Elämää loman jälkeen

maanantai 4. marraskuuta 2019
Jos lomalla aika tuntui kuluvan nopeasti, niin arkena se aika vasta kiitääkin! Ensimmäinen loman jälkeinen viikko meni hujauksessa. Paljon me taas ehdittiin!

Viikon kirjat

Raakel Lignell, Älä sano että rakastat
Suvi Vaarla, Westend
Raakel Lignellin Älä sano että rakastat kirjan esittelinkin jo edellisessä blogikirjoituksessa: Lokakuu 2019
Kirja kertoo Raakelin nuoruuden kokemuksista. Raakel lähtee kunnianhimoisena ja sinisilmäisenä viulistina opiskelemaan Berliiniin. Hän tulee yllättäen raskaaksi ja hänen matkansa jatkuu Berliinistä Beniniin. Kirja kertoo väkivaltaisesta parisuhteesta ja siitä, miten Raakel pääaee eroon suhteesta ja miehestä. Äänikirja on Raakelin itsensä lukema.

Suvi Vaarlan Westend kirjaa kuunnellessa tein aikamatkan lapsuuteen. Vaikka meidän perhettä lama kohteli suhteellisen hellästi, niin paljon oli tunnistettavia asioita. Tykkään sukupolviromaaneista ja tämä oli hyvin kirjoitettu sellainen. Kirjan päähenkilö Elina elää lapsuuttaan 80-luvun yltäkylläisyydessä, nuoruuttaan 90-luvun lamaa aikaan ja ihmettelee jälkeenpäin aikuisena, mitä heidän perheelleen oikein tapahtui.

Viikon juhlat


Vietin hoitolasten kanssa perjantaina Halloweenia. Etsimme muun muassa kummitusäidin kadonneita lapsia. Teimme siimasta roikkuvat kummitukset nenäliinoista ja liima-vesiseoksesta. Lapset tunnustelivat sokkona mm. keitettyä spagettia (matoja), limaa ja kapteeni Koukun silmää (kurkun pää). Pelasimme muutaman kierroksen peliä, jossa voi tulla hyvänmakuinen tai vaikkapa koitanruualta maistuva karkki. 
Viikon urheilut


Perinteiseen tapaan jätin urheilut lapsille. Itse kävin kävelylenkillä ja toimin kuljettajana. Perheeseen saatiin yksi hopeinen merkki futiksen taitokisoista, joissa 9-vuotias tyttö kävi kisaamassa. Esikoisen joukkue tippui harmittavasti ylemmän sarjan jatkopeleistä. Alkuviikon poika viettää joukkueineen Vierumäellä säbäleirillä. Lisää treeniä siis! 

Minulta lähti perjantaina ääni ja alkoi flunssa. Lauantai meni lepäillessä. Nyt koitan selviytyä arjesta puolikuntoisena. Mies on pojan mukana säbäleirillä valmentajan ominaisuudessa. 

Mukavaa uutta viikkoa! 

14 kommenttia

 1. Tapahtumatäyteinen viikko ollutkin!
  Hyvää uutta viikkoa ja toivottavasti flunssa ei kovasti kurita <3

  VastaaPoista
 2. Viime viikko meni itsellänikin ihan hujauksessa. Hei, tekin teitte noita nenäliinahaamuja!
  Ihanaa uutta viikkoa ja toivottavasti pian voit jo paremmin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun blogista löysin ohjeen nenäliinahaamuihin. Kiitoksia vain!

   Poista
 3. Mä olen jotenkin jämähtänyt paikalleen. En ole innostunut liikkumaan yhtään, johtuu tuosta kylmästä. Ehkä mä tänään saan aikaiseksi lähteä toisen koiran kanssa hiukan hengailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vähäiset liikkumiset pysäytti flunssa joka iski melkein viikko sitten. Ei ole edes koiraa, joka pakottaisi liikkeelle.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Lokakuu oli ihana. Marraskuu on alkanut yllättävän aurinkoisena, mutta jäätävässä flunssassa.

   Poista
 5. Ihania haamuja! Mäkin kuuntelin just Westendin ja tykkäsin. Niin paljon muistoja tuli mieleen. Päähenkilö jopa käy samaa koulua kuin minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Westend oli kyl hyvä ja nostalginen. Sulle varmasti vielä enemmän.

   Poista
 6. Raakelin kirja on vielä lukematta, vaikka Kirjamessuilla sitä hypistelinkin. Nyt tuntuu siltä, että kirjoille ei oikein aika riitä. Mutta kun taas...
  Sinulle toivotan hyvää arjesta selviämistä puolikuntoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla aikaa tuntuu riittävän äänikirjoille, mutta perinteisille kirjoille ei niinkään.

   Poista
 7. Tuo kohta Raakelin kirjan kuvauksessa ... matka jatkuu Beniniin ... pitäisiköhän maailmanmatkaajana ihan vaan tuon lauseen takia kiinnostua tuosta(kin) kirjasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kirjaa! Raakelilla ei ollut ihan perusturistimatka Beniniin.

   Poista

Instagram