Äitienpäivä 2020 - hyvää ruokaa ja kompostointia

sunnuntai 10. toukokuuta 2020


Äitienpäivänä seurasin poikkeuksellisen paljon muiden äitienpäivän viettoa Instagramin kautta. Tänä keväänä Instasta on tullut minulle todella tärkeä, ehkä liiankin tärkeä. Ei ole tainnut kulua päivääkään, etten olisi käyttänyt Instagramia. Laitan päivittäin itsekin kuvia ja videoita instastooriin. Instagramista minut löytää nimimerkillä Minnakil


Äitienpäivän aamuna sain nukkua pitkään ja poikkeuksellisesti osasin nukkuakin. Pitkään nukkuminen tarkoittaa minun kohdallani nykyään yli kahdeksaan nukkumista. Mies oli tehnyt aamiaiselle muun muassa Toast Skagenia. Lisäksi sain lasillisen Mimosaa. 

Tarjoilija, lasissani on lapsi!

Äitienpäiväviikonloppu oli ensimmäinen viikonloppu maaliskuun puolivälin jälkeen, jolloin emme käyneet koko perheen metsäretkellä. Muu perhe kävi metsässä äitienpäivänä, mutta minä jäin kotiin neulomaan tukiside nilkassa ja jalka koholla. Onneksi televisiosta tuli Siskonpeti ohjelman maraton. 

Lounaaksi söimme uunissa paistettuja parsoja, savustettua lohta ja salaattia. Lapsilla oli lisäksi pastaa. Kaverini kehui vähän aikaa sitten uunissa paistettuja parsoja. Eikä kehunut turhaan. Uunissa paistetut parsat ovat ihan parhaita! Ihanan napsahtavia. Keitettyinä parsat meinaavat mennä meillä löllöiksi ja sitkeiksi. 

  1. Parsat uunissa

  1. Kuori parsat noin puolesta välistä alaspäin ja leikkaa puumainen osa pois
  2. Laita parsat vierekkäin leivinpaperin päälle pellille ja paista 10 minuuttia 175°C
  3. Kypsien parsojen päälle ripotellan suolaa ja lorautetaan oliiviöljyä 

Meillä oli parsojen ympärillä äitienpäivän kunniaksi pekonia. Pekoni käärittiin kolmen parsan ympärille. Parsat maistuvat ilman pekoniakin. Jopa mies oli sitä mieltä, että ensi kerralla tehdään parsat ilman pekonia! 



Meidän 10-vuotias on halunnut jo pidempään tehdä sitruunajuustokakkua. Sovimme jo aiemmin, että hän voisi tehdä juustokakun äitienpäiväksi. Minä en ole tehnyt koskaan juustokakkua. Enkä tehnyt tälläkään kertaa. Tyttö teki juustokakun miehen avustuksella. 


Illalla herkuttelimme vielä miehen tekemillä hampurilaisilla. Uunissa paistettiin bataatti- ja juuresranskalaisia. Lisäksi meillä oli vesimelonisalaattia. 


Sain lapsilta itsetehdyt kortit. Lisäksi sain kompostilahjakortin. Pari vuotta sitten sain äitienpäivälahjaksi kompostin, mutta eihän kukaan yhdellä kompostilla pärjää! 

Ainakin minulle se oli yllätys, että kompostin tuotos ei ole valmista multaa vaan se pitää vielä siirtää toisaalle käymään lisää. Nyt sain uuden kompostin tätä jatkosäilyttämistä varten. Toivottavasti kompostointi saadaan sujumaan paremmin kahdella kompostilla. Olen kyllä kuullut joidenkin haaveilevan kolmannestakin kompostista! 





Toivottavasti sinulla oli mukava viikonloppu!

11 kommenttia

  1. Oli kyllä aivan ihana viikonloppu. Olin niin onnellinen kun tytärkin tuli käymään kotona <3
    Ihanaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Meillä äitienpäivään kuuluu vahvasti syöminen :) Se on semmoista mitä haluaa ja jaksaa odotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syöminen on kyllä ihanaa etenkin kun ruoka on hyvää

      Poista
  3. Oii miten herkullinen äitienpäivä teillä on ollut. <3 Tuo juustokakku näyttää ihanan raikkaalta ja varmasti maistuikin, nams. :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä ruoka ja kompostointi on mitä mainioin yhdistelmä :D. Teillä näytti olleen niin herkulliset eväät, että niistä tuskin kompostiin päätyi parsanpalaakaan. (Itse teen kanssa aina parsat uunissa tai grillaan. Valmistuu grillissä sopivan napsahtaviksi vielä nopeammin).

    Sun stooreja on kiva seurata, kun ne on niin "normaaleja" ja kekseliäitä. (Normaali on mun paras kehu).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin kokeilla parsan grillaamista. Siis pitää pistää mies grillaamaan.
      Kiitos kehuista! Lapsilla oli hauskaa, kun kerroin stoorejani kehutun normaaleiksi. Pitävät minua kaikkea muuta kuin normaalina. :P

      Poista
  5. Oi mitä herkkuja! Skagenit on mun heikkous :). Ja parsa vinkki tuli hyvään saumaan kun juuri niitä ostin nipun ja mietin miten ne kuuluukaan valmistaa :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skagenit on ihania! Ja parsat! Pesin jo hampaat. Pitääkö tässä lähteä vielä syömään jotain...

      Poista
  6. Teillä on ollut aivan ihania herkkuja. Tankoparsat ovat juuri nyt todella hyviä! Mukavaa tulevaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Instagram