Huhtikuinen perjantai 2014

lauantai 12. huhtikuuta 2014
5.00
Vauva heräsi syömään ja jatkoi uniaan minun vieressäni.

7.00-7.30
Pojat söivät aamupalaa isänsä kanssa. Mies lähti töihin ja vei menomatkalla toisen pojan eskariin.

7.45
Havahduin rapinaan, joka kuului olohuoneesta. Ekaluokkalainen oli löytänyt miehen ja minun edellisillan herkut. Vauva nukkui vieressäni.Unikeko eli pikkusisko heräsi ja kömpi makuuhuoneeseen.
Laitoin eväät koululaiselle metsäretkeä varten. Lisäksi valitsimme muutaman pajunoksan kouluun vietäväksi.
 
Söimme aamupalaa vauvan ja pikkusiskon kanssa. Meillä keitetään puuroa joka aamu. Vauva söi lähinnä hedelmäsosetta ja ruisleipää. Nokkamukissa on vettä.
 

 
Koululainen tutki lehden säätiedotusta ja mietti, mitä vaatteita tarvitsee metsäretkelle. Oikein osasi valita vaatteet. Tosin samainen poika saattaa iltapäivällä hyppiä trampalla pelkissä sisävaatteissa.

8.15
Ekaluokkalainen lähti kouluun.

 
8.30-10.00
Aamupalaa, keittiön siivousta ja makuuhuoneiden järjestelyä.
 
10.15
Lähdimme ulos. Vauva nukkui rattaissa lyhyet päiväunet. Pikkusisko meinasi hermostua, kun collegetakin huppu oli huonosti. Puistossa pikkusisko keräsi toisen tytön kanssa pajunkissoja. Paluumatkalla kävimme kaupassa hakemassa tarvikkeita myöhempiä leipomuksia varten.
 
11.30
Vauva ja pikkusisko söivät banaania omassa pihassa. Pieni tankkaus ennen kuin lähdimme hakemaan eskarilaista kotiin. 11.45-12.20
Kävimme hakemassa eskarilaisen kävellen. Eskarissa oli koristeltu vitsoja.
 

 
12.25
Kotona lämmitin ruokaa itselleni ja pikkusiskolle. Söimme edellisen päivän ruokia, jotka lämmitin höyrykattilassa. Mikroa meillä ei ole hiihtoloman jälkeen ollut. Samalla aloitin suklaakakun leipomisen.
 

 
13.15
Ekaluokkalainen tuli koulusta kaverinsa kanssa.

13.30
Meille tuli kaveriperhe kylään. Paikalla kaksi vauvaa ja viisi 4-8 vuotiasta lasta. Tein gluteiinittoman version suklaakakusta, jonka ohjeen olen löytänyt Emäntänä Olga- keittokirjasta. Ohjeeseen tulee yksi ruokalusikallinen spelttijauhoja ja tällä kertaa korvasin sen perunajauholla ja kaakaolla. Kiitoksia vain jauhojen korvausvinkistä!

 
15.30
Lähdimme yhdessä vieraiden kanssa ulos. Vauva meni toisille päiväunille rattaisiin.

16.10
Tulimme sisään ja vieraat lähtivät kotiin. Lapset söivät välipalaa.

16.30
Mies tuli töistä ja lähti saman tien sählyharjoituksiin koululaisen kanssa. Mies valmentaa ja molemmat pojat pelaavat. Eskarilaisen kanssa on sovittu, että hän saa valita käykö yhden vai kaksi kertaa viikossa harjoituksissa. Tällä kertaa eskarilainen jätti harjoitukset väliin. Hän lähti kaverin luokse kylään.

17.00-18.00
Pikkusisko katsoi Pikku Kakkosta, vauva nukkui ja eskarilainen oli kylässä. Minä sain olla hetken yksin. Luin Pamela Druckermanin : "Kuinka kasvattaa bébé - vanhemmuus Pariisin malliin-kirjaa.

18.00-18.30
Tytöt leikkivät junaradalla. Minä tein meille ruokaa. Eskarilainen tuli kotiin.


 
18.35
Söimme normaalia myöhäisemmän päivällisen. Olihan välipalakin ollut tavallista myöhemmin.

 
19.10
Eskarilainen ja pikkusisko menivät takapihalle leikkimään hellalla. Minä ja vauva viikattiin sillä aikaa pyykkejä. Leikin myös olohuoneessa vauvan kanssa hetken.19.50
Mies ja esikoinen tulivat sählystä. Normaalia myöhemmin, koska miehellä oli ollut valmentajien palaveri. Mies ja lapset söivät. Minä laitoin sillä aikaa pyykkejä.

20.15
Tyhjensin tiskikoneen. Lapset kävivät pesulla ja siivosivat leluja.

20.40
Luin lapsille iltasaduksi Elina Karjalaisen Uppo-Nalle ja Nukku-Ukko kirjaa. Sillä välin mies kävi kaupassa hakemassa pari unohtunutta juttua.

21.00-21.25
Imetin vauvaa, joka kävi sitten yöunille.

21.45
Kävin suihkussa ja mies teki sillä aikaa meille iltapalaa.

22.00-23.00
Söimme miehen tekemää iltapalaa samalla, kun katsoimme televisiota ja minä kirjoitin tätä postausta. Nyt tyhjentämään kuivausrumpu ja nukkumaan.

Tässä taas itselle muistiin päivä meidän arjesta.

Mukavaa viikonloppua!


3 kommenttia

  1. Mukava lukea myös muiden arkipäivistä! Meillä näyttää olevan yhteistä tuo, että mies auttaa ainakin toisinaan lasten aamupuuhissa, iso osa kotitöistä tehdään heti aamupäivällä ja lasten kanssa ulkoillaan pari kertaa päivässä. Mukavaa viikonlopun jatkoa! Täällä on tosin jo arkipäivä.

    VastaaPoista
  2. This is a great article. It gave me a lot of useful information. thank you very much.

    VastaaPoista

Instagram