Yllättävä marraskuu 2020

torstai 3. joulukuuta 2020

 Marraskuussa


- Meidän olohuoneeseen saapui pingispöytä
- Kävin näyttelykeskus WeeGeellä Espoon Tapiolassa
- Kävelin lähiluonnossa
- Hiuksistani lähti reilusti pituutta kampaajalla
- Osallistuin työpaikan pikkujouluihin
- Työpaikan Tyhy-päivässä kävimme syömässä ja elokuvissa
- Näin Tove elokuvan. Leffa yllätti, mutta tykkäsin! 
- Ostimme ja maistelimme miehen kanssa Beaujolais Noveau viiniä eli uuden sadon viniä, joka ilmestyy aina marraskuun kolmantena torstaina kauppoihin ympäri maailman
- Arkivapailla kävin lounailla 


Marraskuu yllätti. Olen ehtinyt tehdä paljon töistä ja koronarajoituksista huolimatta. Nyt tilanne Lahdessa vaikuttaa siltä, että joulukuu taitaa mennä kotona ja töissä. Emme suunnittele sukulaisten näkemistä edes joulupäiville. Taidamme tänä vuonna olla vain oman perheen kesken. 
Marraskuun kirjat


Marraskuussa kuuntelin seitsemän äänikirjaa. 


Miika Nousiainen, Pintaremontti 

Pintaremontti on ensimmäinen Miika Nousiaisen kirja, jonka olen lukenut. Viihdyttävää kuunneltavaa. Kirjan henkilöt olivat hauskoja ja heille tapahtui mielenkiintoisia asioita. Osa oli ehkä hieman liian stereotyyppisiä hahmoja, mutta viihdyttävä kirja silti. Aion ehdottomasti tutustua myös Nousiaisen aiemmin kirjoittamiin kirjoihin. 


Liina Putkonen: Palava poika 

Kirjaa voisi kuvailla ainakin koukuttavaksi. Minun oli tarkoitus kuunnella kirjaa vain hetki nukahtaakseni. Kävin nukkumaan 4 tuntia myöhemmin, kello 3 yöllä kuunneltuani kirjan loppuun. Dekkari jatkaa Linda Forsin tarinaa. Entinen toimittaja ja nykyinen poliisi lomailee perheensä kanssa Turun saaristossa. Hyvinvointikeskus Yemanjan osakas ajaa autolla mereen pieni lapsi kyydissään. Linda tempautuu kesken lomansa mukaan tapauksen selvittämiseen. Myös muut Yemanjan osakkaat joutuvat hengenvaaraan.


Adam Kay : Kolme yövuoroa jouluun on - nuoren lääkärin jouluiset muistelmat

Helmikuussa lentäessäni Espanjasta Suomeen viihdyin loistavasti kuunnellessani Adam Kayn Kohta voi vähän kirpaista kirjaa. Nyt oli tarjolla samalla konseptilla hieman lyhyempi kirja jouluisilla tarinoilla. Tämä jouluinen kirja ei yltänyt edeltäjänsä tasolle. Kirja olisi saattanut jäädä kesken, jos se ei olisi ollut niin lyhyt. Jenni Pääskysaari: Pääskysaari ja Suomen parhaat. 

Vain äänikirjana julkaistu kirja, jossa Jenni Pääskysaari haastattelee tai oikeastaan juttelee mukavia kirjoista, kirjoittamisesta ja elämästä Kjell Westön, Paula Norosen, Tuomas Kyrön, Kari Hotakaisen ja Miika Nousiaisen kanssa. Mukavaa ja mielenkiintoista kuunneltavaa. En ole lukenut Westön, Kyrön tai Hotakaisen kirjoja. Nousiaiselta kuuntelin vasta äskettäin yhden kirjan. Pääskysaari ja Suomen parhaat sai minut lisäämään kirjassa mukava olevien kirjailijoiden kirjoja lukulistalleni.   Delia Owens:  Suon villi laulu 

Suon villi laulu on lukupiirimme seuraavan kerran kirja. Sanna Majurin lukema kirja tempaisi mukaansa ja tarina kiehtoi, kiinnosti ja kosketti. Kirja on yhtä aikaa kasvutarina, murhamysteeri ja kertomus luonnon kauneudesta. Loppua kohti kirjan tunnelma jotenkin lässähti. 


Noora Vallinkoski: Perno Mega City

Viime kerralla lukupiirissämme keskusteltiin Noora Vallinkosken esikoiskirjasta Perno Mega City. Vallinkoski kuvaa osuvasti lapsuutta ja elämää vuokratalossa Pernon kerrostalolähiössä 80-90-luvuilla. Kiehtova ja aidosti kuvattu aikamatka, joka herättää paljon tunteita lukijassa. Kirjan päähenkilö on lapsi, Hanna. Minun olisi tehnyt monta kertaa mieli ottaa Hanna syliin ja sanoa, että hän on arvokas ja kyllä kaikki järjestyy. 


S.K. Tremayne: Jääkaksoset 

Toinen perheen identtisistä kaksosista kuolee. Vuosi onnettomuuden jälkeen perhe päättää muuttaa syrjäiselle majakkasaarelle Skotlantiin päästäkseen yli tragediasta. Eloonjäänyt Kirstie-tytär alkaa väittää olevansa Lydia, kuollut kaksonen. Vuoroveden eristämällä saarella menneet tapahtumat alkavat piinaamaan äitiä. Mitä tapahtui oikeasti? En ole lukenut dekkareita tai trillereitä juurikaan aikuisiällä. Tämä hullu vuosi 2020 muutti tämän(kin) asian. Pelkäsin kirjan olevan liian pelottava. Syrjäisen myrskyävästä tapahtumapaikasta huolimatta kirja ei ahdistanut tai pelottanut liikaa.

  


Marraskuun luetuimmat postaukset


Kirjoitin marraskuussa vain viisi blogipostausta. Tilastojen mukaan vuosi sitten kirjoittamaani Elf on the Self-tonttukalenteripostausta olisi luettu eniten. Se onkin ajankohtainen aihe. Instagramissa olen törmännyt useampaankin temppuilevaan tonttuun. Meillä seikkailee tänä vuonna kaksi tonttua. Viime vuoden Tonttu ja pienempi tonttu, joka paljastui viime vuoden joulukalenterin kiusantekijäksi. Meidän joulukalenteria voi seurata instastooreissani. Olen tallentanut tonttukalenterit kohokohtiin. Instagramissa olen nimellä minnakil Tänä vuonna kirjoitin joulukalentereista. Useampi vuosi sitten julkaisemani Pupusukat kiinnostavat näin joulun alla. Pyrimme vietämään miehen kanssa kahdenkeskistä aikaa käymällä muutaman kerran kuussa yhdessä lounaalla, jos se vain suinkin on töiden puolesta mahdollista. Kirjoitin blogiin muutamasta lounaspaikasta. 
Tunnelmallista ja turvallista joulun odotusta! 
10 kommenttia

 1. Meillä myös vietetään joulua ihan kotosalla tuttuun tapaan. Joulukirkko taitaa kyllä jäädä välistä tänä jouluna koronan takia. Mukavaa ja turvallista joulun odotusta sinne teille myös. <3

  VastaaPoista
 2. Tove on sellainen leffa minkä haluaisin nähdä itsekin.

  VastaaPoista
 3. Eipä tässä tosiaan ole paljon muuta tehty täälläkään kuin töitä ja kotihommia. Eilen sain pitkästä aikaa aikaiseksi tehdä vähän käsitöitä.
  Ihanaa joulukuun alkua sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tein pitkästä aikaa käsitöitä. Nuorin sai heppalapaset.

   Mukavaa viikonloppua! <3

   Poista

Instagram