Helpot eväät metsäretkelle

keskiviikko 4. syyskuuta 2019Viime viikolla vietettiin puunhalausviikkoa ja Suomen luonnon päivää. Minä käyn hoitolasten kanssa vähintään kerran viikossa metsässä. Viime viikonloppuna halusin viedä myös oman perheeni metsään. Sää oli aurinkoinen ja lämmin. Mieskin pystyy jo melko hyvin kävelemään kipsin poiston jälkeen. Yksi lapsista meni omaan harrastukseensa, mutta me muut viisi lähdimme metsäretkelle.
Olimme sen verran flunssaisia, että lähdimme retkelle autolla. Laiskuutta oli sen verran, että haimme eväät retkelle menomatkalla Lidlistä. Evääksi valittiin paistopisteen suolaisia herkkuja, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä sekä pieni pullapussi. Juomana meillä oli smoothieta, inkiväärishotti, kivennäisvettä ja limsaa. Jokainen sai kaupassa valita mieleisensä eväät ja juomat. Kaupassa olisi ollut ainakin valmiiksi pilkottuja hedelmiä, valmiita leipiä, wrappejä ja salaatteja. Laiska ja kiireinen eväidentekijä löytää nykyään monenlaisia valmiita ja terveellisiäkin eväitä kaupasta.
Meillä oli noin kilometrin kävelymatka parkkipaikalta retkipaikalle. Kävelyn teki kiinnostavaksi lapsille kiipeily kivillä ja kalliolla. Söimme eväät auringonpaisteessa kallion päällä. Lähellä olisi myös ollut nuotiopaikka, mutta sille ei tällä retkellä ollut tarvetta.
Retken jälkeen kaikilla oli hyvä mieli. Varsinkaan isommat lapset eivät aina  koskaan innostu tällaisista koko perheen retkistä, mutta suosittelen silti kannustamaan pakottamaan teinitkin mukaan. Ainakin joskus. 

 


Mukavia metsäretkiä! 
 

Ps. Parhaat metsäretki- ja eväsvinkit saa kertoa kommenteissa. :)

10 kommenttia

 1. Valmiiksi syömiskelpoisessa muodossa olevat hedelmät houkuttelevat kyllä aikuistakin joskus helppoutensa takia terveellisiin valintoihin!

  VastaaPoista
 2. Vähän riippuu onko syöminen retken "juttu" vai pelkkää energiaa ☺ Myslipatukat yms. on käteviä kun ne menevät vaikka taskussa mutta jos aletaan pakata reppua mukaan niin sinnehän voi laittaa vaikka mitä 😊
  Retkelle lähtiessä kannattaa muuten etukäteen tarkistaa löytyykö reitin varrelta laavuja tai muita nuotiopaikkoja!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tosi kivalta retkeltä. Meillä eväät riippuu täysin retkestä ja fiiliksestä. Omat lapset tykkää erilaisista smoothieista.

  VastaaPoista
 4. Lidl:ssä on kyllä hyvin kaikkea evästä valmiina. Viimeksi kun poika lähti kavereiden kanssa metsään samoilemaan, heillä oli mukana Lidl:n lihapiirakoita, rahkataskuja ja kivennäisvettä. Osa rahkataskuista tuli vielä kotiin takaisin.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinulla on ollut mukava viikonloppu!

   Poista
 5. Lidlissä on kyllä todella hyvä valikoima eväitä ja myös gluteenittomia sellaisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gluteenittomaan tarjontaan en olekaan tutustunut.

   Poista

Instagram