissa voisi tarjota saaristolaisleipää. Sen tekeminen on helppoa ja leipä on parhaimmillaan pari, kolme päivää leipomisesta. Eli leivät voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen viime hetken juhlapaniikkia. Sellainen nimittäin tuppaa tulemaan meille aina juhlapäivänä. Ohjeen saaristolaisleipään löysin Pastanjauhantaa - blogista.

Mutakakku on myös helppo ja hyvänmakuinen juhlatarjottava. Sitä on aina meidän kahden vanhemman lapsen synttäreillä. Pirkan mutakakku - ohjeella onnistuu varmasti, kunhan ei vain paista kakkua liian pitkään. Nykyisin meidän perheen suosikiksi on noussut  Olga Temosen suklaakakun ohjeella tehty kakku.Mitä näihin aikatauluihin tulee, niin jatkossa juhlat voisi yrittää järjestää mahdollisimman lähellä oikeaa juhlapäivää. Lapsillekin on mukavampi, kun ei tarvitse odottaa omia juhliaan viikkoja tai jopa kuukausia. Tämän vuoden selitykseksi laitan meidän muuton.

12 kommenttia

 1. No ei se niin päivän päälle 😄 Hyvän kuuloisia tarjottavia. Pitäis itsekin alkaa taas miettimään näitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä myöhässä juhlien järjestäminen on parempi vaihtoehto kuin viime vuotinen juhlien kokonaan järjestämättä jättäminen... Siitäkin syytän muuttoa. Asuttiin vuosi ahtaasti väliaikaisessa asunnossa.

   Poista
 2. Ihanalta näyttää ja kuulostaa tarjottavat! Tuota saaristolaisleipää pitääkin kokeilla, se on niiiiin herkkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Hyvää ja todella helppo tehdä. Vaikeinta ehkä odotella paistamisen jälkeen se pari päivää, että leipä "tekeytyy". Parina vuonna olen tehnyt saaristolaisleipää jouluksi. Hyvin maistuu muulloinkin.

   Poista
 3. Ihanalta näyttää ja kuulostaa :)
  Meillä juhlittiin meidän 7-vuotiasta viime viikonloppuna ihan perheen kesken. Nyt tulevana viikonloppuna on kaverisynttärit (iik ja apua!). Aikuissynttärit taitaa jäädä juhlimatta, kun ei vaan jaksa eikä löyty oikein sopivaa viikonloppua :( Harmittaa vähän toisen puolesta, kun olisihan niitä sukulaisia ja kummejakin kiva kutsua, mutta kun on se 'mutta'...

  Kivaa viikonloppua! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä meilläkään ole tainnut enää vuosiin päästä synttäreille kaikki kutsutut. Ihmisillä on niin paljon menoa. Ja kun on monta ihmistä, niin aina jollakin on jotain.

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 4. Meillä asuvat sukulaiset kaukana, niin käyvät sitten joskus kun heille sopii lasten synttäreillä. Me saadaan leipoa monta täytekakkua :)Lapset ovat tietysti innoissaan, kun vierailta saavat jakamattoman huomion. Jos olisi useampi vieras, niin seurustelisivat keskenään, eivätkä lasten kanssa. Kivoja suolaisia vinkkejä sulla oli näihin synttäritarjottaviin. Onnittelut äidille, olet ilmeisesti saanut olla 11 vuotta äitinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä leivoin tällä kertaa 3 mansikkakakkua. Yhden näihin juhliin, yhden tarhaan ja yhden kaverisynttäreille. Vanhempani ovat eronneet ja emme kutsu heitä samoihin juhliin. Eli yksillä juhlilla ei meilläkään selvitä. Kiitos onnitteluista!

   Poista
 5. Synttäreitä on aina kiva järjestää! (Vaikkakin ne lähtee mulla aina ihan lapasesta) Heh <3 Ihanan kuuloiset tarjoilut teillä on ollut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli kiva järjestää juhlat pitkästä aikaa. Lapsetkin osallistuivat jo momella tapaa järjestelyihin.

   Poista
 6. Jokainen vuosi on erilainen, meilläkin joskus synttärit on siirtyilleet vaan eipä sitä montaa vuotta olla murehdittu. Kivan kuulloiset juhlat teillä ja hauska että saitte pidettyä tuparit samalla! Myös tarjoilut näyttää ja kuullostaa tosi herkulliselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että vuodet ja juhlat on erilaisia. Mukavat juhlat oli.

   Poista

Instagram