Viikonräpsy 9/52

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Jo monena vuonna olen haaveillut jonkinlaisesta paastosta ennen pääsiäistä. Kyseessä ei ole niinkään uskonnollinen kilvoittelu vaan oman itsensä haastaminen. Kieltäytyminen jostain itselle tärkeästä, mutta kuitenkin epäterveellisestä tai epäekologisesta asiasta. Mielessä on käynyt ainakin somepaasto ja herkkupaasto. Suomen evankelisluterilaisen kirkon ekopaasto löytyy tuosta linkistä. Mukana ekopaastossa ovat myös Martat ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

Tänä vuonna lähdin mukaan paastoon jättämällä paaston ajaksi ruokavaliostani pois punaisen lihan ja kanan. Sen verran tämä muutto on sekoittanut elämää, että aloitin paaston vahingossa viikkoa liian aikaisin eli 22.2. En siis tuhkakeskiviikkona 1.3. Minun on tarkoitus jatkaa tätä paastoa pääsiäiseen saakka.

Tähän mennessä paasto on pitänyt. Lihaa tai kanaa en ole suuhuni laittanut, vaikka niitä olen välillä omalle perheelle ja hoitolapsille tarjoillut. Pohdin, että miten paastoni on vaikuttanut muuhun perheeseen. Meillä on ainakin syöty normaalia useammin kalaa. Kasvisruoka on ollut meidän perheen keskusteluissa jo ennen tätä minun paastoakin. Eskarilaisen kaveri on nimittäin kasvissyöjä ja eskarissa tarjoillaan kasvisruokaa sekä pari kertaa kuussa kalaa.

#viikonräpsy on postaussarja, jossa julkaisen joka viikko yhden kuvan viikon varrelta.

Meillä ei ole vielä nettiä uudessa kodissa. Tämäkin postaus on siis vielä kännykällä kirjoitettu. Haluaisin jo vähän esitellä uutta kotia. Joku oli jo kysellytkin kuvien perään. Vielä niitä kuvia joutuu odottamaan. Muutostakin minun on tarkoitus kirjoittaa.

Mukavaa maaliskuista viikkoa!

Ps. Onko siellä muita ekopaastoilijoita?! Ja miltä ajatus tällaisesta paastosta kuulostaa?

10 kommenttia

 1. Kiva kuulla, että ekopaastoilet! Olisi jossain vaiheessa (kunhan teillä on se nettiyhteys) kiva kuulla, millaisia ruokia olet syönyt. Miltä tuntuisi ajatus, että liha ja kana olisi pois koko perheen ruokavaliosta? Meillä pojat ovat sekasyöjiä koulussa, mutta kotona meillä syödään vain kasvisruokaa.

  Innolla odottelen kuvia uudesta kodistanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tästä ekopaastosta ole jonkinlainen loppuyhteenveto tulossa. Nyt en ole vielä ehtinyt asiaa oikein edes pohtia. Muuton ja uusien työkuvioiden takia on ollut monta asiaa hoidettavana.

   Poista
 2. Hienoa, että olet lähtenyt mukaan ekopaastoon. Ja kyllä - itse olen mukana jo ties monettako kertaa;)
  Tsemppiä paastoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Blogistasi olen tästä ekopaastosta tainnut ensimmäistä kertaa lukeakin.

   Poista
 3. Kiva idea ekopaastoilla! :) Luulen, ettei meillä tekisi ollenkaan tiukkaa olla muutamia viikkoja syömättä punaista lihaa, sen verran paljon syödään kalaa ja kasvisruokaa! Mutta pidemmän päälle luulen, että aina silloin tällöin haluaisin syödä myös lihaa.. Tsemppiä paastoon ja täällä yksi innokas jo odottelee kuvia teidän kodista <3

  VastaaPoista
 4. Hieno juttu! Kasvispohjaiseen ruokaan siirtyessä saattaa jossain kohtaa huomata, että itse asiassa ei luovukaan mistään kun itse asiassa saa niin paljon. Hyvää energiaa, vaihtelevia makuja ja ravinteikasta, tunnontuskatonta ruokaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnontuskattomuus kuulostaa hyvältä! Mauista ja hyvästä energiasta puhumattakaan. :)

   Poista
 5. Tsemppiä paastoiluun!
  Ja mä ainakin odotan jo kuumeisesti juttuja ja kuvia uudesta kodista!!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Minäkin jo kaipaan sitä, että iltaisin tai edes jossain välissä olisi aikaa ja voimia kuvata ja kirjoittaa blogiin. Josko viikonloppuna...

   Poista

Instagram