Matkustaisitko aina samaan kohteeseen lomalla?

sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Nämä eivät ole kokoelma loman parhaista kuvista. Lentomme Espanjaan lähti vasta vuorokausi sitten ja tässä ovat ensimmäiset tunnelmat lomalta. Kello soi ensimmäisenä lomapäivänä kolmelta yöllä. Vähän ennen neljää starttasi auto kotipihasta. Emme ehtineet ajaa kovinkaan kaus kotoa, kun kuopus jo kysyi: "Eikö se biisi soi?" Kyseessä oli tietenkin Jari Sillanpään Malgaan! Minun on tapana soittaa kappaletta, kun loma Espanjassa lähestyy tai matka Espanjaan alkaa.
Lento lähti ennen seitsemää. Mies oli tehnyt meille ison pinon eväsleipiä ja vesipulloja täytettiin lentokentän vessassa turvatarkastuksen jälkeen. Jossain pitää suuren perheen säästää! Ja vessassa on tarrat, että vesi kelpaa juotavaksi. Limsat ostettiin lentokentältä ja pientä evästä lentokoneesta.
Emme ostaneet Norwegianin maksullista nettiä matkalle. Ilmainen versio toimii huonosti, mutta sillä pärjättiin. Eli käytännössä pystyimme katsomaan vain lentoaikaa ja Norwegianin omia sivuja. Lapset piirsivät, pelasivat ristinollaa sekä netittömiä pelejä puhelimilla. Esikoinen taisi katsoa jotain ennelta ladattua leffaa. Minä torkuin ja luin Pientä elämää. Aika ihanaa, kun lapset ovat jo isompia ja kokeneita lentomatkustajia. Voi keskittyä omaan kirjaan.

Matkustimme siis Espanjaan. Tämä taitaa olla jo neljäs syysloma peräkkäin, kun tänne lensimme. Muulloinkin olemme täällä käyneet. Minä ja mies kävimme täällä jo ennen lapsia ja minä jo ennen miestä. Yhden joulunkin olemme Espanjassa viettäneet. Miksi aina samaan maahan ja kaupunkiin? Äitini asuu täällä talvet miehensä kanssa ja tottakai haluamme heitä tavata. Valo ja lämpö ovat vain plussaa. Ja onhan tästä tullut tärkeä kaupunki monien lomien myötä.
Äitini oli miehensä kanssa meitä lentokentällä vastassa. He ottivat kolme vanhinta lasta kyytiinsä. Nuorin jäi minun ja mieheni kanssa odottelemaan vuokra-auton saamista. Aamulennossa on puolensa. Jo matkustuspäivänä ehdimme tehdä paljon. Ensin menimme äidilleni syömään. Sitten lähdimme lähirannalle uimaan ja sukeltamaan. Kuopus kokeili ensimmäistä kertaa sukellusmaskia ja näki heti paljon kaloja. Meiltä löytyy neljä alla olevassa kuvassa näkyvää sukellusmaskia. Ensimmäiset maskit on ostettu jo yli neljä vuotta sitten.

Uinnin jälkeen saimme avaimet meidän AirBnB-asuntoon. Kävimme ruokakaupassa ostamassa ruokia ja ihmettelemässä ulkomaisia elintarvikkeita. Etenkin kalatiskillä riitti ihmeteltävää. Kotimaassa ruokakaupoissa käynti on välttämätön pakko, ulkomailla mielenkiintoinen kokemus.
Välipalan jälkeen kävimme uimassa uima-altaalla. Väsymys alkoi jo painaa. Etenkin nuorinta. Toinen poika valitsi uinnin sijaan koriksen. Hän ei ole vielä edes käynyt katsomassa meidän AirBnB-asuntoa. Poika ilmoitti jo Suomessa, että aikoo olla koko loman Mummilla.Illalla söimme vielä yhdessä äitini ja hänen miehensä luona kattoterassilla. Unta ei tarvinut odotella. Minä tosin  kävin vielä sen verran kierroksilla, että nukahdin viimeisenä ja heräsin ensimmäisenä.


Mukavaa sunnuntaita! 


14 kommenttia

 1. Teillä on syy matkustaa aina samaan kohteeseen. Jos ei olisi niin suuntaisitko silti samaan paikkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana olisin vastannut, että en tietenkään matkustaisi! Nyt en enää sanoisi samoin.

   Poista
 2. Itse en missään nimessä menisi aina samaan paikkaan matkalle! Matkustamisesta ideana on nähdä uusia kohteita ja saada erilaisia kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjan lisäksi myös Tallinnassa ja Tukholmassa on tullut käytyä useita kertoja.

   Poista
 3. Kyllä meillä on reissuja, jotka osuu aina samaan kohteeseen. Kuten nyt vaikka Tallinna, Ruotsi ja Krakova :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun listalla Tallinna ja Tukholma. Niihin vain pääsee niin helposti.

   Poista
 4. Me mennään yleensä aina anoppilaan Marokkoon, joten kyllä, samaan maahan mennään lähes aina :)
  Ihanaa lomaa teidän koko perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ymmärrettävää, että teidän matkat suuntautuu Marokkoon.

   Poista
 5. Jos olisi jokin erityinen syy kuten teillä, muutoin mielellään kokeilisin eri kohteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet kohteet kiinnostaa. Tosin niitä voi löytää tutuistakin paikoista.

   Poista
 6. Me ollaan miehen kanssa käyty Gran Canarialla kaksi kertaa samassa hotellissa. Se on hieno k16 all-inclusive hotelli ja tykätään siitä molemmat. Hyvä ruoka, sijainti ja kuntosali. En tiiä kehdataanko kenellekään kertoa jos vielä siihen hotelliin joskus mennään :) Riikka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa tuo hotelli! Tuollaiseen voisin itsekin miehen kanssa matkustaa. :)

   Poista
 7. Lontoo on mesta, johon voisin mennä aina uudelleen ja uudelleen! Kauheematkakuume iski nyt :D

  VastaaPoista

Instagram