Neste Rally Finland 2016

maanantai 8. elokuuta 2016
Mieheni on lapsesta saakka käynyt Jyväskylän suurajoissa (nykyään Neste Rally Finland) lähes joka vuosi. Minäkin olen ralleissa joitakin kertoja miehen kanssa käynyt. Mukavaahan se on ollut. Ei kuitenkaan niin mukavaa, että jaksaisin herätä joka aamu 4-5 aikaan, istuisin autossa lähes 1000 km muutamien päivien aikana ja odottaisin ralliautoja säässä kuin säässä.  
 
 
 
 
Tänä vuonna taisi olla jo neljäs kerta kun mies kiersi ralleja meidän poikien kanssa. 10-vuotias ja pian 9 vuotta täyttävä ovat siis jo kokeneita ralleissa kävijöitä. Ralliseurueessa oli mukana jo perinteisesti myös miehen vanhemmat. Tällä kertaa myös miehen siskon perhe oli ralleja katsomassa. Ja ehtihän yhdelle pätkälle myös miehen toinenkin sisko miehineen  Minä ja tytöt jäätiin kotiin. Tai siis ajoimme Espooseen ystäviä tapaamaan. 
 
 
 
Tämän vuotinen ralli alkoi pojilla jo keskiviikko iltana Suolahdesta, jossa oli Valtra Kids-tapahtuma. Siellä he pääsivät rallijuttujen lisäksi pelaamaan myös tossulätkää JYPin pelaajien kanssa.
 
 

 
Erikoiskokeille tai siis pätkille pitää mennä jo niin aikaisin, että aamupala syödään vasta pätkän varrella ensimmäisiä autoja odotellessa. Ralliaamupala koostui jo edellisenä iltana termospulloon keitetystä puurosta. Mustikoita sai joinain aamuina kerättyä puuron päälle pätkän vierestä. Kylmälaukuissa oli mukana myös leipiä. 
 

Aika ralliautoja odotellessa kului muun muassa korttia pelaten.Paviljongilla Jyväskylässä pojat pääsivät näkemään ralliautoja läheltä, ajamaan rallisimulaattorilla sekä osallistuivat kilpailuihin, joista palkintoina tuli lippikset ja pikkureput. Kotiin tuomisina oli myös valokuvia valokuva-automaateista ja julisteita.
  
Rallien aikana mies ja pojat yöpyivät sukulaisten mökeillä. He pääsivät saunomaan, uimaan ja nauttimaan kauniista maisemista.
Viimeiset rallipätkät mies ja pojat katsoivat sunnuntaina. Ralli päättyi heidän osaltaan Luhankaan, jossa he pääsivät vielä lauttasaunaan ja uimaan ennen kotimatkaa. Sunnuntai-iltana kotiin saapui väsyneitä, mutta todella iloisia ja onnellisia poikia.Tämän blogipostauksen kuvat on otettu miehen ja poikien kännyköillä. Kuvat ralliautoista on ottanut nuorempi poika.

Lähetä kommentti

Instagram