Viime viikon parhaat

lauantai 30. marraskuuta 2019
Keskiviikkona luulin, että on perjantai. Perjantai-aamuna tuntui, että arkiviikkoa olisi voinut vielä jatkaa. Sekoilu ja sekopäisyys tuntuu lisääntyvän vuoden loppua kohti. Nyt vasta kirjoitan viime viikosta, vaikka kohta tämäkin viikko on ohi. 



Viikon viini 

Muutama vuosi sitten kuulin ensimmäistä kertaa Beaujolais Noveau:sta eli ranskalaisesta Beaujolais-alueen viinistä. Gamay-rypäleestä valmistettu Beaujolais Noveau-viini on valmistettu kuluvan vuoden sadosta ja se tuodaan markkinoille marraskuun kolmantena torstaina. Tänä vuonna oli toinen kerta, kun ostin Alkosta uuden sadon viiniä. Muuten en juurikaan punaviiniä juo, mutta nämä ovat tuntuneet sopivan kevyiltä minun nykyään kuivaan kuohuviiniin mieltyneeseen makuuni.



Viikon juhlat

Vietimme Päijät-blogit yhteisön pikkujouluja. Pääsimme vierailulle kukkakauppa Kukka ja sisustus Neilikkaan. Neilikka sijaitsee Aleksanterinkadulla Lahdessa. Siellä käynti on jo itsessään elämys! Ihastelimme ja kuvasimme kauppaa. Nautimme hieman suolaisia ja makeita herkkuja. Kaupan omistaja, Tiina kertoi meille kaupastaan, yrittäjyydestään, kukista ja paljon muustakin. Sainme nähdä, miten taitavasti hän sitoi kauniin kimpun, joka arvottiin meidän kesken. Valitettavasti arpaonni ei osunut tällä kertaa kohdalle. Osan porukan kanssa jatkoimme juttuja vielä Seurahuoneella.





Viikon herkku

Ostin yhdessä lasten kanssa irtokarkkeja. Löysin pitkästä aikaa myös useita nuoruuden lempikarkkeja mm. Paavo Väyrysiä eli lakunaamoja. En juurikaan herkutellut salaa pitkin viikkoa. Ehkä siksi, ettei kaapeissa ollut herkkuja.



Joulumyyjäiset

Lauantaina kävin Lahden muotoiluinstituutin joulumyyjäisissä. Sunnuntaina taas Steinerkoulun joulumyyjäisissä ja lastenjuhlassa.




Silityshommia

Meillä mies on aina silittänyt omien työpaitojensa lisäksi myös koko perheen juhlavaatteet. Minä en silitä juuri koskaan. Viime aikoina olen silittänyt lähes joka päivä. Yksi hoitolapsi on innostunut hamahelmistä. Ja hän haluaakin tehdä hamahelmitöitä lähes joka päivä. Oma poikanikin on innostunut tekemään hamahelmitöitä. Välillä nämä kaksi tekevät hamahelmitöitä yhdessä. Miten onnellinen hoitolapsi onkaan saadessaan mieluista seuraa!


Mukavaa viikonloppua ja marraskuun viimeistä päivää! 


10 kommenttia

  1. Taas on kaikkea ihanaa viikkoon mahtunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti myös sinulla oli kiva viikko! Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  2. Tuo Beaujuloisin viinin ilmestyminen kauppoihin kerran vuodessa on suuri tapaus. Ja mainio viini. Ja blogikavereitten tapaaminen on aina mukava tapahtuma. Teillä on ollut kiva ilta. Ja myyjäisetkin kuuluvat joulun odotukseen.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva viikko oli.
      Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

      Poista
  3. Harmittaa kun en tullut ostaneeksi irtokarkkeja tälle päivälle :D

    VastaaPoista
  4. Olipa kivan kuuloinen viikkoa sinulla. Wau miten upeita nuo poikasi hamahelmityöt.
    Ihanaa viikonloppua Minna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinterestistä löytyy hyvin malleja. Poika haaveilee uusista alustoista, että voisi tehdä isompia töitä. Ja minä olin hävittämässä hamahelmiä, kun ei ne omia lapsia kiinnosta.

      Poista
  5. Viikkosi kuulostaa mukavalta! 🤗 Meidän lapset tekivät pienempänä myös hamahelmitöitä. Niitä siis itsekin joskus silitellyt. 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en oikastaan muuta silitäkkään kuin hamahelmiä.

      Poista

Instagram